آگاه: بهدنبال نگرانیها از بروز خشونت و شورش در جریان انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، پلیس کنگره ایالاتمتحده (USCP) در بیانیهای از نصب حصارهای بلند امنیتی بهعنوان بخشی از آمادهسازی مراسم روز تحلیف رییسجمهور بعدی آمریکا در نزدیکی کاخ سفید و اطراف منطقه کاپیتولهیل این کشور خبر داد. سرویس مخفی ایالاتمتحده نیز گزارش داد که در تلاش هستیم، همزمان با برگزاری انتخابات، در اطراف کاخ سفید نرده بکشیم و تدابیر امنیتی را شدت بخشیم. از سوی دیگر، شبکه ایبیسینیوز به نقل از وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد: حدود ۲۴۵تن از افراد گارد ملی در واشنگتن و دیگر بخشهای آمریکا برای آمادگی برای انتخابات بسیج شدهاند. پیشتر نیز چند مقام ایالات متحده اعلام کرده بودند که ایالتهای واشنگتن، نوادا و اورگان از جمله ایالاتی هستند که گارد ملی آمریکا در آن به حالت آمادهباش کامل درآمده است.
اما حوالی صبح دیروز به وقت تهران، فرآیند انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا با آغازبهکار یک شعبه اخذ رأی در یکی از شهرستانهای ایالت نیوهمپشر آغاز شد. بر همین اساس، رأیدهندگان شهرستان «دیکسویل ناچ» در ایالت نیوهمپشر که در شمالشرقی آمریکا واقع شده است، آرای خود را به صندوق انداختند. براساس گزارشها، تا پیش از آغاز رسمی انتخابات، حدود ۸۰میلیون رأیدهنده آمریکایی در رأیگیری زودهنگام شرکت کرده و رأی خود را به صندوق انداختند. براساس نظرسنجیهای پیش از انتخابات، هریس و ترامپ در ایالتهای کلیدی رقابتی شانهبهشانه داشتند؛ البته اختلاف زمانی میان ایالتهای آمریکا وجود دارد و زمان آغاز و پایان رأیگیری در آنها متفاوت است.
سیستم غیرعادلانه انتخاباتی در آمریکا
در سیستم ایالاتمتحده، شهروندان مستقیما به رییسجمهوری خودشان رأی نمیدهند. در عوض، آرای آنها ۵۳۸عضو گروهی به نام «الکترال کالج» یا «کالج انتخاباتی» را انتخاب میکند که سپس این کالج انتخاباتی رییس و معاون رییسجمهوری را برمیگزیند. هر ایالت، آرای کالج الکترال خود را به نامزدی میدهد که رأی مردمی را به دست آورده است؛ البته موارد مغایر هم رویت شده است. ایالتهای بزرگتر، با نمایندگان بیشتر در کنگره ایالاتمتحده، سهم بیشتری از ۵۳۸رأی کالج الکترال را به دست میآورند. روزنامه «گاردین» در گزارشی به سیستم «کالج الکترال» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پرداخته و نگرانی مردم این کشور را نسبتبه افول دموکراسی آمریکایی برجسته کرده است. یکی از نکات حائزاهمیت در رقابتهای انتخاباتی ایالاتمتحده این است که شاید رییسجمهوری منتخب، برنده بیشترین تعداد آرای مردمی در کشور نباشد، زیرا پس از رأی مردم آمریکا، این ایالتها و سیستم «کالج الکترال» است که پیروز نهایی را اعلام میکند؛ بهعبارتی، هر ایالت تعداد آرای الکترال مشخصی دارد و هر نامزدی که بیشترین رأی را در ایالتی کسب کند، آرای الکترال ایالت مربوطه به آن نامزد اختصاص مییابد.
گاردین در گزارش خود مینویسد: دو انتخابات ریاستجمهوری اخیر پرسشهای اساسی را در مورد قدرت دموکراسی آمریکا ایجاد کرد و انتخابات ۲۰۲۴ روز سهشنبه نیز ممکن است این نگرانیها را عمیقتر کند. بهطورکلی ۵۳۸رأی الکترال در ایالاتمتحده وجود دارد و در این میان، ایالت کالیفرنیا که دموکرات (آبیرنگ) است، دارای بیشترین آرای الکترال یعنی ۵۴عدد است و ایالتهای داکوتای شمالی، داکوتای جنوبی، آلاسکا، دِلاور، ورمونت و وایومینگ دارای کمترین آرای الکترال یعنی هرکدام سه عدد هستند. درنهایت نامزد برنده این انتخابات باید دستکم ۲۷۰رأی الکترال به دست بیاورد.
گرای ترامپ برای شورش
اما دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و رییسجمهوری پیشین این کشور در گفتوگوی تلفنی با شبکه «ایبیسینیوز» مدعی شد که «بهصورت چشمگیری جلو هستم»، اما در این حال تایید کرد که احتمال باختش هم وجود دارد. ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا احتمال باختش در این انتخابات وجود دارد گفت: بله، به گمانم؛ به گمانم احتمال باخت وجود دارد اما فکر میکنم خیلی جلوتر هستم ولی احتمال باخت هم وجود دارد. احتمال هر چیزی هست اما اتفاقهای جالبی خواهد افتاد.
ترامپ نامزد جمهوریخواهان همچنین در سخنرانی روز دوشنبه خود در شهر رالی واقع در ایالت کارولینای شمالی ادعا کرد که به احتمال زیاد در انتخابات ریاستجمهوری پیروز خواهد شد. ترامپ همچنین در آخرین تلاشها در جمع هوادارانش در شهر پترزبورگ ایالت ویرجینیا با انتقاد شدید از کامالا هریس رقیب دموکرات خود اعلام کرد که دموکراتها ماشین شرارت هستند.
باراک اوباما، رییسجمهور پیشین آمریکا در یک گردهمایی تبلیغاتی در میلواکی، به رأیدهندگان مسلمان و یهودی برای انتخاب ترامپ هشدار جدی داد. اوباما ضمن هشدار به رأیدهندگان مسلمان و یهودی برای انتخاب ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات آمریکا، از سیاستهای او در برخورد با اقلیتهای مذهبی انتقاد کرد. اوباما در سخنرانی خود با حمایت از کامالا هریس نامزد حزب دموکرات و با اشاره به افزایش تنشها و درگیریها در خاورمیانه گفت که احتمالا مسلمانان و یهودیان آمریکایی از درگیریهای خونین در خاورمیانه بسیار ناراحت و خشمگین هستند، پس در این صورت چرا باید از کسی حمایت کنند که قوانین ضد مسلمانها را وضع کرده و از همه طرفین هولوکاست دفاع کرده است.
«نیکی هیلی» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در مقالهای در روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» به شرح نظرات خود درباره نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پرداخت و از «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه این انتخابات حمایت کرد. هیلی در این مقاله در روزنامه «والاستریت ژورنال» با بیان اینکه بسیاری از آمریکاییها از ترامپ متنفر هستند و بسیاری او را میستایند، به دسته سومی اشاره کرد که برخی از اقدامات و سیاستهای ترامپ را قبول دارند، اما لحن او را نمیپسندند و نمیتوانند از رفتارهای افراطیاش مانند مواضعش در ۶ژانویه ۲۰۲۱، چشمپوشی کنند. به گفته نیکی هیلی، این گروه سوم از آمریکاییها هستند که برنده انتخابات ریاستجمهوری امسال این کشور را تعیین میکنند.
نقش آرای صهیونیستها در انتخابات آمریکا
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی که به مناسبت آغاز انتخابات در ایالاتمتحده منتشر شد، خبر داد بیش از نیممیلیون اسرائیلی واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ریاستجمهوری هستند و آنها بهطور بالفعل در انتخابات شرکت کردهاند؛ به نوشته این رسانه، در سایه رقابت تنگاتنگ ترامپ و هریس در کارزار انتخاباتی امسال، بیش از ۵۰۰هزار صهیونیست دوتابعیتی واجد شرایط رأی دادن هستند و میتوانند سمتوسوی این انتخابات را مشخص کنند. این رسانه در گزارش خود سراغ شماری از این صهیونیستها رفته و نظرات آنها را در این رابطه جویا شده است، یکی از آنها تاکید کرد، اسرائیلی بودنم تاثیر زیادی در نوع رأی دادن من دارد، من دقیقا در راستای این نگاه رأی خود را به صندوق میاندازم؛ بهطور مثال، باوجودآنکه من از دموکراتها حمایت میکنم اما اگر «برنی ساندرز» نامزد آنها بود، من بهطور حتم به این نامزد رأی نمیدهم، حتی وقتی که او بهعنوان رقیب جمهوریخواهان در مجلس سنا نامزد شد هم من اینبار به نامزد جمهوریخواه که بهشدت حامی اسرائیل بود، رأی دادم.
نظر شما