-
وحیدی، فرمانده اسبق نیروی قدس:
جبهه مقاومت با قدرت به کار خود ادامه خواهد داد
فرمانده اسبق نیروی قدس گفت: جبهه مقاومت با قدرت به کار خود ادامه خواهد داد اگرچه ممکن است گاهی مشکلاتی پیش بیاید ولی این مسیر با قدرت ادامه خواهد داشت.
-
«محمد البشیر» رییس دولت انتقالی سوریه کیست؟
گروههای معارض مسلح در سوریه روز دوشنبه و درپی سیطره بر شهر دمشق و خروج «بشار اسد» از این کشور، «محمد البشیر» را بهعنوان رییس دولت انتقالی سوریه تعیین کردند.محمد البشیر در سال۱۹۸۳ میلادی در منطقه جبل الزاویه در استان ادلب متولد شد. البشیر در سال۲۰۰۷ فارغالتحصیل رشته برق و الکترونیک گرایش مخابرات در دانشگاه حلب شد و در سال ۲۰۲۱ میلادی مدرک دانشگاهی فقه و حقوق را از دانشگاه ادلب گرفت.
-
تحولات سوریه پسااسد به کدام سمت میرود؟
کلاف سردرگم شام
دکتر علی ودایع: سقوط رژیم بعث سوریه سرخط رسانههای جهان را تصاحب کرده است؛ اتفاقی که احتمالا دمشق را به کانون جدید بیثباتی خاورمیانه تبدیل خواهد کرد. فعلا تصاویر شادی و هلهله خیابانهای شام مخابره میشود اما رگههای ترس و نگرانی درباره آینده شام را بهوضوح میتوان مشاهده کرد.
-
گزارش «آگاه» درباره عدم اجرای قوانین مصرح درباره قطعی انرژی صنایع را بخوانید
بدون برق، بدون گاز!
قطعی برق، علاوهبر قطعی گاز، سوز زمستان صنایع را بیشتر کرده است. شروع قطعی برق در زمستان، واقعیتهای اسفناک این روزهای صنایع است. توقف استفاده از مازوت بهمنظور کاهش آلودگی هوا اقدام مطلوبی بود اما گویا هیچ منبع دیگری برای تولید برق وجود ندارد، زیرا بلافاصله پس از دستور توقف استفاده از مازوت، خبر از خاموشی به میان آمده است. این بدان معناست که وضعیت کمبود برق و کمبود گاز در کشور اسفناک است و صنایع بزرگ و مردم باید خود را برای یک زمستان سخت آماده کنند. زمستانی که مستقیما به دلیل ناکارآمدی مسئولان در دورههای مختلف اجرایی رقم خورده است.
-
نزنیم، میزنند!
رژیم صهیونیستی رفتهرفته در حال اشغال سوریه است. پس از سقوط نظام سوریه و اشغال دمشق ازسوی معارضان مسلح و وابسته به صهیونیستها، اراضی سوریه ازسوی ارتش متجاوز اسرائیل شخم زده شد و تقریباً تمامی زیرساختهای نظامی و استراتژیک کشور سوریه منهدم شدند. صهیونیستها پس از سقوط نظام سوریه، بزرگترین عملیات هوایی خود در تاریخ را رقم زدند و تقریبا تمامی نقاط ارض سوریه و اماکن استراتژیک این کشور را بمباران و منهدم کردند.
-
سرلشکر سلامی در جلسه غیر علنی مجلس شورای اسلامی:
اسقاط صهیونیستها از دستور خارج نمیشود
رژیم صهیونیستی پس از سقوط دولت سوریه از فرصت و خلأ بهوجودآمده استفاده کرد و به بهانه ایجاد یک کمربند امنیتی و تامین امنیت اراضی اشغالی، حملات هوایی سنگینی را بدون دردسر و مانعی برای نابودی زیرساختهای نظامی سوریه آغاز و خسارتهای زیادی را وارد کرده است. تجاوز صهیونیستها به خاک سوریه فقط به حملات هوایی خلاصه نشده است و رژیم اشغالگر تهاجم زمینی را برای تصرف استان قنیطره سوریه از دو محور آغاز کرده و بدون این که با مقاومت و واکنشی مواجه شود توانسته در عمق پیشروی کند و بخشهایی وسیعی را به اشغال دربیاورد و این روند ادامه دارد.
-
واکاوی اتفاقاتی که اینروزها در غرب آسیا شاهدش هستیم
ایران حرم و سوریه تنها یکی از راههای دفاع از آن بود
صحبتکردن درباره آنچه این روزها در منطقه غرب آسیا اتفاق میافتد کار آسانی نیست. روند سریع وقایع و تعداد بازیگرانی که در رویدادهای مختلف حضور دارند در کنار عدم دسترسی به اطلاعات قابلاعتماد درمورد روند رویدادها ناگزیر هر تحلیلی را ناقص و ناکافی مینماید. در برخی از موارد، حتی وقتی هنوز نوشتن مطلبی را درباره موضوعی به پایان نرساندهایم، مجموعهای از اطلاعات جدید یا تحول تازهای در میدان غرب آسیا ایجاد میشوند که هرآنچه را پیشتر بافته بودیم پنبه میکند.
-
اغتشاش، استبداد یا راه سوم؟
«همسایگان و دوستان عزیز از کشور دوست اسرائیل! هیچ افراطی وجود نخواهد داشت. این اشتیاق را به اشتراک میگذاریم. ما از اسرائیل میخواهیم که به سوریه بیاید و در آن سرمایهگذاری کند.» هنوز چندساعتی از این مصاحبه یکی از تروریستهای تکفیری تحریرالشام در گفتوگو با کانال ۱۱تلویزیون اسرائیل نگذشته بود که ارتش رژیم صهیونیستی با ۲۵۰حمله هوایی به این درخواست پاسخ داد. این حملات، بخش عمدهای از توان دفاعی سوریه بیدولت را نابود کرد. رژیم پس از آن بلافاصله تانکهایش را در فاصله ۲۰کیلومتری دمشق مستقر کرد. نیروی دریایی صهیونیستها نیز عملیات گستردهای را برای انهدام ناوگان دریایی سوریه انجام داد.
-
جلد شماره ۱۴۶ روزنامه آگاه
شماره صدوچهل و ششم روزنامه آگاه منتشر شد.
-
آب و هوا
هشدار بارش باران و برف در ۱۷ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۱۷استان از افزایش مجدد آلایندههای جوی در شهرهای صنعتی و پُرجمعیت تا پنجشنبه خبر داد.
-
امکان بازسازی طبیعی دندان با استفاده از سلولهای بنیادی
رشد و بازسازی طبیعی دندانها به کمک فناوری سلولهای بنیادی و نانوساختارها با همکاری محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران و دانشگاههای معتبر داخلی و خارجی امکانپذیر شد.
-
خانواده
چالشهای خواب در کودکان امروزی
نیاز به خواب در کودکان به سن آنها بستگی دارد و متغیر است اما بهطور کلی، کودکان به خواب بیشتری نسبت به بزرگسالان نیاز دارند تا بتوانند رشد فیزیکی و ذهنی مناسب خود را داشته باشند.
-
گردشگری
گنبد نمکی جاشک؛ بانمکترین شگفتی طبیعت بوشهر
یکی از شگفتانگیزترین پدیدههای طبیعی استان بوشهر، گنبد نمکی جاشک است. این جاذبه منحصربهفرد در کوه جاشک، قرار دارد و شامل غارهای نمکی، آبشارهای نمکی، چشمههای نمکی، دودکشهای جن و دیگر سازههای طبیعی میشود که هرکدام جذابیت خاص خود را دارند. همچنین گنبد نمکی جاشک بهعنوان بزرگترین و زیباترین گنبد نمکی ایران به شمار میآید و در سطح خاورمیانه نیز شناختهشده است.
-
چرا مصرف ویتامین D در سالمندان مهم است؟
تحقیقات جدید تایید میکند که مصرف حتی دوزهای بالای مکمل ویتامینD، احتمال ابتلای افراد مسن به دیابت نوع ۲ را کاهش نمیدهد.
-
سلامتی
خطر غذاهای فوقفرآوریشده برای سلامت استخوانها
متخصصان میگویند بیماریهای استخوان را هم باید به فهرست رو به رشد بیماریهای مرتبط با مصرف غذاهای فوقفرآوریشده اضافه کرد.
-
تالاب انزلی و پریشان به طرح حفاظت تالابها اضافه شدند
رییس سازمان حفاظت محیطزیست گفت: در دوره جدید طرح حفاظت از تالابها، دو تالاب انزلی و پریشان به طرح قبلی حفاظت مشارکتی سه تالاب ارومیه، شادگان و بختگان اضافه شدند.
-
۱۹۴۱ نفر بهخاطر مهریه در زندان
رییس هیات امنای ستاد دیه کشور از وجود هزار و ۹۴۱ زندانی بدهکار مهریه در زندانهای کشور خبر داد.
-
کوچ معلمان و دانشآموزان نخبه به مجموعههای گلخانهای
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به اینکه عدم موفقیت نظام تعلیموتربیت بهدلیل ازهمگسیختگی ساختاری است، گفت: یعنی میان نظام تعلیموتربیت خانواده، آموزشوپرورش و نظام دانشگاهی هیچ پیوستگی وجود ندارد و هرکدام مسیر خود را پیش میرود.
-
٩ میلیون هکتار از کویرهای ایران احیا میشود
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون حدود ۹میلیون هکتار از نواحی کویری ایران تحت پوشش پروژههای احیا قرار گرفته و صلح متضمن توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی است.
-
اعتبار ارزی ۳.۵میلیارد دلاری دارو
معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو، از تخصیص ۳.۵میلیارد دلار ارز برای دارو و تجهیزات پزشکی در سال آینده خبر داد و بر ضرورت مدیریت مصرف با همکاری بیمهها و معاونت درمان تاکید کرد.
-
افزایش ۹۰درصدی قیمت کره در بازار
در مورد افزایش بیش از ۹۰درصدی قیمت کره در بازار داخلی، دلیل اصلی را داغشدن بازار جهانی این کالا و بالارفتن صرفه اقتصادی صادرات این کالا بهدلیل نرخ ارز و... عنوان میکنند. در هفتههای اخیر بهواسطه اینکه تولیدکنندگان فرصت پیدا کردهاند تا کره خود را با حدود دوبرابر قیمت داخلی صادر کنند، عرضه در بازار داخلی مختل شد و ناگزیر قیمت کره در بازار داخل بهشدت افزایش یافت.
-
خسارت فروشگاههای بزرگ لوازمخانگی به کسبوکارهای کوچک غیرقابل جبران است
سایه بنگاهداران
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: با کاهش قدرت اقتصادی مردم و افزایش افسارگسیخته قیمتها، شاهد ایجاد موسسهها و مراکز فروش اقساطی لوازمخانگی هستیم. درحالحاضر بسیاری از تولیدکنندگان، خود به فروشنده تبدیل شده و اقدام به تاسیس فروشگاههای زنجیرهای کردهاند و با قدرت مالی، رانتها و اختیاراتی که دارند، محصولات تولیدی خود را بهصورت قسطی به مشتریان عرضه میکنند. حتی اگر به اسناد مالی این شرکتها نگاه کنیم، متوجه میشویم که همین فروشگاههای زنجیرهای باعث مثبتشدن تراز مالی آنها شدهاند. دو مجموعه فروشگاهی که صرفا کالاهای تولید داخل را با شرایط اقتصادی ارائه میکنند و تبلیغات گستردهای هم در صداوسیما و روی بیلبوردهای شهر کردهاند، در رأس این فروشگاهها قرار دارند.
-
مروری بر جای خالی کارهای نکرده برای بهبود هوای آلوده و میزان خسارت ناشی از آن
فراتر از آلودگی
هرساله، همزمان با سرد شدن هوا، معضلی به نام آلودگی هوا، سلامت و جان مردم را تهدید میکند، درحالیکه دولتها وعدههای مختلفی در رابطه با مدیریت بحران آلودگی هوا دادهاند اما وضعیت فوقبحرانی آلودگی هوا در فصل سرما سال به سال بدتر شده و عمری بیش از دو دهه یافته است. از دهه۸۰ تاکنون مدارس و ادارات در فصل سرد سال با مشکل تعطیلی روبهرو میشوند و هیچ گرهی از وضعیت بغرنج آلودگی هوا در کشور گشوده نمیشود. اما این رخداد چه آسیبهایی به زندگیمان وارد میکند؟ چه ارگانهایی متولی کاهش آلودگی هوا هستند و چه وظایفی برعهده آنهاست؟
-
به بهانه بازگشت هیات مولفان لغتنامه دهخدا
پایان خوش برای موسسهای که کهن شده اما کهنه نه
چند روز پیش خبری مبنی بربازگشت اعضای هیات مولفان لغتنامه دهخدا به این موسسه منتشر شد که باعث خوشحالیِ اهالی و دوستداران فرهنگ شد. اما داستان رفتن این اساتید چه بود؟ چرا رفتند و چه شد که برگشتند؟ قهر بزرگان فرهنگ و هنر با مراکزی که سالها در آن مشغول بودند چه تاثیری میتواند بر اوضاع فرهنگ کشور بگذارد؟
-
مهلت شرکت در نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار تمدید شد
مهلت شرکت در نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار با اعلام دبیرخانه این رویداد تا ۳۰آذر تمدید شد.
-
کاغذ یا دیجیتال؟ کشف رازهای آینده صنعت نشر
صنعت نشر و کاغذ، با ریشههای عمیق در تاریخ بشر، حالا در آستانه دگرگونیهای گستردهای قرار گرفته که فناوری و تغییرات اجتماعی به نحو بیسابقهای به بار میآورند. از زمانی که گوتنبرگ صنعت چاپ را به بشر معرفی کرد، هیچ تغییری به اندازه انقلاب دیجیتال امروزی نتوانسته نظم موجود را دگرگون کند. پرسش اینجاست که در چند دهه آینده چه چیزی در انتظار این صنعت خواهد بود؟
-
در روز جهانی حقوق بشر، سیاستهای دوگانه غربی و اروپایی را بررسی کردهایم
حقوق بشر نخنمای غرب
زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: اعلامیه جهانی حقوق بشر بهعنوان یک پیمان بینالمللی معرفی شده است که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰دسامبر سال۱۹۴۸ در پاریس به تصویب رسیده است.
-
دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین:
اتفاقات سوریه، موضوع داخلی است
دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد که تحولات سوریه، امری داخلی و مربوط به این کشور است.