۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۰
کد خبر: ۱٬۴۷۷

ساعت ۱۰ روز ۲۳ دی‌ ۱۴۰۲ اولین شهرک خورشیدی کشور برای جذب سرمایه‌گذار روی درگاه ملی مجوزها قرار گرفت که کمتر از ۳ ساعت به طور کامل توسط مردم خریداری شد.

شهرک خورشیدی کشور را ۳ ساعته خریدند

به گزارش آگاه: روزگاری خورشید فقط منبع نور و گرما بود، اما امروزه مردم با خورشید هم پولدار می‌شوند.

اولین شهرک خورشیدی کشور در قزوین شامل ۳۱ نیروگاه خورشیدی به ارزش ۹ میلیون یورو معادل ۱۸ هزار سکه تمام بهار آزادی برای تامین مالی و ساخت توسط مردم، روی درگاه ملی مجوزها قرار گرفت.

قرار بود عرضه نیروگاه‌های شهرک خورشیدی قزوین محدودیت زمانی نداشته باشد اما معاون وزیر نیرو محمود کمانی می‌گوید که «کل ظرفیت شهرک خورشیدی، کمتر از ۳ ساعت پُر شد».

سابقه نیروگاه خورشیدی در ایران به سال ۱۳۸۴ باز می‌گردد، جایی که ۶۸۴ پنل خورشیدی ساخت داخل برای اولین بار برق خود را به شبکه تزریق کردند.

شهرک خورشیدی قزوین ۱۰۰ هکتار مساحت دارد، اندازه ۱۲۱ برابر زمین چمن استادیوم آزادی؛ با مدل‌های فعلی بازار برق سبز درآمد ماهانه یک نیروگاه از شهرک خورشیدی ۳۴۰ تا ۴۲۰ میلیون تومان است.

وزارت نیرو گزارش داد که طی یک برنامه ۲ ساله قصد دارد، وسعت شهرک‌های خورشیدی کشور را ۲۲ برابر کرده و از ۱۰۰ هکتار به ۲۲۰۰ هکتار برساند.

سازوکار تامین مالی، یکی از مهمترین مسائل انرژی تجدیدپذیر در ایران است و هم اکنون علاوه بر سرمایه مردمی، ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی نیز قطار توسعه برق سبز را به پیش می‌برد.

کارشناس اقتصاد انرژی علیرضا دهقانی‌ زاده جذب سرمایه مردم در بخش مولد اقتصاد ایران را مسئله‌ای غیرممکن تلقی می‌کند و معتقد است، مادامی که رفتار سوداگرانه در بازارهایی نظیر مسکن و طلا وجود دارد، سرمایه‌گذاری مردم در قسمت تولیدی اقتصاد از جمله نیروگاه خورشیدی دور از انتظار است.

در مقابل، استاد دانشگاه مجید میری مردم را بهترین اقتصاددانان معرفی کرده و می‌گوید که وقتی ۳۱ نیروگاه تجدیدپذیر ۳ ساعته تامین مالی شد، یعنی مردم هوشمندانه فهمیده‌اند که در آینده سود تجدیدپذیرها با وجود رکود و بالارفتن هزینه سوداگری در اقتصاد با مالیات‌ستانی دولت، بیشتر از مسکن و طلاست.

تضمین سودآور بودن تجدیدپذیرها نیازمند بهبود شرایط فروش برق به قیمت واقعی در اقتصاد ایران است، در این راستا راه‌اندازی تابلوی برق سبز در بورس انرژی گامی اثرگذار برای افزایش سودآوری انرژی تجدیدپذیر به حساب می‌آید؛ در تابلوی برق سبز، نیروگاه‌دار به طور مستقیم برق خود را به تابلو عرضه کرده و خریداران پس از پرداخت ارزش واقعی برق، انرژی را دریافت می‌کنند. در شرایطی که متوسط قیمت فروش برق به مردم توسط دولت ۱۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، برق تجدیدپذیر در مردادماه امسال کیلووات ساعتی ۳۶۰۰ تومان فروش رفت.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.