یک استارتاپ مشغول توسعه مدل هوش مصنوعی است که بوها را دیجیتالی می‌کند و قصد دارد از آن برای شناسایی زودهنگام بیماری‌ها استفاده کند.

هوش مصنوعی بوها را دیجیتالی می‌کند

آگاه: هوش مصنوعی از میان حواس پنجگانه موفق به تقلید از بینایی و شنوایی شده است. اکنون یک استارتاپ می‌خواهد از این فناوری برای دیجیتالی کردن حس بویایی نیز استفاده کند.
آلکس ویلچکو، مدیر ارشد اجرایی و یکی از بنیانگذاران «اوسمو» است که از هوش مصنوعی برای کمک به تولید بوها توسط رایانه (مشابه تولید صوت و تصویر) استفاده می‌کند. او از مدت‌ها قبل شیفته بوهای مختلف بوده است. به همین دلیل لیسانس عصب‌شناسی از دانشگاه میشیگان دریافت کرده و در بخش عصب‌شناسی بویایی دانشگاه هاروارد تحصیل کرده است.
این پژوهشگر و تیمش هنگام فعالیت در گوگل از یادگیری ماشینی برای توسعه یک نقشه بو استفاده کردند. برای این منظور آنها مدل هوش مصنوعی را براساس مخزنی از پنج‌هزار مولکول معطر در دسته‌های مختلف بویی مانند گلی، میوه یا نعنایی آموزش دادند.
در حقیقت ویلچکو و همکارانش هزاران مولکول و توصیفات بوها را به دست آوردند و آنها را به شبکه‌های عصبی گراف(GNN) منتقل کردند که در حقیقت نوعی از ماشین یادگیری است و از الگوریتم‌های قدرتمند برای ردیابی و تحلیل رابطه بین داده‌ها استفاده می‌کند.
اسمو تصمیم دارد از فناوری خود برای تله‌پورت بوها از طریق دیجیتالی کردن آنها در یک مکان و بازسازی یک کپی دقیق در مکانی دیگر استفاده کند؛ به این ترتیب می‌توان ثابت کرد مدل هوش مصنوعی به‌طور دقیق بوی هر چیزی را درک می‌کند.
ویلچکو تصمیم دارد از این فناوری برای کمک به شناسایی زودهنگام بیماری‌ها استفاده کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.