۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۷
کد خبر: ۷٬۳۸۹

مردم، محور اصلی حکمرانی ولایی

علی جواهری ـ دبیر گروه جامعه

کار مردم همگام با دولت بعد از انتخابات در نظام حکمرانی ولایی شروع می‌شود. نه‌تنها مردم نباید حذف شوند، بلکه مردمی‌سازی دولت با فعال‌سازی ملت در صحنه، رسالت اصلی دولت در حکمرانی ولایی است. ما شاهد هستیم یکی از شعارهای دولت آیت‌الله رئیسی مردمی‌سازی دولت و دولت مردمی است که حتی آقای رییس‌جمهوری یک دستیار ویژه برای مردمی‌سازی دولت انتخاب کردند.

آگاه: رابطه دخالت مردم در حکومت با حل مشکلات و مسائل اجتماعی یک رابطه مستقیم است. ما به میزانی که در زمینه فرهنگ برای ساخت ایمان و تقوا به قول رهبر انقلاب تولید عمل صالح یا حتی در زمینه اقتصاد مقاومتی یا مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی مردم را فعال کنیم، می‌توانیم در حل مشکلات و مسائل پیشرو باشیم. فعال بودن مردم باید با محوریت مساجد شکل بگیرد که به تعبیر امام راحل، مسجد ستاد سیاسی اسلام است، مردم می‌توانند برای مثال در عرصه آسیب‌های اجتماعی از طریق مواسات مؤمنانه و نظام احسان و دولت نیز با نظام عدل‌محور وارد مسائل شود.
با توجه به پیام اطلاعات ۳۶میلیونی ازسوی امام خمینی(ره) در تامین امنیت کشور، در عرصه امنیت برای حل مشکلات امروز کشور می‌توانیم بگوییم که به اطلاعات ۸۵میلیونی جامعه ایرانی نیاز داریم. مردم و حضور آنها امنیت‌ساز است؛ حتی در بحث سلامت و بهداشت گروه‌های جهادی به‌خصوص طلاب و روحانیت در صحنه حضور پیدا کردند و توانستند در کنار وزارت بهداشت یک حماسه بهداشتی و حماسه سلامت را بسازند. حضور و فعال‌سازی ملت در مثل زلزله و سیل در حادثه‌های گوناگون کشور موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی است.
دوم بحث ساختار دولت‌هاست میان نظام ولایی و نظام لیبرال‌دموکراسی تفاوت دارند؛ نظام ولایی به‌دنبال کوچک‌سازی دستگاه‌های دولت و بزرگ کردن ملت در ساختار است؛ اما نظام‌های دیگر ساختار بسیار بزرگی دارند و مرتب نهادسازی می‌کنند. ساختار نظام ولایی در زمان امامین انقلاب کوچک و متواضع است. با اینکه این ساختارها کوچک هستند؛ اما کارهای بسیار بزرگ و عظیمی را انجام می‌دهند که از این لحاظ به بیت‌المال هزینه تحمیل نمی‌کنند.
سومین محور، توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر اجتماعی یا به تعبیر درست روایات، مبارزه با فقر و محرومیت و فساد است. لازم است دولت در کمک به محرومان و مستضعفان به گونه‌ای که در نظام حکمرانی ولایی عمل کند که فقر ریشه‌کن از بین برود که این مسئله در همه ابعاد فقهی آن به‌طور مستند و روشن تبیین شده است.
هدایت، حمایت و نظارت کلان ارزشی ولی فقیه در مدیریت کلان توحیدی، اخلاقی و ارزشی و فقهی برای حفظ سلامت دستگاه‌های گوناگون و عدم انحراف دستگاه‌ها از مسیر صحیح ضروری است. پیش‌نیازهای مهمی برای تحقق این سازوکارهای مدیریتی وجود دارد؛ اول سازماندهی و شبکه‌سازی ملی که مردم باید سازمان پیدا کنند و سازمان بسیج یکی از مهم‌ترین سازمان‌های متشکل کردن مردم در عرصه‌های گوناگون است.
امام خمینی(ره) از همان اول بسیج را تشکیل دادند و رهبر انقلاب به‌خوبی بر اقدام بهنگام، به لحظه و مخلصانه حضور بسیج و تفکر بسیجی تاکید دارند. پیشگامی نیروهای مؤمن انقلابی و حاضر در صحنه که رهبر انقلاب به‌خوبی در روز ۱۴خرداد درباره هنر امام راحل در به حضور کشاندن مردم در صحنه متناسب با هر وضعیت اشاره داشتند، رهبر انقلاب نیز این هنر حاضر کردن مردم در صحنه و پیشگامی نیروهای مؤمن و حاضر در صحنه را دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.