۲۰ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۴
کد خبر: ۷٬۴۵۵

یک اصل استراتژیک در امور مطالعه جامعه پیرامونی، مطالعات جغرافیای استراتژیک دشمن است. دشمن‌شناسی، شناسایی موقعیت طرف مقابل است، اگر ندانیم صحنه بازی چیست، نمی‌توانیم بازیگردان خوبی باشیم و امروز صحنه‌های بازی را اندیشکده‌هایی برنامه‌ریزی می‌کنند که شناخت و آگاهی خوب و جامعی از رقیب دارند.

تدریس «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران» در دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی

آگاه: برای شناخت سپاه می‌توان مولفه‌هایی چون رسالت و فلسفه وجودی، اهداف و چشم‌انداز، دکترین، تاریخ و نحوه تاسیس، ساختار و سازمان، عملکرد و کارویژه‌های آن را مورد بررسی و مطالعه قرار داد. البته این نوشتار به‌دنبال بررسی وضعیت سپاه از منظر تمامی این مولفه‌ها نیست و این کار مجال دیگری طلب می‌کند.
از آنجا که سپاه یک نیروی مکتبی، نهادی انقلابی و سازمانی رسمی است، منابع دینی، قانون اساسی، اساسنامه سپاه و دیدگاه‌های حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، مهم‌ترین و معتبرترین منابع شناخت و اسناد بالادستی برای وصف و معرفی این مجموعه است. برای همین علت است که رژیم صهیونیستی چند دانشگاه و دبیرستان مهم خود را برای تدریس «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران» اختصاص داده است تا اصول و اندیشکده‌های برنامه‌ریز آن را مورد مطالعه جدی و بررسی دقیق و شبانه‌روزی قرار دهند. شناخت سپاه پاسداران، به‌خصوص برای نیروهای انقلابی و خود پاسداران یک ضرورت است. رژیم صهیونیستی جهت آشنایی دانشجویان و دانش‌آموزان صهیونیسم، واحد درسی «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران» را به‌دلیل اهمیت در سیاست خارجی و اصول استراتژیک رژیم صهیونیستی در دبیرستان‌ها و دانشگاه‌های این رژیم به‌صورت کاملا جدی و هدفمند مورد تاکید قرار داده است.
در تمامی دانشگاه‌هایی که اندیشه‌های مقام معظم رهبری را تدریس می‌کنند به تمام سخنرانی‌ها و بازدیدها و دیدارهای ایشان توجه ویژه دارند. روزنامه‌های یدیعوت آحارونوت، هاآرتص و روزنامه معاریو در سرزمین‌های اشغالی در تاریخ آگوست ۲۰۲۲ افشا کردند که دانشجویان دانشگاه‌های حیفا، تل‌آویو و برایلان در هنگام سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی ایران باید تمام سخنان، حرکات دست، سر و نگاه کردن‌ها در زمان لحظه‌ سکوت، نگاه و حرکات چشم و نوع لحن بیان، کلمات تاکیدی را بررسی و از منظر روانشناسی تفسیر و تحلیل کنند. چه چیزی را تاکید دارند، چه چیزی را بیشتر توجه دارند، سطح و زمان سخنرانی مربوط به چیست، مخاطبان چه کسانی هستند، چه کلمه و جملاتی را بیشتر تاکید دارند و مصمم است توضیح دهد و در زمان ناراحتی چگونه و به چه چیز فکر می‌کنند. صبر و حوصله‌ نسبت به رفتار مخاطب در زمان دیدارها چگونه است و برخوردها با مسئولان چگونه است، تاب‌آوری در زمان لحظات سخت را چگونه حوصله می‌کنند و حرکات بدن به‌ویژه چشم‌ها در زمان بازدید از پروژه‌های نظامی چگونه است.
اینها مطالبی است که رژیم صهیونیستی به‌طور مداوم سخنان مقام معظم رهبری را چندین مرتبه نگاه می‌کنند و تحلیل و بررسی دارند؛ مطالبی که دانشجویان دانشگاه‌های اسراییلی باید بررسی و نقد کنند و اگر کاهلی و سستی کنند، اثرات بد و نامناسبی را به‌دنبال دارد.
دانشگاه برایلان در شهر رمت گن و در حومه شهر تل‌آویو قرار دارد و به همراه دانشگاه تل‌آویو، یکی از دو دانشگاه مهم تل‌آویو است. در دانشگاه برایلان نیز مواد درسی‌ای چون «سپاه پاسداران» و «قدرت نظامی - هوافضا»ی این سازمان و کارکردهای این نهاد در فراسوی مرزها را به دانشجویان خود معرفی کرده و عرضه می‌دارد. همچنین دانشگاه برایلان، سپاه پاسداران را یکی از قوی‌ترین مراکز موشکی و هوافضای جهان معرفی می‌کند و بیان می‌کنند که همواره درحال به‌روزرسانی تاسیسات موشکی و فناوری‌های نوآورانه و مدرن هستند و قدرت خود را به اسراییل نشان داده است. این نهاد ایرانی موردتوجه ویژه رهبران ایران بوده است و نقش مهمی در دکترین حفاظت استراتژیک هوایی ایران به عهده دارد و تاسیسات نظامی و اتمی ایران را به‌صورت ویژه حفاظت و پشتیبانی می‌کند، عنوان شده است.
مدرسان این رشته‌ها را کارشناسان باسابقه نهادهای امنیتی صهیونیستی نظیر موساد و شین‌بت تشکیل می‌دهند و مواد درسی‌ای چون «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران» در این مرکز دانشگاهی تدریس می‌شوند. این دانشجویان در دوره سربازی نیز به احتمال زیاد در خدمت یگان۸۲۰۰ ارتش رژیم صهیونیستی خواهند بود. این فعالیت‌های آموزشی در سطوح پیشرفته آکادمیک در دبیرستان‌ها و مراکز آموزش عالی تل‌آویو برای شناسایی جوانان مستعد برای خدمت در واحد ۸۲۰۰ اسرائیل که مربوط به اقدامات اطلاعاتی-امنیتی ارتش رژیم صهیونیستی است، تدریس می‌شود. تاکید شده است؛ موساد در بخش مربوط به ایران، افرادی را گزینش و تربیت کند که در ادامه با حضور در بخش‌های مهم اطلاعاتی ارتش اسرائیل از طریق جاسوسی‌های الکترونیکی، موارد تهدید برای اسرائیل را ردیابی و شناسایی کنند.
مرکز مطالعات ایران‌شناسی دانشگاه تل‌آویو و برایلان در شهر رمت گن، همانند هر کانون تحقیقاتی دیگر در دانشگاه‌های جهان، هر سال کتاب‌ها و نشریاتی (در رسته نظامی، اقتصادی و اجتماعی) در رابطه با ایران منتشر می‌کنند و نتایج پژوهش‌های استادان و دانشیاران خود درباره ایران را نیز به‌صورت مقاله‌های علمی منتشر می‌سازند.
دانشگاهی مانند تل‌آویو دارای بخش ایران است و دانشگاه حیفا از سال‌ها پیش در اداره «خلیج‌فارس» این دانشگاه، ایران‌شناسی را توسط مدرسی به نام «عزری»، یکی از سفیران وقت اسرائیل در ایران و در زمان سلطنت محمدرضا پهلوی، زبان فارسی و امور نظامی سپاه پاسداران ایران را در شهر پتاه تیکوا در دبیرستان بن‌گوریون تدریس می‌کند. درس «ایران، امنیت و اطلاعات» نیز در کنار زبان فارسی سال‌ها یکی از موضوعات پیشنهادی برای دانشجویان در دانشگاه بن‌گوریون در جنوب اسرائیل بوده است.
در طول سال‌های گذشته، رسانه‌های اسرائیل و برخی رسانه‌های بین‌المللی گزارش‌های متعددی درخصوص نحوه آموزش زبان فارسی و موضوعات مربوط به ایران برای سربازان و کلاس‌هایی که حتی در آن اسم کوچه‌ها و خیابان‌های شهرهای مهمی مثل تهران، اصفهان، تبریز و شیراز را در بدو ورود آنها باید بدانند، منتشر کردند.
گزارش‌ها حاکی از این است که سربازانی که برای کارهای رصد و شنود در یگان ۸۲۰۰ پذیرفته می‌شوند، در طول خدمت خود نیز پیاپی در کلاس‌های مرتبط با ایران آموزش می‌بینند؛ کلاس‌هایی که در آن حتی ترانه‌های فارسی شاعران ایرانی را نیز آموزش می‌دهند. مقامات سیاسی و نظامی رژیم صهیونیستی اعلام کرده‌اند که درحال‌حاضر ایران و جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگر به‌شکل واقعی و عینی به‌عنوان تهدیدی بسیار جدی برای اسرائیل به شمار می‌رود و از این جهت است که جمهوری اسلامی ایران به‌شدت در کانون توجه صهیونیست‌ها قرار گرفته است.
مسئولان آموزش عالی رژیم صهیونیستی برای واحدهای درسی «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران»، به دانشجویان اعلام کرده‌اند که هدف از گذراندن این رشته‌ها در این دوره‌ها «امنیت و تحقیق» است که در وضعیت کنونی اسرائیل، که نام ایران با تهدیدها علیه موجودیت آن گره خورده، اهمیت دارد.
به نظر می‌رسد با داغ شدن تنور تقابل و درگیری‌ها در منطقه و زدوخوردهایی که بین جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی در چند هفته گذشته به وقوع پیوسته، موضوع ایران‌شناسی برای اسرائیلی‌ها اهمیت دوچندانی پیدا کرده و صهیونیست‌ها این موضوع را با فاز جدیدی پیگیری می‌کنند.
موضوع تمرکز بر سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان جدی‌ترین تهدید برای موجودیت رژیم غاصب صهیونیستی محدود به مراکز آموزشی و آکادمیک نمی‌شود. پیش از این رسانه‌های عبری اعلام کرده بودند که موضوع یادگیری زبان فارسی و مسائل مربوط به ایران، به‌عنوان یک امر ضروریِ آموزشی برای سربازانی به حساب می‌آید که به‌تازگی وارد ارتش صهیونیستی شده‌اند. این آموزش برای سربازان واحد ۸۲۰۰ به شکل مستمر و پی‌درپی بوده و حتی ادبیات عامیانه فارسی و ترانه‌های ایرانی نیز ازجمله مواردی است که این نیروها در زمان خدمت خود باید یاد بگیرند. دانشگاه‌های مهم رژیم صهیونیستی نظیر دانشگاه تل‌آویو و برایلان در شهر رمت گن از کرسی ایران‌شناسی و شناخت سیاست خارجه سپاه پاسداران برخوردارند.
دانشگاه نظامی بیت‌المقدس که در شرق بیت‌المقدس و در منطقه «مکبر» قرار دارد، دارای بیش از ۱۴۰۰دانشجو و مراکز زیرمجموعه‌ای برای تمام فعالیت‌های آموزشی خود در سراسر سرزمین‌های اشغالی است؛ بیش‌ازحد به موضوعات نظامی و علوم نظامی توجه ویژه دارد و تحت نظر اساتید فرانسوی، اسراییلی و ژنرال‌های بازنشسته آمریکایی که سابقه جنگ و خونریزی در عراق، افغانستان وسوریه را در کارنامه خود دارند، مورد استفاده قرار می‌دهد. دنی دنون که از اعضای حزب لیکود نیز هست، این دانشگاه را گامی مهم در خدمت پیروزی‌های نظامی ارتش این رژیم در سطوح مختلف عنوان کرده است. یکی از اهداف مهم این دانشگاه رصد فعالیت‌های سپاه پاسداران در عراق، سوریه، لبنان و یمن توسط دانشجویان افسری این دانشگاه است. احداث این دانشگاه نظامی که اختلاف نظرهای گوناگونی را در پی داشته، شامل ساخت یک پایگاه نظامی برای دانشجویان این دانشگاه است که حدود یک‌هزار و ۴۰۰سرباز اسرائیلی را در خود جای داده است.
دانشگاه نظامی بیت‌المقدس در تدریس متون استراتژیک و نظامی خود درکنار تدریس «سپاه پاسداران» و «اندیشه‌های رهبر ایران» تدریس مراکز نظامی و آموزشی، حفظ و نگهداری پایگاه‌های هوایی ارتش رژیم صهیونیستی را نیز به عهده دارد. پایگاه‌هایی مانند «نواتیم»، پایگاه‌هایی در مرکز و جنوب ازجمله پایگاه «سیدوت میخا» واقع در جنوب‌غربی تل‌آویو، پایگاه هوایی «رامون» در جنوب‌غربی بئرالسبع، پایگاه «رامات دیوید»، پایگاه «حتسور» در نزدیکی قدس، پایگاه «حتسریم» در صحرای النقب و پایگاه «تل نوف» در جنوب تل‌آویو ازجمله پایگاه‌هایی است که ازسوی دانشجویان و فارغ‌التحصیلان نظامی دانشگاه برایلان دوره‌های حفظ و نگهداری امنیتی را انجام می‌دهند.
با این حساب باید گفت، خطر سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی برای اسرائیل و سران صهیونیستی به قدری در سال‌های اخیر برجسته شده است که آن‌ها سعی می‌کنند به هرنحوی که شده راه‌هایی را که احیانا برایشان دردسرساز است شناسایی کرده و آن را خنثی کنند. سران رژیم صهیونیستی پس از حمله اخیر جمهوری اسلامی ایران به پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی، خواستار قرارگرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی و وضع تحریم‌های جدید علیه جمهوری‌اسلامی شد.
با این‌حال به نظر می‌رسد رهبران غربی بیشتر به وضع تحریم‌های جدید و هدف‌دار علیه افراد و نهادهای ایرانی که به نوعی نقشی در حملات جمهوری اسلامی به اسرائیل ایفا کرده‌اند، تمایل دارند، تا قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.