آگاه: «فرهاد فلاح» معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رییس جشنواره بینالمللی قصهگویی ضمن بیان اینکه قصهها پایه تمامی تولیدات فرهنگی، هنری و ادبی هستند، گفت: اغلب تولیدات هنری برآمده از قصه هستند، لذا اگر بتوانیم قصهها را احیا کنیم و آن را در بافت زندگی خود جاری کنیم، میتوانیم بسیاری از فعالیتهای هنری دیگر را نیز احیا کنیم. وی اضافه کرد: قصه، ابزار تربیتی انسانهاست و در قران نیز مورد اشاره و توجه قرار گرفته است به طوری که ۲۸۶قصه در قران ذکر شده که نشان میدهد این قالب تربیتی، یک قالب ماناست.
این مسئول ضمن بیان اینکه سیاست جشنواره پارسال و امسال، احیای قصهگویی در عرصه خانواده و اجتماع است، گفت: قصهگویی گرچه عملی رایگان و دردسترس است، تاثیرگذاری بسیار عمیقی دارد. فلاح ضمن بیان اینکه امروزه قصهگویی در میان جوانان یکی از شاخصهای کسبوکار و تبلیغات در حوزه اقتصاد محسوب میشود، اظهار کرد: درحالحاضر، در بسیاری از کشورها از ظرفیت قصه برای ترویج کسبوکارها استفاده میشود.
رییس جشنواره بینالمللی قصهگویی عنوان کرد: از آنجا که ایرانیان از پیشگامان قصه و قصهگویی هستند، باید بر آن باشیم تا این موضوع بیشتر در جامعه ترویج توسعه یابد. وی ضمن اشاره به اینکه سال گذشته استان یزد بهعنوان پایتخت قصهگویی ایران انتخاب شد، گفت: امیدواریم بتوانیم از امسال طراحی شاخصهای شهرهای خلاق قصهگویی را در کشور داشته باشیم و برخی شهرهایی را که میتوانند در عرصه قصه و قصهگویی بدرخشند معرفی کنیم. فلاح اظهار کرد: معرفی شاخصها در توسعه شهر سازی، معماری و طراحی فضاهای عمومی همچون پارکها تاثیرگذار است و ظرفیتهای تربیتی را در فضاهای عمومی و اجتماعی را فراهم میکند. رییس جشنواره بینالمللی قصهگویی تصریح کرد: با این که شعار جشنواره بیستوششم «راز قصهها، ساز زندگی است»، اما روح قالب و حاکم این جشنواره حمایت و پشتیبانی از کودکان مظلوم فلسطین، غزه و لبنان خواهد بود. فلاح ضمن دعوت از تمام نهادها و سازمانها برای شرکت در این جشنواره و دریافت جوایز برای سازمان خود، گفت: به این نحو، بدنه تربیتی جامعه میتواند روایتی از کودکان مظلوم داشته باشد. وی با اشاره به اینکه یکی از محورهای سیزدهگانه جشنواره امسال، بحث ایثار و مقاومت است، گفت: امیدواریم شهر یزد بهعنوان پرچمدار حمایت از کودکان مظلوم غزه و لبنان شناخته شود. فلاح گفت: ما باید بتوانیم در بیستوششمین جشنواره قصهگویی بیشتر خانوادهها و مدارس را درگیر قصهگویی کنیم و شاهد گسترش قصه و قصهگویی در عرصه تربیت باشیم. رییس جشنواره بینالمللی قصهگویی ضمن بیان اینکه در سال گذشته بیش از یکصد دانشآموز بهصورت زنده از قصهها استفاده کردند، اظهار کرد: در جشنواره قصهگویی سال گذشته بیش از ۹۰۰دقیقه پخش زنده از ۹شبکه تلویزیونی داشتیم و ۱۴کشور نیز در این جشنواره شرکت داشتند.
۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
کد خبر: ۸٬۱۰۶
آیین رونمایی از پوستر بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی صبح دیروز در محل تالار کوثر استانداری یزد برگزار شد.
نظر شما