مجلس یازدهم که روزهای پایانی خود را سپری می‌کند با یک مصوبه حاشیه‌ساز شد. داستان از آنجا آغاز می‌شود که پس از بحث و بررسی‌ها در کمیسیون تخصصی مجلس، نمایندگان ۲۶اردیبهشت‌ماه در مصوبه‌ای مُهر تایید بر تعطیلی روزهای جمعه و شنبه به‌عنوان تعطیلات پایان هفته زدند. این مصوبه به‌سرعت در رسانه‌ها و فضای مجازی بازتاب گسترده‌ای پیدا کرد.

شنبه‌های پرحاشیه

آگاه: «حسین شریعتمداری»، مدیرمسئول روزنامه کیهان ازجمله شخصیت‌های سیاسی و رسانه‌ای بود که نسبت به مصوبه مجلس واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه این مصوبه برخلاف نظر نمایندگان موافق آن، نه فقط توجیه اقتصادی ندارد، بلکه اهانت به نظام مقدس جمهوری اسلامی نیز هست. در توجیه این مصوبه با اشاره به تعطیلی روز شنبه در آمریکا و اروپا، به استفاده از فرصت‌های تعامل اقتصادی با جهان تکیه می‌کنند و از توضیح درباره چهار نکته خودداری می‌ورزند یا بی‌خبرند. اول آنکه مگر تعداد مراکز تجاری و تاجرانی که با آمریکا و اروپا تعامل تجاری دارند، چه میزان است؟

او در تشریح چهار نکته مذکور، می‌گوید: امروز بیشتر تراکنش‌های اقتصادی الکترونیک است و به‌جای تعطیلی شنبه‌ها می‌توان بر عدم تعطیلی چند بانک در این روز تاکید کرد و از این گذشته، مگر فاصله چند ساعته چه تاثیر قابل اعتنایی دارد که تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها گرفته‌اند!؟

 مدیرمسئول روزنامه کیهان بر این باور است: از ابتدا تعطیلی دو روز در هفته را اصل گرفته‌اند و سپس درباره انتخاب پنجشنبه یا جمعه به بحث نشسته‌اند و به جای پنجشنبه به شنبه رسیده‌اند و درباره علت ترجیح شنبه به پنجشنبه می‌فرمایند تعطیلی پنجشنبه متضمن زیان هشت‌میلیارد دلاری است! و توضیح نمی‌دهند که این رقم را از کجا آورده‌اند!؟ و چهارم که از سه مورد دیگر اهمیت بیشتری دارد، شنبه روز تعطیل رسمی یهودیان است و نباید نظام مقدس اسلامی به همراهی با آنها متهم شود!

ما نمی‌خواهیم کار کنیم!

علاوه بر او، «محمد بهادری جهرمی» عضو پژوهشکده شورای نگهبان هم به صفِ مخالفان تعطیلی «شنبه‌ها» پیوست و با اشاره به اینکه به‌طورکل تعطیلات دو روز آخر هفته در دنیا به‌صورت رسمی، در کشورهایی متداول است که تعطیلات غیررسمی آخر هفته‌ آنها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد، گفت: «به‌طور کل تعطیلات دو روز آخر هفته در دنیا به‌صورت رسمی، در کشورهایی متداول است که تعطیلات غیررسمی آخر هفته‌ آنها به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد. یعنی مثلا ما کشورهایی داریم که به‌جز تعطیلات آخر هفته‌شان یا همان ویکند، کلا ۳، ۴ یا ۵ روز تعطیل دارند. میانگین آن به‌طور کل همین عددهاست. البته کشورهای عربی و اسلامی، تعطیلی زیادی دارند و به ۱۷ یا ۱۸ روز هم می‌رسد. اما آن کشورها بسیار شاذ هستند ولی کشورهایی که دو تا سه روز تعطیلی غیررسمی دارند، آخر هفته را آمده‌اند، دو روز تعطیل کرده‌اند. این موضوع را از لحاظ حقوقی و اقتصادی می‌گویم؛ کشوری که ۲۶روز تعطیلی رسمی دارد و در دنیا در صدر است، ویکند دو روز تعطیلی آن برای چیست؟ خب بگوییم نمی‌خواهیم کار کنیم دیگر! در سال اقتصاد و مشارکت مردم، این اتفاق عجیبی است و این نکته‌ای است که کمتر به آن توجه شده است.» به‌هرحال مخالفان تعطیلی شنبه این دیدگاه را نمایندگی می‌کنند که در تاریخ ایران همیشه روز شنبه به‌عنوان اولین روز هفته به‌حساب می‌آمده و باید پنجشنبه برای دومین روز تعطیل انتخاب شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.