۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۳
کد خبر: ۱۱٬۹۶۰

 به زودی از پوست انار برای تولید یک پوشش خوراکی برای جلوگیری از فاسدشدن توت فرنگی استفاده می‌شود.

پوست انار، توت فرنگی‌ها را تازه نگه می‌دارد

آگاه: به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، هرچند تمام میوه‌ها در معرض فاسدشدن هستند، اما عمر توت فرنگی‌ها بسیار کوتاه است. دلیل این امر نیز رطوبت و اسیدی‌بودن این میوه است که هر دو ویژگی آن را به محلی ایده‌آل برای رشد قارچ‌ها تبدیل می‌کنند. علاوه‌بر آن، نرخ تنفس توت فرنگی به میزان قابل‌توجهی بالاست که همین امر سبب می‌شود میوه به راحتی تجزیه و فاسد شود.
در همین راستا گروه‌های مختلفی از محققان تصمیم گرفته‌اند پوشش‌های خوراکی برای افزایش مدت زمان تازه‌ماندن توت‌ها بسازند. آنها از مواد مختلف از جمله ذرت، تخم مرغ، ابریشم و پکتین استفاده کردند. اکنون محققان از پوست انار که غنی از آنتی‌اکسیدان است، استفاده کردند.
پژوهشگران به رهبری پروفسور استانیسلاو بوگوز در دانشگاه سائو پائولو برزیل از حلال‌های یوتکتیک عمیق طبیعی برای استخراج انواع ترکیبات فنلی از ضایعات پوست انار استفاده کردند. این ترکیبات که ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌میکروبالی دارند، با دو پلیمر ژلاتین و چیتوسان ترکیب شدند.
چیتوسان از دور ریز صنعت مواد غذایی دریایی به دست می‌آید و ویژگی آنتی‌میکروبال قدرتمند دارد. هنگامی‌ که توت‌فرنگی طی فرایندی در مادۀ به‌دست‌آمده غوطه‌ور شود، پوششی روی میوه ایجاد خواهد شد که میکروب‌ها، ازبین‌رفتن رطوبت و تبادل گازها را مسدود می‌کرد.
آزمایش‌ها نشان داد در توت‌فرنگی‌هایی با این پوشش که در یخچال قرار داده شدند، ۶ تا هشت روز هیچ‌ نشانه‌ای از آلودگی قارچی دیده نمی‌شود اما توت فرنگی‌های بدون این پوشش، پس از چهار روز آلوده شدند. همچنین توت‌فرنگی‌های دارای پوشش، رنگ و بافت و بوی خود را حفظ کرده بودند؛ به‌طوری که طعم آنها هیچ تفاوتی با توت فرنگی‌های بدون پوشش نداشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.