آگاه: شاید شما هم جزو افرادی باشید که عادت کردهاید خوردن پنیر را به وعده صبحانه بیندازید. اما پژوهشگران و حتی متخصصان طب سنتی توصیه دیگری دارند. آنها میگویند خوردن پنیر آن هم به عنوان اولین وعده غذایی در روز، اصلا کار درستی نیست. بهتر است پنیر را برای وعده شام و قبل از خواب بخورید. هر چند برخی انواع پنیر صبحانه با شیری که پاستوریزه نشده است، تهیه میشوند. بههرحال بعد از پاستوریزهشدن شیرها، برخی افزودنیها و نگهدارندهها با شیر افزوده میشوند. این موضوع هم مضاف بر سردی این فرآورده لبنی میشود. به همین دلیل میتواند خوردن پنیر با نفخ شکم یا کولیت همراه باشد و مشکلات گوارشی را به وجود بیاورد. درعینحال اگر پنیر را با مواد غذایی که آنها هم طبع سرد دارند، استفاده کنید، وضعیت کمی پیچیدهتر میشود و مصرف مداوم آنها خطراتی را برای سلامتی به همراه دارد.
ـ خوردن پنیر با هندوانه: همانطور که گفتیم پنیر طبع سرد و تر دارد، هندوانه هم یکی از میوههایی است که به خاطر طبع سرد خود، معروف است.
ـ خوردن پنیر با خیار و گوجهفرنگی: خیار و گوجهفرنگی هم طبع سردی دارند و مصرف آنها با هم مثل مصرف هندوانه با پنیر، باعث ایجاد نفخ و سردی و در نتیجه موجب بروز بیماریهای گوارشی میشود.
ـ خوردن پنیر با حبوبات: یکی از چیزهایی که نباید با پنیر بخوریم انواع حبوبات است. ترکیب پنیر با حبوبات پخته یک ترکیب متداول مخصوصا در غذاها و سالادهای مکزیکی است.
ـ خوردن پنیر با گوشت: انواع پنیر پختوپز در تهیه غذاهای مختلف استفاده میشوند. کوفتههای پنیری، گوشت در فوندو، املت گوشت با پنیر و... جزو غذاهایی هستند که پروتئین بسیار بالایی دارند.
ـ مصرف پنیر با بادام: بادام یکی از مواد غذایی است که اگر با پنیر مصرف شود، باعث بروز مشکلات گوارشی میشود.
ـ خوردن پنیر با ماست چکیده: ماست چکیده یکی دیگر از مواد لبنی است که در صورت مصرفکردن با پنیر میتواند باعث ایجاد لکوپیس روی پوست شود.
ـ خوردن پنیر با سبزیجات: برای مصرف سبزیجات با پنیر، از نمونههایی استفاده کنید که طعم نسبتا ملایمی دارند. مثلا رازیانه، گزینه خوبی است.
ـ پنیر با مرکبات یا میوههای پر اسید: درست است که پرتقال، گریپفروت، کیوی و آناناس طعمهای دلانگیزی دارند، اما نه برای ترکیبکردن با پنیر. این در حالی است که میوههایی مثل سیب، گلابی، انگور و انجیر، حسابی با پنیر هماهنگ میشوند، حتی اگر آنها را به صورت میوه خشک به کار ببرید.
پنیر را با چه مواد غذایی بخوریم؟
در کنار موادی که خوردن آنها همراه با پنیر توصیه نمیشود و مضر است، برخی از خوراکیها هم یک ترکیب مفید با پنیر میسازند. گردو، زیره، سیاهدانه، ترخون، کشمش، انگور و آویشن جزو مواردی هستند که ترکیب عالی با پنیر میسازند. علاوه بر این خوردن این مواد غذایی با پنیر به عنوان غذا برای شام توصیه میشود. عسل هم یکی دیگر از مواد غذایی است که به خاطر طعم گرم، میتواند باعث متعادل شدن طبع سرد وتر پنیر شود. برخی هم پنیر را با مربا میخورند. ترکیب پنیر و انواع مربا هم علاوه بر خوشمزه بودن، از میزان سردی طبع پنیر میکاهد.
دلیل توصیه به خوردن پنیر با گردو این است که غده پاراتیروئید، کلسیم و فسفر بدن را تنظیم میکند و جذب این مواد به بدن آسان خواهد شد.
نظر شما