آگاه: این درحالی است که غذاهای دیگر ممکن است تاثیر معکوس داشته باشند و با ایجاد اختلال در سطح قندخون یا هورمونها، فرد را بیشتر در معرض بیدارشدنهای مکرر یا بیخوابی قرار دهند.تحقیقات نشان دادهاند عادات غذایی بسیاری از بزرگسالان در ایالاتمتحده و کشورهای غربی برای خواب مضر است، زیرا رژیم غذایی آنها سرشار از غذاهای فوقفرآوریشده، شکر افزوده، کربوهیدراتهای تصفیهشده و چربیهای اشباعشدهاند؛ غذاهایی که میتواند مدتزمان خواب عمیق را کاهش دهند. خواب عمیق مرحلهای از خواب است که طی آن بدن بافتها را ترمیم و بازسازی، سیستم ایمنی را تقویت و خاطرات را تثبیت میکند.متخصصان دریافتهاند که رژیم غذایی مناسب برای خواب، رژیمی بر پایه گیاهان و غذاهای غنی از تریپتوفان است. تریپتوفان نوعی آمینواسید است که در خواب نقش دارد. خوراکیهای دارای چربیهای اشباعنشده، کربوهیدراتهای غنی از فیبر مانند میوهها، سبزیجات، مغزها، ماهی، روغن زیتون، آووکادو و گوشتهای فرآورینشده هم در این گروه قرار میگیرند. مطالعات نشان میدهند که وقتی افراد این غذاها را مصرف میکنند، شبها خواب بهتری دارند و در روز بعد هم به خوردن غذاهای ناسالم تمایل کمتری پیدا میکنند.به نوشته ایندیپندنت، «مری پیر سنتــاونج»، استادیار پزشکی تغذیه از دانشگاه کلمبیا دراینباره میگوید: تغییر بهسمت این رژیم غذایی بهینه میتواند در کوتاهمدت، حتی دو هفته، خواب شما را به طرز محسوسی بهتر کند.او به دو هورمون موثر بر خواب هم اشاره میکند: یکی از این هورمونها سروتونین است که در کیفیت و مدتزمان خواب شبانه نقش مهمی ایفا میکند. دیگری هم ملاتونین است که ریتم شبانهروزی بدن را تنظیم و به شما کمک میکند به خواب بروید.
۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۴
کد خبر: ۱۰٬۵۱۸
مجموعهای از مطالعات بهتدریج به یافتههای جدیدی درمورد تاثیر غذاها بر خواب و کیفیت آن میرسند و نشان دادهاند که برخی غذاها میتوانند به بدن کمک کنند تا سطحی بهینه از هورمونهای ضروری برای خواب باکیفیت را تولید کند.
نظر شما