۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۳
کد خبر: ۹٬۶۶۰

کهتویه نام یک روستا و از مناطق نمونه گردشگری استان هرمزگان است که به‌علت بافت نیمه پلکانی آن به ماسوله و اورامانات جنوب شهرت دارد.

«کهتویه»، ماسوله جنوب

آگاه: دلیل شهرت دیگر این روستا، کبابی‌های معروف و سوغات‌های محلی آن است، این روستا از توابع شهرستان بستک و در غرب استان هرمزگان واقع شده است.
کهتویه دهی است برآمده از دل زمان‌های نه چندان دور بر بستری ناهموار، در پناه کوه و تپه‌ماهورهایی که از هر طرف احاطه‌اش کرده‌اند و دره‌هایی که گذرگاه مردمانی است هنرمند، مهمان‌نواز، خوش‌ذوق و سلیقه که حتی ساخت منازل و شکل دادن به روستایشان نیز از ذوق و هنر بهره جسته‌اند.
چهره زیبا و متفاوت و نیمه پلکانی این روستا نسبت‌به روستاهای مجاور از یک‌سو و وجود مردمانی دوست‌داشتنی ازسوی دیگر، ویژه بودن این روستا را رقم زده است.
تزگ‌آباد نام قدیم این روستا بوده است، علت نامگذاری گذشته آن، رودی به همین اسم است که از میانه روستا عبور می‌کرده است.
نام تزگ‌آباد بعدها به کهتویه تغییر کرد، علت نامگذاری جدید آن را برخی اینگونه گفته‌اند: ازآنجاکه روستای قدیم بین تَل و تپه و ماهور قرار گرفته بود، آن را کُهتویه (توی کوه) نامیده‌اند و سبک و ساخت کنونی روستا نیز این فرضیه را تایید می‌کند که با مرور زمان کُهتویه به کَهتویه تغییر نام داده است.
روستای کهتویه براساس شواهد به‌دست‌آمده و استناد به گفته قدما در حدود ۴۰۰سال پیش در محل کنونی خود شکل گرفته است. 
مردمی از آبادی‌های اطراف به محل این روستا کوچ کرده و با بهره‌گیری از آب چشمه و موقعیت محلی آن به کشاورزی و دامداری مشغول شدند و این روستا را شکل دادند.
اما شواهد موجود در ارتفاعات همجوار روستای کهتویه همچون بقایای نهر آب و حوضچه‌های ساخته‌شده از سنگ و ساروج و حلقه‌های چاه به‌جامانده از قنات و همچنین مستنداتی دال بر وجود خطوط میخی موجود بر دیواره این قنات وجود دارد که حکایت از سابقه دوهزار ساله زندگی بشری در اطراف این روستا دارد. 
روستای کهتویه سوغاتی‌های زیادی دارد که می‌توان به قند مخصوص این روستا موسوم به «نبات»، مسقطی خانگی معروف به «حلوا»، مهیاوه (نوعی غذای تهیه‌شده از ماهی)، نان محلی موسوم به فلزن، ادویه‌جات چون «بَلو»، خاکو اشاره کرد که درحال‌حاضر مشتری‌های بیشماری حتی از خارج از کشور دارد.
ساخت اشیای سنگی بسیار زیبا نیز که به همت هنرمندان این روستا شکل گرفته، یکی دیگر از جنبه‌های خلاقیت مردم این بوم است که حمایت و توجه مسئولان امر می‌تواند سبب شکوفایی و گسترش این هنر ارزشمند و سایر توانمندی‌های اقتصادی کهتویه شود تا پیشرفت هرچه بیشتر تولیدات و افزایش توان اشتغال‌زایی این روستا منجر به آبادانی منطقه شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.