آگاه: دوره سیوششم جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان اصفهان در شرایطی که در ماههای گذشته انتقادهایی نسبتبه وضعیت سینمای کودک و کمبود تولیدات در این حوزه مطرح شده بود، سرانجام کار خود را آغاز کرد. جشنواره امسال که از ۱۴ تا ۱۹مهرماه در اصفهان برگزار میشود، شامل چند بخش رقابتی ازجمله فیلمهای بلند ایران، فیلمهای کوتاه ایران، فیلمهای پویانمایی کوتاه ایران، مسابقه فیلمهای بلند و کوتاه بینالملل، بخش کودکان غزه، سینمای ارمنستان و همچنین بخش ویژه نکوداشت و بزرگداشت میشود. بخش نکوداشت به یاد زندهیاد هوشنگ حریرچیان، هنرمند سرشناس اصفهانی خواهد بود که مردادماه امسال از دنیا رفت. همچنین برای محمدرضا علیقلی، آهنگساز معروف که بخشی از کارنامه کاری او به آهنگسازی برای فیلمهای کودکان و نوجوانان ازجمله «مدرسه موشها» و «کلاه قرمزی و پسرخاله» مربوط میشود، بزرگداشتی برپا خواهد شد.
در بخش نمایش فیلمها، ابتدا بخش فیلمهای بلند سینمای ایران را مرور میکنیم که آثار این بخش را امسال محمدعلی باشهآهنگر، علیرضا خمسه، محمدرضا شریفینیا، ایرج طهماسب، مستانه مهاجر، مجید اسماعیلی و محمدامین همدانی داوری میکنند. در این بخش فیلمهای «آرزوی اسب چوبی» به کارگردانی کمال مقدم، «آن دو» به کارگردانی مرتضی رحیمی، «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز، «بامبولک» (بام بالا۲) به کارگردانی آرش معیریان، «ببعی قهرمان» بـه کارگردانی حسین صفارزادگان و میثم حسینی، «تابستان همان سال» به کارگردانی محمود کلاری، «دختر برقی» به کارگردانی حسین قناعت، «رویای پفکی» به کارگردانی مهدی رجبی و لیلا مجتهدی، «شمشیر و اندوه» به کارگردانی عماد رحمانی و مهرداد محرابی، «شنگول و منگول» (گولز) به کارگردانی کیانوش دالوند و فرزاد دالوند، «مافیای شجاعان» به کارگردانی مریم مدرس، «میرو» به کارگردانی حسین ریگی و «هرچی تو بگی» به کارگردانی مرتضی آتش زمزم با هم رقابت میکنند که در بین آنها «تابستان همان سال»، «باغ کیانوش» و «میرو» در جشنواره فجر سال قبل رونمایی شده بودند و «ببعی قهرمان» هم درحالحاضر روی پرده سینماهاست.
هیات داوری مسابقه فیلمهای کوتاه ایران را نیز مهدی خرمیان، زهره زمانی، بهرام عظیمی، وحید ملتجی و حسین نمازی تشکیل میدهند که در این بخش، فیلمهای «آناهیتا» به کارگردانی داود نجفزاده، «بشقاب پرنده» به کارگردانی زهرا یزدانپناه، «بلیط امتحان» به کارگردانی محدثه وحیدی، «بیتا» به کارگردانی دانیال رحیمی کاشانی، «توپ و درخت» به کارگردانی سید سجاد موسوی، «چرخ و فلک» به کارگردانی مریم محمدی، «خلیل» به کارگردانی پیام حسینی، «رقص آب» به کارگردانی فرزاد رنجبر، «زار و زیمار» به کارگردانی خدیجه میکائیلی، «سرنخ» به کارگردانی فاطمه اصغری علائی، «سلفی با رد پا» به کارگردانی ماریا ترشیزی، «عمو» به کارگردانی حمیدرضا عسگری، «فردا شکل امروز نیست» به کارگردانی سید مهدی کرباسی، «فرزند حبیب» به کارگردانی کریم مهرآبادی، «کودکان کاغذی» به کارگردانی مصطفی کشاورز، «مداد رنگی آیدا» به کارگردانی مریم بابایی، «مرز رفاقت» به کارگردانی مجتبی عربی و «وقت اضافه» به کارگردانی مهدی نجفی شرکت دارند.
در بخش مسابقه فیلمهای بلند و کوتاه بینالملل جشنواره امسال هم داورانی از ایران و کشورهای دیگر حضور دارند که این هیات داوران شامل آنا برگر از فنلاند، یوری فیتینگ از روسیه، آندریاس لیئبان از برزیل، جولیو ویتا از ایتالیا، لی ژن از چین و شبنم مقدمی و بهروز شعیبی از ایران میشوند.
در بخش مسابقه فیلمهای بلند بینالملل، ۱۲فیلم با هم به رقابت میپردازند که علاوه بر فیلم «شنگول و منگول»، «برهوت» و «تابستان همان سال» از ایران، فیلمهای «ساعت ۲:۱۵ بعدازظهر» از کره جنوبی، «پرنده متفاوت» از هند، «برگزیده» از چین، «دزد سگ» محصول مشترک شیلی، فرانسه، مکزیک، بولیوی و ایتالیا، «پادشاه اول» از صربستان و بلغارستان، «نتهای ماژور» از آرژانتین و اسپانیا، «ملودی» از تاجیکستان و ایران، «دوست وحشی من» از روسیه، «سه دوست از ترکیه» با هم به رقابت میپردازند. در بخش فیلمهای کوتاه بینالملل هم «مخمصه» از روسیه، «بالام» از مکزیک، «اِگر ۱۵۵۲» از مجارستان، «در یک قطره» از ایتالیا، «هیولای طلایی» از فرانسه، «سفر طولانی» از اسپانیا، «لالایی» از اردن، «سلفی با رد پا» از ایران، «۲۱سپتامبر» از ایران، «سوانیک» از ارمنستان، «آتل» از ایران، «یه تیکه کربن» از فرانسه، «رخها» از روسیه، «آرزوی اسب پیر» از ایران و «یامگا» از روسیه داوری میشوند.
یکی از بخشهای ویژه جشنواره امسال برای کودکان غزه است که در این بخش تعداد فیلم نمایش داده میشوند. در بخش ویژه سینمای ارمنستان هم چهار فیلم «اسیران هووازادزور»، «گردهمایی موشها»، «غولی که آرزو داشت ویولن بنوازد» و «ببرهای خطخطی» نمایش داده میشوند. در میان داوران بخش بینالملل جشنواره امسال گفته میشود نوجوانانی از سوئد، تانزانیا، سودان، افغانستان، پاکستان، عراق، بنگلادش، کنیا و ترکیه فیلمها را داوری خواهند کرد.
در جشنواره امسال، برپایی کارگاههای آموزشی هم تدارک دیده شده که از ایران علیرضا خمسه، مهدی خرمیان، روانبخش صادقی و ایرج طهماسب مباحثی را آموزش خواهند داد. همچنین، مخاطبان جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان میتوانند بلیتهای این جشنواره را از سامانه آیتیکت خریداری کنند. این جشنواره با شعار «پروانههای مقاومت در شهر زندگی» تا ۱۹مهرماه در شهر اصفهان و در سینماهای فلسطین، ساحل و چهارباغ برپاست.
۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۷
کد خبر: ۷٬۲۹۹
سیوششمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از روز گذشته در اصفهان درحالی کار خود را آغاز کرده که قرار است به یاد هوشنگ حریرچیان یک نکوداشت و به پاس سالها فعالیت محمدرضا علیقلی در آهنگسازی فیلم، بزرگداشتی برپا شود.
نظر شما