آگاه: سیبزمینی یکی از غذاهای معروف در دنیاست که باورهای غلطی در مورد آن وجود دارد. ذهنیت ما در مورد سیبزمینی بد است، درصورتیکه مطالعهای جدید نشان داد که سیبزمینی میتواند به کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین در افراد مبتلا به اختلالات قندخون کمک کند. در مقایسه با بعضی غذاهای نشاستهای دیگر سیبزمینی دارای دانسیته انرژی پایینی است.
در یک مطالعه محققین، ۴۰ درصد گوشت و ماهی موجود در دستورهای غذایی را با سیبزمینی جایگزین کردند تا میزان انرژی غذا کاهش یابد. در حالی که حجم آن وعدهغذایی در حد سیرکنندهای باقی بماند. سیبزمینیها طوری آماده شدند که میزان فیبر آنها افزایش یابد. بهعنوانمثال ابتدا آب پز و ۲۴ ساعت قبل از اضافهکردن به غذا سرد شده و با پوست پخته شدند.
در پایان این مطالعه کاهش ۵.۶ درصد از وزن بدن یا ۵.۸ کیلوگرم طی هشت هفته مشاهده شد و مقاومت به انسولین بهبود یافت. شرکتکنندگان در تحقیق بیان کردند که بهرغم اینکه انرژی (کالری) دریافتی روزانه آنها کاهش پیدا کرده بود، اما همچنان احساس سیری داشتند. سیبزمینی یکی از غذاهای معروف در دنیاست که کالری خیلی زیادی ندارد اما حاوی مواد مغذی مهمی است. در مطالعات اپیدمیولوژیک سیبزمینی، جز غذاهای گیاهی کمتر سالم که باعث افزایش وزن میشود، طبقهبندی شده است. همچنین مصرف آن با افزایش خطر دیابت مرتبط دانسته شده است، درصورتیکه این مطالعه نشان داد که یک الگوی غذایی سالم همراه با مصرف سیبزمینی وزن بدن را کاهش و سطح قندخون را بهبود میدهد.
سیبزمینی چربی بسیار اندکی دارد و دانسیته انرژی پایینی دارد و مواد مغذی مهمی مثل فیبر و پتاسیم را تامین میکند. همچنین گرانقیمت نیست. سیبزمینی منبعی از فیتوکمیکالهاست که برای سلامتی موردنیاز است. نشاسته آن در صنایع غذایی به عنوان قوامدهنده، حجمدهنده و پایدارکننده کاربرد دارد. علاوه بر این، سردشدن سیبزمینی پخته شده، میزان قابلتوجهی نشاسته دیرهضم و نشاسته مقاوم در سیبزمینی ایجاد میکند که حس سیری میدهد، اما به دلیل این که جذب نشده از دستگاه گوارش خارج میشود، انرژیای برای بدن فراهم نمیکند.
۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۷
کد خبر: ۱۴٬۱۲۷
درصورتیکه سیبزمینی بهدرستی تهیه شود به کاهش وزن و کنترل قندخون کمک میکند.

نظر شما