خوراکی‌های سنتی شب یلدا، بلندترین شب سال که از غروب روز سی‌ام آذرماه آغاز می‌شود، شامل انار، هندوانه، خرمالو و خشکبار تنها جنبه نمادین ندارند بلکه از دیدگاه کارشناسی نیز دارای ارزش تغذیه‌ای بالایی هستند.

درباره ارزش غذایی خوراکی‌های شب یلدا چه می‌دانیم؟

آگاه: این خوراکی‌ها سرشار از ترکیبات زیست‌فعال، آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهاب، حفظ سلامت قلب و بهبود عملکرد دستگاه گوارش ایفا می‌کنند.
بررسی خوراکی‌های شب یلدا از دیدگاه علم تغذیه نشان می‌دهد که بسیاری از آنها می‌توانند به پیشگیری از بیماری‌های مزمن و حفظ تعادل متابولیک بدن کمک کنند به‌شرط آنکه به میزان متعادل مصرف شوند:
 انار: انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی (پلی‌فنول‌هایی مانند الاگیتانین‌ها) و مواد مغذی است که با کاهش فشار خون، بهبود کلسترول و مبارزه با پلاک شریانی، سلامت قلب را به طور قابل توجهی بهبود می‌بخشند، ضمن اینکه با مبارزه با رادیکال‌های آزاد و حمایت از باکتری‌های خوب روده، فواید ضد التهابی نیز دارند. انار به هضم غذا کمک می‌کند، ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد، از سلامت دستگاه ادراری و پروستات پشتیبانی کند و در محافظت در برابر بیماری‌های مزمن نیز مفید باشد.
 هندوانه: هندوانه آبرسان است، سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند لیکوپن (محافظت از قلب/سرطان) و ویتامین‌های A و C، B۶، پتاسیم و سیترولین است که از سلامت قلب، گردش خون، ایمنی، پوست و هضم پشتیبانی می‌کند و در عین حال به مدیریت وزن و درد عضلانی کمک می‌کند. محتوای بالای آب و الکترولیت‌ها (پتاسیم) در هندوانه به شما کمک می‌کند تا هیدراته بمانید.
 کدو تنبل: کدو تنبل یک ابرغذای سرشار از مواد مغذی و سرشار از ویتامین A (از بتاکاروتن)، فیبر، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌هاست و ایمنی بدن، سلامت چشم، عملکرد قلب و گوارش را تقویت می‌کند.
 آجیل: آجیل‌ها هم منابع غذایی سرشار از چربی‌های سالم، پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی و مملو از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات مفیدی هستند که به حفظ سلامت کلی بدن و افزایش طول عمر کمک می‌کنند. فیبر موجود در آجیل باعث احساس سیری می‌شود، به هضم غذا کمک می‌کند، قند خون را تثبیت و باکتری‌های خوب روده را تغذیه می‌کند. آجیل همچنین منبع خوبی از پروتئین گیاهی برای احساس سیری طولانی‌مدت است.
 میوه خشک: به گزارش دویچه وله، میوه‌های خشک، نیروگاه‌های غنی از مواد مغذی و سرشار از فیبر، ویتامین‌ها (مانند ویتامین‌های گروه B)، مواد معدنی (پتاسیم، آهن، منیزیم) و آنتی‌اکسیدان‌ها (پلی‌فنول‌ها) هستند و مصرف آنها با سلامت دستگاه گوارش، بهبود عملکرد قلب، استحکام استخوان‌ها و تامین انرژی برای بدن مرتبط است.
 خرمالو: خرمالو به دلیل فیبر بالا، ویتامین‌ها (A، C) و آنتی‌اکسیدان‌ها (بتاکاروتن، فلاونوئیدها، لوتئین و زاگزانتین) فواید زیادی دارد و مصرف آن با کاهش کلسترول، فشار خون، کاهش التهاب، بهبود بینایی و کمک به عملکرد روده، سلامت دستگاه گوارش، قلب، سیستم ایمنی و چشم مرتبط است. مصرف این میوه همچنین پتاسیم برای گردش خون و سلامت پوست و 
عملکرد شناختی را برای بدن فراهم می‌کنند. افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید میزان مصرف پتاسیم را کنترل کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.