۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۵
کد خبر: ۸٬۸۷۶

با وقوع طوفان الاقصی در تاریخ ۷ اکتبر، تحولات عمیق و گسترده‌ای در عرصه سیاسی و اجتماعی شکل گرفت که گروه‌های زیادی را به‌عنوان بازنده معرفی کرد. این وضعیت به‌ویژه برای گروه‌هایی که در زمینه ادعاهای حقوق بشری و ادعاهای اسلام‌خواهی برای خود دکانی درست کرده‌ بودند تناقضات رفتاری بسیاری را بروز داد.

از رسوایی تاجر آنکارایی تا تک‌دوره‌شدن بایدن

آگاه: شاید اگر بخواهیم هفت گروه را نام ببریم بتوانیم به این موارد اشاره کنیم:
 ۱. بایدن؛ رییس‌جمهور تک‌دوره‌ای دموکرات‌ها:  حمایت بایدن و دولت دموکرات از سیاست‌های اسرائیل و جنایات آن در غزه موجب بروز نارضایتی گسترده‌ای در میان مسلمانان و لاتین‌تبارها در آمریکا شد. این گروه‌ها به‌دلیل عدم توجه به حقوق بشر در فلسطین و حمایت دولتشان از نسل‌کشی رژیم صهیونیستی، در انتخابات به‌دنبال گزینه‌های دیگری بودند یا از شرکت در انتخابات منصرف شدند. این نارضایتی منجر به کاهش رأی‌های دموکرات‌ها در انتخابات و به خطر افتادن موقعیت سیاسی‌ آنها شد.
 ۲. اردوغان؛ رسوایی تاجر آنکارایی:   اردوغان که خود را به‌عنوان یک رهبر اسلامی معرفی کرده بود و به خیال خود در پی احیای امپراتوری عثمانی بود، با افشای تجارت‌هایش با رژیم صهیونیستی، اعتبارش در میان حامیان اسلام‌خواهی به‌شدت آسیب دیده است. این موضوع باعث شده تا بسیاری از ترک‌ها نسبت‌به سیاست‌هایش بی‌اعتماد شوند و این بی‌اعتمادی حتما به کاهش حمایت‌های داخلی از او منجر خواهد شد.شاید همین بی‌اعتباری است که او را وسوسه کرده برای احیای تصویرش به دستاوردسازی در کشور سوریه از طریق پشتیبانی و اجیر کردن تکفیری‌ها بپردازد. 
 ۳. سعودی‌ها و شکست خیال رهبری جهان اسلام: آنطورکه رسانه‌های آمریکایی افشا کردند، عربستان سعودی به‌عنوان کشوری که ادعای رهبری جهان اسلام را دارد، تا چندروز قبل از طوفان‌الاقصی با دولت دموکرات نقشه خاورمیانه جدید را به رهبری خود طراحی کرده بود و رابطه دوستانه با رژیم صهیونیستی را دستمایه‌ای برای گرفتن امتیازات بیشتر از آمریکا کرده بود. اما سعودی حالا با تقویت روابط خود با اسرائیل و سرکوب مخالفان داخلی‌اش، به بی‌اعتباری خود دامن زده است. این تناقض در سیاست‌هایش موجب بدبینی بسیاری از مسلمانان شده و می‌تواند به کاهش نفوذ عربستان در جهان اسلام منجر شود.
 ۴. تکفیری‌های داعشی و پایان ادعای اسلام‌خواهی:گروه‌هایی مانند داعش که خود را مدافع اسلام واقعی و پیرو سلف صالح معرفی می‌کردند، حالا با کشتار مسلمانان و بی‌توجهی به بحران فلسطین، اعتبار خود را از دست داده‌اند. این گروه‌ها حتما با چالش‌های جدی در توجیه اقدامات خود مواجه خواهند شد و قطعا به ریزش نیروهای خود دچار می‌شوند. همین امروز هم تحرکات آنها درخاک سوریه با برچسب مزدوری رژیم صهیونیستی در جهان اسلام مواجه شده است.
 ۵. براندازان ضدایرانی و تعطیلی دکان حقوق بشر: با مشاهده نسل‌کشی عریان ارتش صهیونیستی و دولت نتانیاهو و سکوت و حتی استقبال و همراهی گروه‌های برانداز ایرانی با رژیم غاصب، ادعاهای آنها درباره نقض حقوق بشر در ایران به‌شدت بی‌اعتبار شده و دکان کاسبی حقوق بشر تعطیل شده است. این موضوع باعث شده تا بسیاری از مخاطبان جهانی به مواضع این گروه‌ها شک کنند و این بی‌اعتمادی حتما به کاهش حمایت‌های بین‌المللی از آنها منجر شود.
 ۶. عادی‌سازان رابطه با رژیم صهیونیستی؛ شرط‌بندی روی اسب بازنده
کشورهایی مانند امارات و بحرین که اخیرا روابط خود را با اسرائیل عادی کرده‌اند، با انتقادات داخلی و کاهش محبوبیت مواجه شده‌اند. بسیاری از مردم این کشورها از این اقدامات ناراضی هستند و این نارضایتی می‌تواند به نارضایتی‌های اجتماعی و بحران‌های سیاسی در آینده منجر شود.
 ۷. رژیم صهیونیستی؛ در لبه سقوط:و از همه مهم‌تر بزرگ‌ترین بازنده این بازی، بی‌شک رژیم صهیونیستی است. شاید اگر تا پیش از طوفان الاقصی و ۷ اکتبر کسی درباره احتمال سقوط قریب‌الوقوع رژیم صهیونیستی صحبت می‌کرد، مخاطب به‌سختی باور می‌کرد. اما مجاهدت‌های مردم غزه و حماس در سال اخیر نشان داد که بنیان این رژیم چقدر سست است. کشتارهای بی‌رحمانه این رژیم به طرز بی‌سابقه‌ای او را در چشم دنیا بی‌اعتبار و منفور کرده است، تا جایی که در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا تظاهرات بی‌سابقه‌ای علیه این رژیم و حامیان غرب به راه افتاده است و دیگر حمایت و پشتیبانی رژیم بدون هزینه نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.