آگاه: جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه گذشته لایحهای تاریخی را به امضا رساند که برای شبکه اجتماعی تیکتاک شمارش معکوس فیلترینگ را روشن کرد. این لایحه، تیکتاک را ملزم به فروش خود به یک شرکت آمریکایی ظرف مدت ۲۷۰روز میکند، در غیر این صورت، دسترسی به آن در آمریکا ممنوع خواهد شد؛ اقدامی که ازسوی تیکتاک یک نوع راهزنی توصیف شده است.
پیش از این، نیکی هیلی، از سران حزب جمهوریخواه، گفته بود: «ما قطعا باید تیکتاک را ممنوع کنیم، زیرا برای هر ۳۰دقیقهای که مخاطب تیکتاک را میبیند، ۱۷درصد بیشتر ضدیهودی میشود.» این تلاشها در دوران ریاستجمهوری ترامپ آغاز شد و اکنون به نتیجه نزدیک میشود.
براساس اسناد افشاشده ازسوی ادوارد اسنودن، آژانس امنیت ملی آمریکا، با تسلطی که بر اینترنت و شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای گوناگون دارد، ارتباطات میلیاردها نفر در جهان را رهگیری و نگهداری، مسیر و اطلاعات مکانی صدها میلیون نفر را ردیابی کرده و ترافیک اینترنت داخلی کشورها را شنود میکند. دولت آمریکا بااینحال و باوجود تملک و مدیریت تمام شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای گوناگون مورداستفاده در دنیا، از اقبال جوانان غربی به تیکتاک بهعنوان تنها شبکه اجتماعی غیرآمریکایی جوانان غربی نگران است و بهدنبال محدود کردن یا تصاحب این شبکه اجتماعی است.
هراس آمریکا از تیکتاک ابتدا با بهانه و اتهام جمعآوری دیتا ازسوی چین شروع شد. آمریکاییها معتقدند که تیکتاک میتواند اطلاعاتی را که با امنیت ملی آمریکا در تضاد است، جمعآوری کند و آن را در اختیار رقیب قرار دهد. از سوی دیگر، مقامات آمریکایی معتقدند که تیکتاک میتواند در انتخابات آمریکا جهتدهی کند. پس از آن، مسئله تاثیرگذاری تیکتاک بر ذهنیت جوانان درمورد جنگ اوکراین مطرح شد. حالا هم در آمریکا، نگرانی از گسترش اطلاعات ضدصهیونیستی در این شبکه وجود دارد. دکتر جودی آرمور، استاد برجسته حقوق در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در مصاحبه با تهرانتایمز گفته است: مقامات ایالاتمتحده در تلاش هستند با ممنوعیت تیکتاک دسترسی جوانان به منابع جایگزین اطلاعات را محدود کنند.
این شرایط آمریکای بهظاهر ابرقدرت را مقایسه کنیم با ایرانی که با یکی از همهجانبهترین جنگهای روانی در تاریخ علیه مردم خود مواجه شد. پلتفرمها و شبکههای اجتماعی آمریکایی و رسانههای قدرتمند و فراگیر جریان اصلی از طریق اینترنت، هرچند سال یکبار به بهانهای علیه آرامش روانی مردم ایران متحد میشوند و سختترین عملیات رسانهای-روانی را علیه مردم ما اجرا میکنند.
همچنین در کنار این جنگ روانی، ایران تحت یکی از پیچیدهترین جنگهای اطلاعاتی است، خودکشی دختری که مشکلات خانوادگی داشته را یک قتل سیاسی جلوه میدهند، دانشمندان ما را ترور میکنند، تجهیزات هستهای ما را به بدافزار آلوده میکنند، پروندههای قضایی و اطلاعات مردم عادی را میدزدند و بهصورت عمومی منتشر میکنند و مقامات ارشد کشورمان را که در سفر رسمی و دیپلماتیک هستند، به قتل میرسانند و بیش از ۱۰کشور منطقه و غیرمنطقه مامور ردیابی و دفع اقدام دفاعی پهپادی-موشکی ما علیه اسرائیل میشوند.
انتقاد ما نسبتبه آنهایی است که فقط راه فیلتر کردن اینترنت را میدانند بهجای خود، اما این یک واقعیت قطعی است که امروزه و در دوره جنگهای هیبریدی و ترکیبی، این شبکههای اجتماعی و پلتفرمها و بسترهای اینترنتی دست هر کسی که باشد، قادر به انجام بهرهبرداریهای گستردهای است؛ از دستکاری در افکار جامعه تا خرابکاری در اقتصاد، سیاست و امنیت کشور که باید همچنان مراقب آن بود.
در این میان و در برابر این حجم از دشمنیهای چندلایه و جنگهای ترکیبی، آن چیزی که برای ناظران جهانی حیرتآور است، به قول رهبر انقلاب: «تابآوری نظام اسلامی است. نظام اسلامی تاب آورد در مقابل این دشمنیها، این حملات، این ضربههای گوناگون؛ توانست تحمل کند، توانست ایستادگی کند، توانست بماند و توانست قوی بشود. امروز جمهوری اسلامی، جمهوری اسلامی سی سال قبل و چهل سال قبل نیست؛ امروز بحمداللّه آن نهالِ تازهروییده به یک درخت کهنی تبدیل شده و این یک الگو است؛ این یک الگو است.» ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
نظر شما