آگاه: در دو هفته گذشته که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا با وساطت و میانجیگری عمان در حال برگزاری است اتفاقات و حالات مختلفی در عرصههای مختلف قابلمشاهده است که به طور اختصار میتوان آنها را مرور کرد:
اجتماعی: این مسئله در طول یکی دو سال اخیر بارها از سوی کارشناسان علم اجتماع و حتی برخی مسئولان مورد توجه و اشاره قرار گرفته بود که به دلیل فشارهای اقتصادی، حال جامعه هم خوب نیست. آنچه برای خانوادهها روی داده است تحمل هزینههای بالای زندگی است و اگرچه ایرانیان همیشه با قناعت روزگار گذراندهاند اما کار به جایی رسیده که حتی با قناعت هم بسیاری از خانوادهها در معیشت خود مشکل دارند. البته افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی حقوقها باتوجهبه مصوبه دولت، تا حدودی به کمک کارگران و خانوادهها آمده است، اما در همین دوهفته هم که مذاکرات غیرمستقیم برگزار شده، باتوجهبه بازخوردهای اقتصادی، جامعه تا حدودی به آینده امیدوار شده است.
اقتصادی: نکته مهم و قابلتوجه در زمینه اقتصادی، آن هم در شرایطی که وزیر اقتصاد همچنان در کابینه دولت چهاردهم حضور ندارد، کاهش حدود ۲۰ هزارتومانی قیمت دلار در بازار آزاد، کاهش قیمت سکه بهارآزادی، طلا و نیز سبزپوش شدن بورس و رکوردشکنی شاخص آن با رسیدن به عدد سه میلیون و ۱۳۷ هزار واحد است. این اتفاق نشاندهنده تاثیر رویدادهای بینالمللی بر بازار است که در همین فرصت هم میتوان از شرایط موجود برای ایجاد رونق اقتصادی بهره برد. بهخصوص اینکه امسال به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده و رونق سرمایهگذاری و تولید به طور مستقیم روی اشتغال و معیشت مردم اثرگذار خواهد بود.
رسانهای: عملکرد تیم سیاست خارجی دولت در ارائه و انتشار اخبار مربوط به مذاکرات بهقدری قابلتوجه بوده است که به طور مستقیم موجب سکوت و سرگردانی رسانههای معاند، صهیونیستی و دشمنان ایران اسلامی شده است. دشمنانی که تا چند هفته قبل مدام با انتشار اخبار مربوط به هجوم نظامی قریبالوقوع رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران موجب هراسافکنی در جامعه ایرانی میشدند با برگزاری جلسات مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و نیز عدم دسترسی به موارد مورد نظرشان برای شایعهپراکنی و اختلال در روند گفتوگوها، حالا بیشتر و بهتر حالات درونی و ذات پلید خود را به مردم ایران نشان میدهند.
اپوزیسیون: مخالفان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بسیار تلاش کردهاند تا در عرصه بینالمللی افکار عمومی جهانیان را علیه نظام بشورانند. آنها با تشکیل انجمنها، اتحادیهها و حتی ملاقاتهای حضوری با دشمنان قسمخورده ایران اسلامی، همچون نتانیاهو به دنبال رسیدن به اهداف نظامی و ضدبشری خود علیه مردم ایران بودهاند. اما حالا در کمال بهت و حیرت شاهد روزگاری هستند که بر آنها میگذرد. در این مدت تیمهای سیاسی ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم مذاکرات خود را پیش بردهاند و حتی آمریکا محل و شیوه انجام مذاکرات را باتوجهبه خواسته ایران قبول کرده و از برخی مواضع تند خود همچون ممنوعیت غنیسازی در داخل ایران نیز کوتاه آمده است. این موارد برای مخالفان نظام جمهوری اسلامی که گمان میبردند مردم با وجود مشکلات اقتصادی و معیشتی دنبالهرو آنها شدهاند، غیرقابلباور است. اما سخن پایانی آنکه ایرانیان به فرموده رهبر انقلاب نه به صورت افراطی خوشبین به مذاکرات هستند و نه خیلی بدبین. با این وجود برای ادامه زندگی و پیشرفت تلاش میکنند و آنچه در پیش است را به نتیجه مذاکرات گره نزدهاند.
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۳۱
کد خبر: ۱۲٬۳۲۸
نظر شما