آگاه: دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان افزود: با توجه به آلودگی هوا، شهرنشینی و مسائل لایه ازون، سرطانزا بودن اشعه تابش خورشید، تامین ویتامینD با استفاده از نور خورشید دیگر توصیه نمیشود و باید کودکان این ویتامین را از طریق مصرف مکمل تامین کنند.ناصر کلانتری ادامه داد: کمبود روی نیز در گروههای سنی ۷ تا ۱۹سالگی وجود دارد که باید زینک ازطریق منابع حیوانی و دانههای روغنی و برخی از منابع گیاهی تامین شود. کلانتری ادامه داد: برای کودکان زیر دو سال روزانه ۴۰۰واحد ویتامین «د» و برای کودکان بالای دو تا ۱۲سال ۶۰۰ تا ۸۰۰واحد روزانه و مابقی گروههای سنی ۵۰هزار واحد بهصورت ماهانه و افراد بالای ۶۰سال ماهانه دو نوبت ویتامین «د» ۵۰هزار واحدی توصیه میشود. وی تصریح کرد: دلیل عمده کمبود ویتامینهای آ، آهن و روی، در دریافت ناکافی غذای سالم و مفید بوده، زیرا استفاده از موادغذایی ناسالم که عمدتا حاوی قند و چربی است، برای کودکان مناسب نیستند.
این متخصص کودکان تاکید کرد: سوءتغذیه کودکان در ابتدا بهشکل کموزنی خود را نشان میدهد که با طولانی شدن آن، کودکان دچار کوتاهقدی تغذیهای میشوند و از نظر تکامل روانی، رفتاری دچار اختلال خواهند شد.به گفته کلانتری، باید بتوان با تغذیه مناسب و جبران کمبود ویتامینها، ابتلا به بیماری را در کودکان کاهش داد، زیرا در کودکان بالای دوسال حتی با وجود تغذیه مناسب، توصیه به مکمل یاری با ویتامین «د» را داریم و منابع غذایی فقط پنج تا هفت درصد این ویتامین را فراهم میکنند.
۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۳
کد خبر: ۹٬۹۴۵
دبیر اجرایی بیستمین کنگره ملی تغذیه کودکان و نوجوانان گفت: در کودکان زیر دوسال کشور کمبود ویتامین آ، د، آهن و روی دیده میشود که بسیار برای رشد کودک و بهخصوص تکامل سیستم عصبی کودک حیاتی است.
نظر شما