• شاخصه‌های امید صادق

    یا امید یا هیچ!

    شاخصه‌های امید صادق

    بشر به‌طور طبیعی در طول زندگی در این جهان با نگرانی‌ها و اضطراب‌های بسیاری رودررو بوده، همواره در جهت از میان بردن عوامل پیدایش و پیروزی بر آنها کوشیده است. یکی از اهداف پیدایش مجموعه بزرگ اختراعات و اکتشافات بشر نیز، القای روح امید در زندگی و مبارزه با ناامیدی و افسردگی بوده است.

  • الفبای تولید اسباب‌بازی در دست تولیدکننده نیست

    در گفت‌وگو با یکی از تولیدکنندگان صنعت اسباب‌بازی مطرح شد

    الفبای تولید اسباب‌بازی در دست تولیدکننده نیست

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: جشنواره ملی اسباب‌بازی که تنها رویداد فرهنگی در زمینه صنعت اسباب‌بازی است، این روزها در حال برگزاری است. به همین بهانه ما در شماره‌های گذشته، ابعاد مختلفی از صنعت، بازار و فرهنگ اسباب‌بازی را بررسی کرده‌ایم. در این گزارش نیز، در گفت‌وگو با سیدحامد پیشوایی، تولیدکننده در صنعت اسباب‌بازی به بررسی جزئیات و نیز بخشی از ناگفته‌های صنعت و بازار اسباب‌بازی ایران از طراحی تا تولید می‌پردازیم.

  • فیلم‌اولی‌های فجر؛ دلگرمی سینما

    نکاتی درباره جشنواره فیلم فجر چهل‌وسوم

    فیلم‌اولی‌های فجر؛ دلگرمی سینما

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: تا چند روز دیگر، کاخ جشنواره بین‌المللی فیلم فجر با حضور اهالی سینما و رسانه گرم می‌شود. در این فرصت نگاهی بر بخشی از ۳۳فیلم راه‌یافته به رقابت سینمایی فجر انداخته‌ایم که در «خصوصی بودن» مشترک‌اند. 

  • هنر و ادبیات محصور در شبکه‌های مجازی

    هنر و ادبیات اصیل در جهان رسانه‌های مجازی به تصویری فراواقعی و مصرفی بدل شده‌اند

    هنر و ادبیات محصور در شبکه‌های مجازی

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: در سیر تحولات ناشی از فراگیری تکنولوژی‌های ارتباطی در سراسر جهان و مشترک شدن افراد در این فضا، تقریبا همه امور تغییر ماهیت داده و مصرفی شدند. مصرفی شدن امور، یعنی دورریزشدن، منقضی شدن و ازبین‌رفتن آنها. هنر و ادبیات نیز از این کالایی و مصرفی شدن مستثنا نبوده است. 

  • فرزندپروری، قربانی آسیب‌های فضای مجازی

    فرزندپروری، قربانی آسیب‌های فضای مجازی

    زهرا بذرافکن-خبرنگارگروه فرهنگ: اجتماع نوجوانان در فضای مجازی با آنچه بزرگسالان تجربه می‌کنند، تمایز دارد. یکی از موضوعات اصلی‌ صحبت‌ها و اظهارنظرهای نوجوانان در این فضا، موضوع والدین و تعامل با آنهاست. اشتراک تجربه‌هایی از نوع «مامان/ بابا ما را نمی‌فهمند» از کلیدواژه‌های پرتکرار میان این گروه سنی است که تازه از دوران کودکی عبور کرده و در آستانه استقلال هویتی و شخصیتی است و حالا حرف‌هایی برای گفتن دارد. دنبال کردن این موضوع، ما را به جریان پررنگی از «اعتبارزدایی از والدین» در این فضا رساند که در بسیاری از موارد، بزرگسالان و متولدان دهه‌های۶۰ و ۷۰ را نیز به گفت‌وگو کشانده و گوشه‌هایی از تجارب متفاوت آنان به لحاظ زمانی و اجتماعی را در تقویت این جریان دخیل کرده است. از این رو در این گزارش درباره جزئیات این موضوع با دکتر آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودک و نوجوان و مدرس دانشگاه گفت‌وگو کرده‌ایم.

  • روایتی زنانه از ماجرای همدلی

    زنان ایرانی در طرف درست تاریخ ایستادند

    روایتی زنانه از ماجرای همدلی

    این پرسش که چگونه می‌توان طرحی مشابه آنچه را زنان ایرانی در حرکت شگفت‌انگیز و تاریخی خود رقم زدند در سایر برنامه‌های اجتماعی پیاده کرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. این طرح، که به‌عنوان طرح «مواسات مادرانه» شناخته شد، نمادی از مشارکت مدنی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بود؛ طرحی که پاسخی کوبنده به تمام کسانی بود که مدعی بودند زنان ایرانی از حق حرکت و حضور اجتماعی محروم‌اند. طرح همدلی و مواسات مادران ثابت کرد که زن ایرانی در صحنه حضور دارد، توانمند است و توانمندسازی می‌کند.

  • همکاری باز، دانشنامه آزاد یا غلط‌نامه جدید؟

    به مناسبت روز ویکی‌پدیا، به محتوای آزاد و همکاری باز نگاهی دوباره انداخته‌ایم

    همکاری باز، دانشنامه آزاد یا غلط‌نامه جدید؟

    در دورانی که فناوری دایره‌المعارف جدیدی به نسل ما هدیه کرده است، ۱۵ژانویه، ۲۶دی، روز ویکی‌پدیا نام‌گذاری شده است. از سال۲۰۱۱ هم این روز جشن گرفته می‌شود. این دانشنامه، یکی از نوآوری‌هایی بود که باعث شد افراد داوطلب با همکاری یکدیگر، به تکمیل محتوای مقالات آن به زبان‌های مختلف بپردازند و ایده دانشنامه مبتنی بر وب با محتوای آزاد و همکاری باز را فراهم کرد. اما در پس این همکاری باز و محتوای آزاد، چه نکاتی نهفته است؟ چه میزان از این اطلاعات واقعی و قابل‌اتکاست و چه میزان از آن را می‌توان ساختگی دانست؟

  • ممیزی و انتصابات؛ پرتکرارترین سوال

    در نخستین نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد چه گذشت؟

    ممیزی و انتصابات؛ پرتکرارترین سوال

    نخستین نشست خبری سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصحاب رسانه صبح روز گذشته (یکشنبه ۲۳دی) در مجتمع باغ زیبا، مجتمعی که مربوط به موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر است، برگزار شد. 

  • کمپین برهم‌زنی آرامش عمومی

    تبلیغات عجیب یک سریال شبکه نمایش خانگی موجب اعتراض گسترده کاربران شد

    کمپین برهم‌زنی آرامش عمومی

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: در روزهای گذشته، انتشار ویدیوهای تبلیغاتی بهرنگ علوی، بازیگر سینما در فضای مجازی، فضایی دلهره‌آور را از حمله به او و تهدید او با یک عروسک و طلسم ایجاد کرده بود. این موضوع، حجم زیادی از واکنش‌های کاربران و شهروندان را برانگیخت و موجی از نارضایتی مردم نسبت‌به چنین تبلیغی و برهم‌زنی آرامش عمومی را ایجاد کرد. بعد از چند روز، مشخص شد که این تبلیغات مربوط به سریال ازازیل است که به‌زودی از پلتفرم نماوا پخش می‌شود؛ سریال و البته پلتفرمی که از سال گذشته مخاطب را درگیر حواشی دنباله‌داری کرده‌اند.

  • کمک رسانه به ارتقای شأن معلم

    سومین دوره جایزه معلم برای بهترین خبر تعلیم و تربیت برگزار می‌شود

    کمک رسانه به ارتقای شأن معلم

    سارا فرجی - خبرنگار گروه فرهنگ: کارشناسان حوزه ارتباطات برای رسانه‌ها کارکردهای مختلفی تعریف کرده‌اند از نظارت و همبستگی گرفته تا آموزش و سرگرمی اما بخش زیادی از این تعاریف در حد کتاب‌های دانشگاهی و تئوریک ارتباطات است و در عمل و در جامعه کارکرد رسانه‌ها به شکل دیگری است؛ به عبارت دیگر، در هر جامعه‌ای این کارکرد فرق دارد. علاوه بر جامعه، کارکرد رسانه در حوزه‌های مختلف هم با یکدیگر فرق دارد، به این معنا که کارکرد رسانه در حوزه سیاست با کارکردش در حوزه جامعه متفاوت است و ازآنجاکه ما در یک کشور سیاست‌زده زندگی می‌کنیم، اخبار هم تحت‌الشعاع موضوعات سیاسی قرار می‌گیرند و به این ترتیب، اخبار برخی حوزه‌ها زیر سایه اخبار سیاسی گم می‌شود.

  • سرمایه‌های ملی فراوان رغبت به فیلمسازی کم

    به بهانه اکران فیلم «پروین» در سینماها

    سرمایه‌های ملی فراوان رغبت به فیلمسازی کم

    ساخت فیلم از چهره‌های معروف هر کشوری ژانری است که در همه جای دنیا باب است و در کشورهای توسعه‌یافته به این امر بیشتر توجه می‌شود چون سیاستمداران و گردانندگان آن کشورها می‌دانند یکی از راه‌های توسعه، پیشرفت و امیدواری یک ملت شناساندن و معرفی داشته‌هایشان است و چه سرمایه‌ای عظیم‌تر از سرمایه‌های اجتماعی مردم که مفاخر و فرهیختگان یک کشورند. به بهانه اکران فیلم «پروین» که معرفی مختصری از زندگی پروین اعتصامی است قرار است مروری داشته باشیم بر فیلم‌هایی که با محوریت معرفی یک شخصیت ساخته شده است.

  • شایعه در شرایط سکوت خبری تولید می‌شود

    تغییر مفهوم «منبع» در فضای جدید رسانه‌ای

    شایعه در شرایط سکوت خبری تولید می‌شود

    دکتر حسن بشیر، عضو هیات‌علمی دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام‌صادق (ع) است که سابقه ریاست موسسه مطالعات اسلامی لندن را هم در کارنامه خود دارد.

  • زندگی دیدنی پروین اعتصامی روی پرده سینماها

    زندگی دیدنی پروین اعتصامی روی پرده سینماها

    فریناز مختاری، فعال رسانه: فیلم «پروین»، آخرین اثر محمدرضا ورزی که این روزها در سینماهای کشور درحال اکران است، به زندگی پروین اعتصامی، شاعر بزرگ ادبیات معاصر ایران می‌پردازد.

  • قصه پرغصه صنعت انیمیشن

    انیماتورهایی که در حال رفتن هستند

    قصه پرغصه صنعت انیمیشن

    قدیم‌ترها که هنوز دنیای انیمیشن اینقدر وسیع نشده بود؛ وقتی صحبت از انیمیشن می‌شد ذهن‌ها به‌سمت محصول تصویری می‌رفت که برای کودکان ساخته شده است. این روزها اما این قضیه صادق نیست و طرفداران بزرگسال انیمیشن از بچه‌ها بیشتر است؛ نمونه‌اش همین انیمیشن‌های درون بیرون ۲ یا ربات وحشی.

  • ۶ سال تمرین برای تئاتری ۷ ساعته

    برادران کارامازوف درتماشاخانه ایرانشهر دیدنی شد

    ۶ سال تمرین برای تئاتری ۷ ساعته

    این‌روزها حال و هوای تئاتر ایران خوب است و علاوه براینکه سالن‌های تئاتر جدیدی در شهر تهران بازگشایی شده، اجراهای بسیار متنوعی هم در حال اجراست که برای علاقه‌مندان این هنر بسیار جای خوشحالی دارد. در این میان اما تئاتری در حال اجراست که با بقیه نمایش‌های در حال اجرا فرق دارد؛ تئاتری که باید مجهز به دیدن آن بروید؛ نمایش برادران کارامازوف به کارگردانی اشکان خیل نژاد.

  • عرضه چاپ هفدهم «تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک»

    عرضه چاپ هفدهم «تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک»

    «تئاتر تجربی، از استانیسلاوسکی تا پیتر بروک» نوشته جیمز روز اِوَنز با ترجمه مصطفی اسلامیه از سوی انتشارات سروش به چاپ هفدهم رسید. 

  • بومی‌های اینترنت و معضل کلام و زبان

    بومی‌های اینترنت و معضل کلام و زبان

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: زبان و ادبیات نوجوانان از مسائل تازه‌ای است که در فضای مجازی و واقعی، چندسالی است که در ادبیات عمومی و تخصصی زبان فارسی، «معضل» نامیده می‌شود و گفت‌وگوهای زیادی درباره آن شکل گرفته است. اینکه برخی آن را معضل یا بحران می‌نامند تا حدی درباره ضعف ما در تحلیل آن و مواجهه صحیح با آن خبر می‌دهد. چالش‌های ادبیات و کلام نوجوانان تقریبا با متولدان دهه۷۰ بود که آغاز شد و حالا به مرحله‌ای رسیده که جوانان متولد این دهه هم، حرف‌های نوجوان‌های نسل۸۰ و نودی را کمتر می‌فهمند. موضوع ادبیات این نسل‌ها در این مقطع زمانی ابعاد گسترده‌ای از روان‌شناسی، زبان‌شناسی و شناخت فضای سایبر و تکنولوژی‌های ارتباطی دارد که اگرچه کاملا قابل تفکیک نیستند، می‌توان درباره هر بخش آن به‌طور مجزا صحبت کرد. در این گزارش، در گفت‌وگو با دکتر آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودک و نوجوان و مدرس دانشگاه، به ادبیات و کلام نوجوانان امروز و ابعاد آن پرداخته‌ایم.

  • الگویی برای تحلیل یک قهرمان

    او از انقلاب جدا نمی‌شود

    الگویی برای تحلیل یک قهرمان

    شخصیت شهید حاج قاسم سلیمانی را نمی‌توان به‌عنوان یک فرد و به‌تنهایی در نظر گرفت، بلکه باید او را در جریان انقلاب مدنظر قرار داد.

  • آرزوهای دور و دراز ما در بند رسانه‌ها

    نگاهی بر آرزومندی انسان در آستانه لیله الرغائب

    آرزوهای دور و دراز ما در بند رسانه‌ها

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: خو گرفتن جهان امروز با رسانه‌های نوین هرچه بیشتر تمام آنچه روزی گذشتگان به‌سختی و در قالب متن یا تصاویری از نوع آنچه را بر دیواره غارهای پیشینیان تا انواع هنرهای تجسمی جهان امروز میان خود منتقل می‌کردند مجسم و با جزئیاتی واقعی به ما عرضه می‌کند. سیلی از تصویر به راه افتاده و انسان امروز را به هر آنجایی  می‌خواهد می‌برد بدون آنکه خود او در این تصویرها باشد. اینطور است که ما امروز در رسانه‌ها و با رسانه‌ها آرزو کرده و تحقق آن را نیز در همانجا پیگیری می‌کنیم.

  • بهترین‌ها و بدترین‌های فیلم و سریال جهان در سال ۲۰۲۴

    ژانر فانتزی- تخیلی در صدر علاقه علاقه‌مندان سینما

    بهترین‌ها و بدترین‌های فیلم و سریال جهان در سال ۲۰۲۴

    امروز ۳۱دسامبر، آخرین روز ۲۰۲۴ است و همیشه آخرین‌ها به ما این بهانه را می‌دهند تا مروری داشته باشیم بر آنچه گذشته است. معمولا در این‌جور مواقع سراغ انتخاب بهترین‌ها و بدترین‌ها می‌رویم و این یعنی احتمالا تصمیم می‌گیریم برای شروع دوباره از بدترین‌ها درس بگیریم و بهترین‌ها را هم دوباره تکرار کنیم. روز گذشته سری زدیم به دنیای کتاب‌ها در سال۲۰۲۴ و مروری داشتیم بر آثاری که پرفروش و پرمخاطب بودند. در گزارش امروز قرار است سری بزنیم به دنیای فیلم و سریال و برترین و بدترین آثاری که در سال ۲۰۲۴ ساخته شده را معرفی کنیم.

  • کتاب‌خوان‌ها در سال ۲۰۲۴ چه خواندند و خریدند؟

    نگاهی به دنیای کتاب‌ها در سالی که گذشت

    کتاب‌خوان‌ها در سال ۲۰۲۴ چه خواندند و خریدند؟

    رسم «آنچه گذشت» از آن دسته رسم و رسوماتی است که محدود به جغرافیای خاصی نیست و با آغاز سال نو در هر کشوری، رسانه‌ها مروری دارند بر اتفاقات یک‌سال گذشته، اعم از خوش و ناخوش.

  • چطور برای فرزندان‌مان کتاب خوب بخریم؟

    پیشتازی ژانر سرگرمی و طنز در کتاب کودک و نوجوان

    چطور برای فرزندان‌مان کتاب خوب بخریم؟

    صرف‌نظر از مسائل و مشکلات حوزه نشر اعم از سیستم‌های نظارتی، وضعیت اقتصاد نشر و کارشناسی کردن کتاب‌ها یکی از اتفاقات خوبی که در یکی دو دهه اخیر رخ داده اقبال خانواده‌ها و بچه‌ها به خواندن کتاب است. با تغییر نسل پدر و مادرها، والدین به اهمیت و تاثیر مطالعه بر فرزندانشان پی بردند و می‌توان گفت در سال‌های اخیر هم آگاهی والدین نسبت به تربیت فرزندانشان بیشتر شده و هم بچه‌ها به‌خاطر تعدد و تنوع آثار کتاب‌خوان‌تر شده‌اند. 

  • تلاش برای رسیدن به ضمانت اجرایی

    به بهانه انتشار گزارش عملکرد سه‌ماهه معاونت پایش و نظارت ساترا

    تلاش برای رسیدن به ضمانت اجرایی

    ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی) گزارش عملکرد سه‌ماهه معاونت پایش و نظارت این سازمان را منتشر کرد. از نکات جالب و قابل‌توجه در این گزارش اجرای نوعی نظارت پسینی است؛ نظارتی که پس از انتشار یک اثر اتفاق می‌افتد و این اولین‌بار نیست که یک اثر اعم از کتاب، فیلم و سریال پخش و منتشر می‌شود و بعد از انتشار مسئولان و تصمیم‌گیرندگان به این نتیجه می‌رسند که پخش آن کار درستی نیست و باید از بازار جمع شود.

  • علمی، آموزشی، تربیتی و مهجور

    از فستیوال «فیلم‌های آموزنده» تا پنجاه‌وچهارمین «جشنواره بین‌المللی فیلم رشد»

    علمی، آموزشی، تربیتی و مهجور

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: جشنواره فیلم رشد که به‌عنوان قدیمی‌ترین جشنواره سینمایی ایران شناخته می‌شود از روز یکم دی‌ آغازبه‌کار کرده است. این جشنواره معمولا هدف انتقادات مختلفی است که بیش از همه به سیاست‌گذاری و اجرای آن برمی‌گردد. اگرچه فیلم رشد بناست که جشنواره‌ای استراتژیک در حوزه سینمای کودک و نوجوان باشد اما آنچنان که باید در ایفای این نقش موفق نبوده است. 

  • کتاب‌هایی که دیدنی شدند

    به بهانه پخش سریال «صد سال تنهایی»

    کتاب‌هایی که دیدنی شدند

    اخیرا کمپانی نتفلیکس سریال «صدسال تنهایی» را که اقتباسی از رمانی به همین نام است در یک سریال ۱۶قسمتی به تصویر کشیده است.

  • این مادران نازنین

    نگاهی به بازنمایی تصویر «مادر» در سینمای ایران

    این مادران نازنین

    امروز یکشنبه دوم دی، بیستم جمادی‌الثانی سالروز ولادت حضرت زهرا(س) در تقویم کشورمان به نام روز مادر نامگذاری شده است. مقام والای مادران و نقشی که در سرنوشت اعضای یک خانواده به‌خصوص دوران کودکی فرزندانشان دارند موجب شده که بسیاری از فیلمسازان و کارگردانان، فیلم با محوریت «مادر» بسازند. نکته قابل تامل اینکه، ساخت فیلم با موضوع «مادر» فقط محدود به کارگردانان ایرانی نیست و بسیاری از فیلمسازان نامدار جهان هم سراغ این سوژه رفتند.

  • یلدا، آیین خورشید و فلسفه امید

    آیین یلدا با فلسفه‌ای کهن، می‌تواند پلی میان اقوام، ادیان و ملت‌ها باشد

    یلدا، آیین خورشید و فلسفه امید

    آتوسا مومنی، رییس مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث ناملموس در آسیای غربی و مرکزی یونسکو: یلدا، آیینی کهن و میراثی جهانی است که از ژرف‌ترین لایه‌های تاریخ و باورهای ایرانیان برآمده و به یکی از بزرگ‌ترین جشن‌های فرهنگی و معنوی جهان بدل شده است. این آیین، نه‌تنها پیوند انسان با طبیعت، بلکه ارتباط او با لایه‌های عمیق‌تر وجود، معنویت و حکمت را بازتاب می‌دهد. یلدا، شبی که در آن طولانی‌ترین تاریکی سال به امید روشنایی صبح سپری می‌شود، چیزی فراتر از یک آیین ملی است؛ فلسفه‌ای استوار است که آموزه‌های خود را در تمام ابعاد زندگی انسانی جاری ساخته است. در همین راستا، ثبت یلدا در فهرست میراث ناملموس یونسکو، نه‌تنها تاکیدی بر ارزش تاریخی و فرهنگی آن، بلکه بستری برای تقویت دیپلماسی فرهنگی، وفاق اجتماعی و گفت‌وگوی تمدن‌ها میان ملت‌هاست. یلدا، همچون نوروز، نماینده فرهنگ غنی و ریشه‌دار ایرانی است که مرزها را درنوردیده و به نمادی جهانی از صلح، همبستگی و طبیعت‌دوستی بدل شده است.

  • زن؛ مسئله ایران یا مسئله غرب؟

    چرا الگوی زن انقلاب اسلامی مورد هجمه است؟

    زن؛ مسئله ایران یا مسئله غرب؟

    با پیروزی انقلاب اسلامی و قرارگرفتن دین در متن جامعه به‌عنوان محور اصلی نظام جمهوری اسلامی، یکی از موضوعاتی که هم در مباحث علمی و هم در عرصه جامعه زیر ذره‌بین قرار گرفت، مسئله زنان و جنبه‌های مختلف زندگی آنان بود.

  • نگاه روشن به هنر زنان

    مروری بر نظرات رهبر انقلاب درباره زنان فعال در حوزه فرهنگ و هنر

    نگاه روشن به هنر زنان

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: رهبر انقلاب صبح روز گذشته با هزاران نفر از اقشار مختلف زنان و دختران که به مناسبت ایام ولادت حضرت صدیقه طاهره(س) برپا شده بود، دیدار کردند. ایشان در این جلسه با زنان، حضرت فاطمه زهرا(س) را از شگفتی‌های آفرینش خواندند و با بیان اصول مهم منشور اسلام درباره زن، تاکید کردند: در اسلام، زن و مرد مکمل یکدیگرند و در تلاش برای رسیدن به حیات طیبه و توانایی‌های فکری و روحی در عرصه‌های علمی،‌ فرهنگی، هنری، اثرگذاری اجتماعی-سیاسی، فعالیت اقتصادی و مسائل بین‌المللی هیچ تفاوتی با هم ندارند. به این بهانه، در این گزارش به نظرات رهبر انقلاب درباره زنان فعال در حوزه فرهنگ و هنر می‌پردازیم.

  • سینمای ۱۰میلیونی پاییز

    سینمای ۱۰میلیونی پاییز

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: سینمای پاییز با استقبال بی‌نظیری از مخاطبان آغاز شد و آثاری مانند «زودپز» ساخته رامبد جوان یا «ببعی قهرمان» اثر حسین صفارزادگان و میثم حسینی در ابتدای اکران، آمار قابل توجهی را در فروش و مخاطب برجای گذاشتند. در ادامه نیز پرده نقره‌ای سینماهای کشور میزبان آثاری بودند که با حفظ میزانی از تنوع ژانر در آثار، در نهایت ارمغان قابل‌قبولی برای سینمای پاییز به همراه آوردند. در این گزارش با نگاهی بر برخی آثار پرمخاطب در سینمای پاییز، آنچه در سه ماه اخیر بر این فضا گذشت را مرور می‌کنیم.