۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۴
کد خبر: ۸٬۶۴۲

زخمی سربلند بحرانیم

محمد مقدم ـ دبیر فضای مجازی

می‌گویند جمهوری اسلامی در هیچ جنگی روی زمین نباخته است؛ از جنگ عراق و ایستادگی مقابل تجاوز رژیم صدام تا جنگ بوسنی در دفاع از مسلمانان، از جنگ افغانستان و بیرون کردن اشغالگران آمریکایی تا جنگ داخلی لبنان و اخراج رژیم صهیونی و ظهور قدرت منطقه‌ای حزب‌الله و از جنگ داخلی سوریه علیه تکفیری‌ها و مسلحان تا جنگ داخلی عراق علیه داعش و این اواخر هم در جنگ ائتلاف سعودی علیه دولت مردمی یمن که موجب شد متجاوزان به هیچ‌کدام از اهدافشان نرسند.

زخمی سربلند بحرانیم

آگاه: رهبر انقلاب در آسیب‌شناسی علت تجاوز رژیم بعث عراق بیان می‌کنند که «جنگ تحمیلی به‌خاطر این اتفاق افتاد که دشمن در ما احساس ضعف کرد.» و این درس را از این حمله نتیجه می‌گیرند که «احساس ضعف شما، موجب تشویق دشمن به حمله به شماست؛ این یک قاعده کلی است. اگر می‌خواهید دشمن را از تهاجم به خودتان منصرف کنید، سعی کنید اظهار ضعف نکنید. نمی‌گویم به‌دروغ بگوییم قوی هستیم، [بلکه] می‌گویم قوت خودمان را آشکار کنیم. ما نقاط قوت زیادی داریم، این نقاط قوت را آشکار کنیم.» شاید برای همین بود که بعد از پایان جنگ هرجا ایران امکان کمک و مداخله مشروع به نفع جریان حق و مستضعفین داشته است، از پای ننشسته و وارد شده است؛ رازی که امنیت امروز کشور در آن نهفته است.
«توماس شلینگ»، استاد برجسته روابط خارجی آمریکا، بر این باور است که قدرت بازدارندگی تنها به توان نظامی بستگی ندارد، بلکه به توانایی کشور در ایجاد ترس و تهدید معتبر در دل دشمنان نیز مرتبط است. اگر یک کشور بتواند نشان دهد که در صورت حمله، پاسخ قاطعی خواهد داد، احتمال وقوع جنگ کاهش می‌یابد. شلینگ تاکید می‌کند که هر نشانه‌ای از ترس یا ضعف می‌تواند دشمنان را ترغیب به اقدام کند. «کنت والتز» نیز معتقد است اگر کشوری بتواند به‌خوبی نشان دهد که قادر به دفاع از خود است، احتمال وقوع جنگ کاهش می‌یابد و بازدارندگی حقیقی را به‌دست آورده است. والتز در ۲۰۱۳ پیش‌بینی کرده بود اسرائیل از «سلاح هسته‌ای بالقوه» ایران چندان مرعوب نمی‌شود و به تلاش‌های مخاطره‌آمیز خود برای ازبین‌بردن برنامه هسته‌ای ایران از طریق خرابکاری و ترور ادامه می‌دهد. این اقدام ممکن است ایران را به این جمع‌بندی برساند که توانایی بازدارندگی‌اش ناکافی است و تنها ساخت سلاح هسته‌ای می‌تواند امنیت مورد نظر را برای این کشور فراهم کند.
در همین راستا، در مقابل قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روز پنجشنبه،‌ ایران باید اقدام قدرتمندی کند. در واکنش به این اقدام، ایران فعلا اعلام کرده است که «مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته» را راه‌اندازی خواهد کرد. همچنین، جمهوری اسلامی در نامه‌ای رسمی اعلام کرده که در صورت استفاده از اسنپ‌بک و بازگشت تحریم‌های شورای امنیت، از NPT خارج خواهد شد. این گام اولیه خوبی است، اما باید اقدامات تکمیلی بازدارنده و روبه‌جلوی هسته‌ای را نیز انجام دهد تا امنیت و اقتدار کشور در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی به‌طور کامل حفظ شود.
پیشرفت، رفاه، آسایش، تکنولوژی، همدلی، عدالت و هر موفقیتی که یک کشور به دست می‌آورد، به امنیت وابسته است و این امنیت بیش از هرچیز، از قدرت بازدارندگی ناشی می‌شود. ترامپ، این مرد دیوانه آمریکا باید این بار قبل از اینکه پایش به کاخ سفید برسد به خوبی بفهمد که ایران با تاریخ و فرهنگ غنی‌اش هرگز اجازه نخواهد داد که منافع ملی‌اش به خطر بیفتد. اکنون زمان آن است که ایران با قاطعیت به سمت تقویت بازدارندگی خود گام بردارد و به دشمنان نشان دهد که هرگونه تهاجم به سرزمینش با واکنش سریع و شدید مواجه خواهد شد و عواقب آن می‌تواند فراتر از مرزهای آنها باشد.  اجرای سهمگین و خسارت‌افکن وعده صادق۳ نه‌تنها برای تامین امنیت داخلی، بلکه برای ایجاد ثبات در منطقه و جلوگیری از ماجراجویی‌های خارجی ضروری است و حتی تنها راه ایران برای حفظ امنیتش است. این اقدام می‌تواند پیام روشنی به کشورهای متجاوز باشد که ایران بر سر امنیت و تمامیت ارضی‌اش شوخی ندارد و هرگونه خطا ازسوی آنها با عواقب سنگینی همراه خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.