یک ظرف مملو از سکه‌های طلا در شهر باستانی یونانی واقع در ترکیه کشف شد. باستان‌شناسان می‌گویند این سکه‌ها در ایران باستان ضرب شده است.

کشف کوزه‌ای مملو از سکه‌های طلای ایران باستان

آگاه: باستان‌شناسان با کاوش در ترکیه ظرفی شبیه کوزه را کشف کردند که به همراه گنجینه‌ای از سکه‌های طلای ایرانی دفن شده بود.
«لایوساینس» درباره این کشف تازه نوشت: این سکه‌های طلا داخل یکی از اتاق‌های خانه‌ای در شهر باستانی یونانی «نوشن» واقع در غرب ترکیه کشف شده‌اند. روی این سکه‌ها شکل یک کماندار زانو زده نقش بسته است که طرح «دَریک» ایرانی، نوعی سکه طلای ضرب‌شده توسط امپراتوری ایران بوده است.
بر اساس بیانیه‌ای که توسط دانشگاه «میشیگان» منتشر شده است، به نظر می‌رسد این سکه‌ها در «سارد»، شهری باستانی واقع در ۹۷کیلومتری «نوشن» ضرب شده باشند. براساس ویژگی‌های سکه‌ها می‌شود نتیجه گرفت که آنها در حوالی قرن پنجم پیش از میلاد ضرب شده‌اند.
دَریک، سکه زرین ایران است که از دوره داریوش اول هخامنشی ضرب شد و رواج پیدا کرد. سکه دریک زرین تنها به فرمان شخص پادشاه ضرب می‌شد و در تمام کشورهای مجـاور به‌ویژه یونان بسیار رواج داشت و قسمت مهمـی از دادوستدها از مصر تا هندوستان با آن انجام می‌شد. «کریستوفر رات»، استاد رشته هنر مدیترانه باستان و باستان‌شناسی در دانشگاه میشیگان گفت: «به گفته گزنفون، مورخ یونانی یک سکه دریک، معادل دستمزد یک ماه یک سرباز بود.»
در چند سال اخیر، محل کشف این سکه‌ها، محل اکتشاف آثار تاریخی دیگری از جمله تکه‌های سفال متعلق به قرن پنجم پیش از میلاد بوده است که در دیوارهای قدیمی‌تر خانه که به دوران هلنیستی تعلق داشتند، پنهان شده بودند. بر اساس بیانیه دانشگاه «میشیگان»، این منطقه در اوایل قرن پنجم قبل از میلاد، برای مدتی از سلطه ایران خارج شد، اما در طول قرن چهارم قبل از میلاد دوباره به امپراتوری ایران ملحق شده بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.