آگاه: احمد اسماعیلزاده افزود: میوهها شامل سیب، پرتقال، نارنگی، لیمو، گریپ فروت و هویج حاوی پکتین بوده که برای کاهش خطرات آلودگی هوا مناسب است و توصیه میشود روزانه مصرف شود.وی با بیان اینکه دریافت سلنیوم برای مقابله با آلودگی هوا ضروری است و در ماهی، گوشت قرمز، غلات، حبوبات و تخممرغ وجود دارد، اظهار کرد: منیزیم در هوای آلوده موجب کاهش جذب فلزات سنگین مانند کادمیوم شده و دفع سرب را بالا میبرد و تماس این ترکیبات زیانبار را در بدن به حداقل میرساند؛ بنابراین مصرف انواع سبزیها با رنگ سبز تیره که از این ماده مغذی غنی هستند، به همه افراد توصیه میشود.به گفته مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، منابع غذایی شامل انجیر، لیمو، گریپ فروت، ذرت، بادام، گردو، پسته، مغزها، آجیل، اسفناج، جعفری، کاهو و برگ چغندر حاوی منیزیم بوده و مصرف ماهی که سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است، می تواند در کاهش تنگی نفس و اثرات زیانبار ترکیبات التهاب آور مفید باشد.اسماعیلزاده مصرف روزانه شیر و سایر لبنیات را در کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا بر دستگاه گوارش مفید دانست و افزود: کلسیم موجود در شیر، منجر به کاهش جذب سرب و همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده میشود.وی توصیه کرد: در شرایط آلودگی هوا از شیر کمچرب استفاده شود، زیرا دریافت اسیدهای چرب اشباع موجود در مواد لبنی پرچرب میتواند در کاهش کارایی سیستم ایمنی دخالت کرده و موجب گسترش بیماریهای ریوی در هوای آلوده شود.
۱۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۴
کد خبر: ۹٬۰۷۰
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به اینکه آلایندههای موجود در هوا عوارض نامطلوبی به سیستم ایمنی بدن وارد میکند، مصرف مواد غذایی حاوی فیبر و آنتیاکسیدان میتواند مخربهای ناشی از آلودگی هوا را از بین ببرد.
نظر شما