۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۶
کد خبر: ۱۳٬۰۸۳

یک متخصص حوزه کشاورزی، نسبت به مصرف دوغ و کفیر در فصل گرما به منظور جبران آب از دست رفته و تقویتِ بدن در برابر برخی بیماری‌ها تاکید کرد.

دوغ؛ بهترین نوشیدنی برای فصل گرما

آگاه: محمد شاهدی، متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، با اشاره به این که بدن کودکان تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، درباره لزوم تغذیه سالم در فصل گرما توضیح داد و گفت: با کمبود آب مشکلاتی برای بدن پدیدار شده و حتی گیجی و بیهوشی را در پی خواهد داشت. وی عملکرد تعریق را به سیستمِ خنک‌کننده‌ای برای بدن تشبیه کرد و ادامه داد: در فصل گرما بخشی از آب بدن توسط تعریق دفع می‌شود و این آب با تبخیر، بدن را خنک می‌کند. انسان مقادیر بسیاری آب را از این طریق از دست می‌دهد که باید جبران شود و بهترین راه نیز نوشیدن آب تمیز و سالم است. شاهدی، ‌بهترین آب را نه سرد و نه گرم دانست و افزود: آب باید دمای معمولی داشته باشد که با افزودن قدری آب‌لیمو طعمی بهتر می‌گیرد. همچنین استفاده از تخم‌های سنتی نظیر خاکشیر برای فصل گرما مناسب بوده و میوه‌های تابستانی آب دار می‌توانند نیاز بدن را در این فصل به خوبی تامین می‌کنند. شاهدی، سبزیجات آب‌دار نظیر کاهو و کلم را نیز تامین‌کننده آب بدن در تابستان عنوان کرد و افزود: شکر و کافئین موجود در نوشابه و آب‌های گازدار در این فصل مضر بوده و غذاها نباید سرخ کردنی باشند. وی اذعان کرد: در این فصل وعده‌های غذایی پر تکرار و با حجم کمتر مصرف شوند تا عملکرد معده را در این فصل بهبود دهند. استفاده از دوغ و نوشابه‌های مفید در فصل گرما می‌تواند برای بدن مفید بوده و همچنین ماست از خوراکی‌هایی است که به ندرت فاسد می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.