آگاه: زهرا بذرافکن ـ خبرنگار سرویس فرهنگی: محمدحسن روزیطلب که از دهه۸۰ به شکل حرفهای وارد حوزه رسانه شده است، عضو کمیسیون رسانه و مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، دبیر تحریریه در نشریه برداشت اول و مشاور استاندار فارس بوده است. همچنین، مدتی معاونت اسناد و کتابخانه مرکز اسناد انقلاب اسلامی را در زمان ریاست مرحوم روحالله حسینیان برعهده داشته است. عضویت در شورای موسس و سیاستگذاری و سردبیری در رسانه رجانیوز و نیز سردبیری در مجله رمز عبور از سمتهای سالهای اخیر و در حوزه و مطبوعات او است. او بهواسطه پژوهشگری در تاریخ، سردبیر چند ویژهنامه تاریخی ازجمله «۳۰سال پس از جراحی بزرگ» روزنامه جوان، «میوه ممنوعه» هفتهنامه ۹ دی و ... و به علاوه مشاوره در ساخت برخی پروژههای سینمایی مانند «ماجرای نیمروز» و سریال شهید مهدی باکری را برعهده داشته است.
راهبردی با محوریت، برمبنای آگاهی
از انتصاب محمدحسن روزیطلب در مقام مدیریت در موسسه ایران دوسال و نیم گذشته که مدت خوبی برای مرور و بررسی نتایج مدیریت و راهبردهای او در این موسسه است. یکی از نقاط قوت روزیطلب در نگاه غنی تاریخی او و آگاهی قوی از حوزههای مهم انقلاب اسلامی همچون موضوعهای سیاسی و امنیتی، تاریخ مبارزهها و افراد تاثیرگذار، منافقین و ... است، علاوهبرآن، او در این حوزهها تدوین و تالیفهای پژوهشی مهمی را ازجمله «حرکت در جهنم به نیت بهشت»، «ذوالشهادتین»، «استراتژی و دیگر هیچ»، «رعد در آسمان بیابر» و «وقت محدود» را نیز به چاپ رسانده است. شاخصههای رویکرد با مبنای پژوهشی و مطالعاتی را میتوان تا حدودی در تغییرات ایجادشده در این موسسه طی دوران مدیریت او مشاهده کرد.
ویژهنامه و ضمیمههای ایران | از ضمیمهها و ویژهنامههای مهم منتشرشده در دوره اخیر میتوان به ویژهنامه «ایران جمعه» اشاره کرد که در این دوره در ظاهر و رویکردی جدید و بهعنوان ویژهنامه رسمی جمعه روزنامه ایران به سردبیری محمدصادق علیزاده به انتشار میرسید. از ویژهنامههای شاخص تاسیسشده در این دوره نیز میتوان به ویژهنامه «شهدای قدس» به سردبیری حسامالدین برومند که تاکنون در 6شماره منتشر شده، ویژهنامه «سطرهای ناخوانده» به مدیریت محتوایی جعفر شیرعلینیا که تاکنون در دو شماره به انتشار رسیده است، «کرانه» به سردبیری علیرضا شفاه که تاکنون یک شماره از آن منتشر شده و همچنین ویژهنامههای موضوعی دیگری چون «شهدای حماس»، «ویژهنامه چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی» و... اشاره کرد. علاوهبر این ضمیمههای «الوفاق» و «ایران دیلی» نیز که به زبانهای عربی و انگلیسی بهصورت چاپی منتشر میشوند با رویکردی جدیتر و جدیدتر دنبال شدهاند.
مجلات و ماهنامههای ایران | این دستهبندی در انتشارات موسسه ایران در گذشته از شهرت و جاافتادگی عمومی خوبی در میان مخاطبان ایندست از نشریات برخوردار نبود. با وجود این تغییر و تحول جدی این دوره به این بخش نیز رسید و ماهنامه و مجلات تازهتاسیسی چون «روایت ایران» در حوزه زنان و با محتوای روایات واقعی از زندگی زنان تاثیرگذار در ایران و انقلاب اسلامی، «باور»، دو ماهنامه پژوهشی با محوریت الهیات و دینپژوهی و «برداشت اول» ماهنامه گفتمانی راهبردی را به دست مخاطبان رساند.
انتشارات ایران | همانطور که پیش از این یادآور شدیم با رویکرد تاریخی و علاوهبر آن روحیه پرکاری ایجادشده در دوره مدیریت دو ساله اخیر، آثار مکتوب و پژوهشی منتشرشده در انتشارات موسسه ایران نیز در این مدت با رویکردی پژوهشی به دست مخاطبان رسیده است که از آن میتوان به چند اثر شاخص «اسرائیل در آفریقا» نوشته یوتام گیدرون به ترجمه امیررضا مقومی، احسان دارابی و پژمان نوروزی، «انقلاب مصر» در دو جلد، نوشته عزمی بشاره و ترجمه رامین حسنآبادیان، «فتح سنگر به سنگر» نوشته صالح النعامی و با ترجمه وحید خضاب و «آوریل درون کودتا» نوشته ارنستو ویلگاس پلژاک و ترجمه پروین عبدخدایی اشاره کرد.
دورهای جدید
احسان صالحی طی چند روز اخیر در مراسمی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بهعنوان مدیرعامل موسسه فرهنگی ایران منصوب شد. او همچنین دبیر شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم است و پیش از این در حوزه رسانه و مطبوعات عضویت در هیاتمدیره موسسه مطبوعاتی قدس، معاونت اخبار داخلی خبرگزاری جمهوری اسلامی و سردبیری در سایت رجانیوز را تجربه کرده است.
نظر شما