آمریکای ترامپ درحال معامله اوکراین با روسیه است؛ امری که اروپایی‌ها را عصبانی کرده و آنان را به ضرورت تجدیدنظر در اتحاد راهبردی‌شان با واشنگتن کشانده است؛ اوکراین نیز که با جنگ‌طلبی و آزمندی دلقکی به نام زلنسکی به جنگ با روسیه کشیده شد، حالا باید پول تسلیحات اعطایی دوران «جو بایدن» را با آمریکای ترامپ تسویه کند و قید ذخایر معدنی گرانبهای خود و همچنین ۲۰درصد از خاکش را بزند.

دعوای آمریکا و اروپا بالا گرفت

آگاه: اوکراینی‌ها بیش از دو دهه است که به انتظار تحقق وعده آمریکایی عضویت در ناتو نشسته‌اند و به امید تحقق این وعده، از سه سال پیش رودرروی روسیه قرار گرفتند و اکنون ۲۰درصد از خاک خود را از دست داده‌اند. حالا پس از ۲۳سال و دادن انبوهی از تلفات انسانی و جغرافیایی، هیات حاکمه جدید آمریکا، آب پاکی را روی دست اوکراینی‌ها ریخت و به آنها گفت که پیوستنشان به ناتو، غیرواقع‌بینانه است. «پیت هگست» وزیر جنگ آمریکا روز چهارشنبه ضمن گفتن این جمله که جنگ میان اوکراین و روسیه «باید پایان یابد» تاکید کرد که پیوستن کی‌یف به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) غیرواقعی است. هگست با بیان اینکه عضویت اوکراین در ناتو نمی‌تواند راه‌حل موثری برای دستیابی به توافق در جریان جنگ اوکراین و روسیه باشد، گفت: بازگرداندن مرزهای اوکراین به سال۲۰۱۴ امری نشدنی و غیرممکن است.
رسانه‌های بین‌المللی نیز خبر می‌دهند که مقامات ارشد دولت ترامپ برای آغاز مذاکرات با هدف پایان‌دادن به جنگ اوکراین، در روزهای آینده با مقام‌های ارشد روسیه در عربستان‌سعودی دیدار خواهند کرد. به گزارش سی‌ان‌ان، مایک والتز، مشاور امنیت ملی، مارکو روبیو، وزیر امورخارجه و استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، در این مذاکرات حضور خواهند داشت. اگرچه هنوز نام مقام‌های روسی شرکت‌کننده در مذاکرات مشخص نشده، منابع خبری پیش‌تر گزارش داده بودند که کرملین در حال تشکیل یک تیم سطح‌بالا برای گفت‌وگوهای مستقیم با آمریکاست. روسیه نیز گفت که مارکو روبیو با «سرگی لاوروف» همتای روسی خود، در تماس بوده است تا درباره تماس‌های آتی به‌منظور برگزاری اجلاسی میان سیاستمداران آمریکا و روسیه صحبت کند.

آمریکا، اروپا را بازی نمی‌دهد!
«کیت کلاگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین نیز در اجلاس امنیتی مونیخ گفت که آمریکا، روسیه و اوکراین مستقیما در گفت‌وگوهای صلح شرکت خواهند داشت اما از اروپا دعوت نخواهد شد. بی‌اعتنایی آمریکایی‌ها به اروپایی‌ها برای حل‌وفصل بحران اوکراین، سران قاره سبز را خشمگین کرده است و آنان را به تکاپو انداخته تا با آمریکایی‌ها مقابله‌به‌مثل کنند و نشستی اضطراری را در فرانسه به میزبانی «امانوئل مکرون» ترتیب دهند. اروپایی‌ها نگران‌اند اتحاد موقتی واشنگتن و مسکو و مصالحه آنان بر سر اوکراین، تمام رشته‌های ضدروسی آنان طی این سه سال را پنبه کند.
فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین روز شنبه در مونیخ گفت که هرچند آمریکا در مورد گفت‌وگو با روسیه بر سر اوکراین با رهبران اروپایی رایزنی خواهد کرد، آنها مستقیما در این فرآیند شرکت نخواهند کرد. این سخنان «کیت کلاگ»، اروپایی‌ها را وادار به واکنش کرد. «اولاف شولتس» صدراعظم آلمان در دومین روز کنفرانس امنیتی مونیخ تاکید کرد که هیچ توافق صلحی نباید بر اوکراین تحمیل شود و تامین حاکمیت اوکراین شرط اصلی برقراری صلح خواهد بود. شولتس در واکنش به تماس اخیر دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا، با ولادیمیر پوتین درباره جنگ اوکراین که بدون حضور مقامات اوکراینی انجام شد، گفت که صلحی که دیکته شود، هرگز مورد حمایت ما قرار نخواهد گرفت. «کی‌یر استارمر» نخست‌وزیر انگلیس نیز در واکنش به قیم‌مآبی آمریکا در قبال اوکراین و اروپا گفت که این لحظه مهمی برای امنیت اروپاست و روشن است که این قاره باید نقش پررنگ‌تری در ناتو داشته باشد.
از سویی دیگر، زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین که خود را بازنده اصلی روی‌کارآمدن مجدد ترامپ می‌بیند، در دیدار با «جی‌دی ونس» معاون اول ترامپ در مونیخ تاکید کرد که اوکراین پیش از هر مذاکره‌ای با روسیه، نیازمند دریافت تضمین‌های امنیتی و طرحی مشترک برای صلح از طرف آمریکا دارد. معاون رییس‌جمهور آمریکا نیز در جریان این دیدار مدعی شد که دولت دونالد ترامپ متعهد به پایان‌دادن به جنگ روسیه در اوکراین است. دیدار «جی‌دی ونس» و تیم همراه او با ولودیمیر زلنسکی در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار شد و به گزارش رویترز، بدون اعلام دستیابی به توافق درباره معادن اوکراین پایان یافت. زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین، پیش‌تر گفته بود که کی‌یف هیچ پیمانی را درمورد سرنوشت این کشور و پایان‌دادن به جنگ سه‌ساله با روسیه که به‌صورت دوجانبه میان مسکو و واشنگتن و بدون مشارکت کی‌یف بر سر آن توافق شود، نخواهد پذیرفت.

ماجرای توافق کثیف
اما اتحادیه اروپا نیز به‌شدت از رویکرد دولت ترامپ در قبال جنگ روسیه و اوکراین انتقاد کرد. «کایا کالاس» رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا طی سخنانی، دونالد ترامپ را به مماشات با روسیه در مورد اوکراین متهم کرده است. خانم کالاس این پرسش را مطرح کرده که چرا روسیه، حتی پیش از آغاز مذاکرات، هر آنچه می‌خواهد دریافت می‌کند. دبیرکل ناتو هم همزمان با ایجاد شکاف بین اروپا و ایالات‌متحده درمورد چگونگی پایان‌دادن به جنگ در اوکراین، خواستار اتحاد غرب شد. این دعوت به اتحاد با دست رد آمریکایی‌ها مواجه شد و آنان بار دیگر بر این موضع خود تاکید کردند که اوکراین کلیه سرزمین‌های خود را پس نخواهد گرفت و اجازه نخواهد یافت که به ناتو ملحق شود. اروپایی‌ها از تعبیر «توافق کثیف» میان آمریکا و روسیه بر سر اوکراین استفاده می‌کنند و بسیار به متحدان آن‌سوی آتلانتیک خود بدبین شده‌اند؛ البته ماجرای دعوای اروپا و آمریکا تنها به قضیه اوکراین ختم نمی‌شود؛ هیات حاکمه جدید آمریکا معتقد است که سهم اروپایی‌ها از تقویت ناتو به نسبت آمریکا، محدود است و اروپایی‌ها باید سرکیسه را شل کنند و خرج بیشتری برای ناتو و جنگ‌طلبی‌هایش کنند. «کیت کلاگ» فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین چندی پیش به‌صراحت گفت که اعضای اروپایی ناتو باید از این پس مسئولیت اصلی امنیت منطقه را برعهده بگیرند، چراکه ایالات‌متحده اولویت‌های دیگری مانند امنیت مرزی و مقابله با چین دارد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.