۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۹
کد خبر: ۸٬۲۹۹

شب زیبای آمستردام

سید مرتضی مفیدنژاد ـ روزنامه‌نگار

یکی از مهم‌ترین آثار شناختی جنگ غزه و جنایت‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی بر افکار عمومی دنیا، روایتگری واقعی از بحران فلسطین بوده است. تا پیش از این اتفاقات یکی از اصلی‌ترین موانع بیداری جهانی در قبال ماهیت نامشروع و جنایات رژیم، روایتگری مخدوش رسانه‌ها و سیاستمداران غربی از مسئله فلسطین بوده است و حقیقت به طور کامل وارونه جلوه می‌کرد.

شب زیبای آمستردام

آگاه: در واقع این رژیم کودک‌کش بود که تا قبل از ۷اکتبر در موضع مظلومیت قرار گرفته بود. فراگیری اعتراضات در دنیا علیه صهیونیست‌ها را می‌توان نقطه آشکارساز شکست دشمن در عرصه تبلیغاتی و شناختی قلمداد کرد، نه نقطه آغاز آن. با شکل‌گیری انقلاب اسلامی، جبهه مقاومت تشکیل و متعاقبا بسط و گسترش پیدا کرد. این جبهه، دارای عمق گفتمانی بوده و یکی از اصلی‌ترین کارویژه‌های خود را روشنگری و تبیین افکار عمومی دنیا نسبت به ماهیت، هویت، عملکرد و نیت دشمنان جهان اسلام و بشریت قلمداد می‌کند.
در جریان جنگ ۳۳روزه سال ۲۰۰۶میلادی میان مقاومت اسلامی لبنان و رژیم اشغالگر صهیونیستی، مشاهده کردیم که رزمندگان مقاومت برای نخستین بار در طول تاریخ توانستند علاوه بر پیروزی در جنگ نظامی علیه صهیونیست‌ها، با روایتگری به‌هنگام و استناد به تکنیک‌های رسانه‌ای پیشرفته در حین جنگ، مانع از تصویرسازی کاذب صهیونیست‌ها از میدان نبرد شوند. از آن پس، شاهد تقویت قدرت تبیینی و گفتمانی جبهه مقاومت و اثرگذاری آن بر افکار عمومی دنیا بودیم. واکنش افکار عمومی دنیا نسبت‌به جنایات و نسل‌کشی آشکار رژیم اشغالگر در غزه، کارآمدی این قدرت گفتمانی و تبیینی را به‌وضوح نشان می‌دهد؛ بنابراین، در تحلیل ابعاد شناختی، تبلیغاتی و رسانه‌ای جنگ غزه، با دو مولفه مهم و اساسی مواجه هستیم؛ یکی، بسیج افکار عمومی دنیا و دیگری بلوغ رسانه‌ای جبهه مقاومت. دشمنان از تکنیک‌های تبلیغاتی پیچیده‌ای مانند تحریف، اغراق، سانسور، سطحی‌سازی وقایع، خلق ابهامات هدفمند و خلط موضوعات اصلی و فرعی با هدف مدیریت ابعاد شناختی و رسانه‌ای جنگ غزه با صرف میلیون‌ها دلار، استفاده کردند اما خروجی چنین اقداماتی، شکست آنها در این عرصه بوده است.
با درنظرگرفتن این مطالب ماجرایی که جمعه‌شب پس از بازی آژاکس آمستردام و مکابی رخ داد، نقطه عطف مهمی از ابتدای طوفان‌الاقصی تا به امروز بود. در آن شب مهم، تماشاگران اسرائیلی و طرفداران مکابی پس از اهانت به پرچم فلسطین در آمستردام هلند کتک خوردند و بیش از ۳۰نفر از تماشاگران اسرائیلی زخمی و ناپدید شدند. این درگیری‌ها پنج ساعت بدون دخالت پلیس هلند ادامه داشت. همان شب دفتر نخست‌وزیری اسرائیل اعلام کرد: نخست‌وزیر از دولت هلند خواست تا برای تضمین امنیت شهروندان ما فورا اقدام کند. نخست‌وزیر دستور اعزام دو فروند هواپیما به هلند برای تخلیه اتباع اسرائیلی را صادر کرد. درنهایت صدها پلیس در جهت حفظ جان تماشاگران اسرائیلی وارد معرکه شدند و آنها را به سمت هتل‌ها هدایت کردند. غرض اینکه شب زیبای آمستردام! ماحصل بیداری جوانانی است که در ابتدای این نوشته مراتب تحول شناختی‌شان شکل گرفته است. این بیداری و تحولات ادراکی نویدبخش نزدیک شدن به روز پیروزی نهایی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.