کارشناس اصلاح حرکات دانش‌آموزی گفت: براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی دانش‌آموزان زیر ۱۸سال باید ۶۰دقیقه فعالیت با شدت متوسط تا شدید به‌صورت روزانه داشته باشند.

آمار نگران‌کننده از ناهنجاری‌های قامتی دانش‌آموزان

آگاه: دهقانی درمورد علل عدم تحرک کافی دانش‌آموزان ایران بیان کرد: امروز در میان همه اقشار عدم تحرک و فقر حرکتی دیده می‌شود اما در بین نونهالان و نوجوانان و دانش‌آموزان نمود بیشتری دارد. براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی دانش‌آموزان زیر ۱۸سال باید ۶۰دقیقه فعالیت با شدت متوسط تا شدید به‌صورت روزانه داشته باشند. اما امروز این میزان وجود ندارد. وی ادامه داد: تنها ساعت آموزشی درس تربیت‌بدنی در مدارس جوابگوی کم‌تحرکی و فقر حرکتی دانش‌آموزان نیست. درس تربیت‌بدنی، اجباری است و تنها در ورزش خلاصه نمی‌شود و همه دانش‌آموزان ملزم به شرکت در آن هستند. حضور پیوسته دانش‌آموزان به عواملی ازجمله معلم متخصص و تجهیزات مناسب بستگی دارد. به‌طورکلی دو ساعت درس تربیت‌بدنی برای اجرای برنامه‌های مربوط‌به حوزه سلامت دانش‌آموزی کافی نیست؛ لذا مهم‌ترین اتفاق این است که ساعات درس تربیت‌بدنی افزایش پیدا کند. در بسیاری از کشورها، دانش‌آموزان موظف به فعالیت‌های ورزشی در خارج از مدارس هستند؛ بنابراین هرچه بتوان شرایط فعالیت و شرکت دانش‌آموزان در ورزش را فراهم کرد به اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت نزدیک می‌شویم. کارشناس اصلاح حرکات دانش‌آموزی با اشاره به انجام غربالگری قامتی در کشور در سال۹۵ افزود: براساس نتایج آن، بیش از ۵۳درصد دانش‌آموزان پسر و بیش از ۷۰درصد دانش‌آموزان دختر حداقل دارای یکی از ناهنجاری‌های قامتی بودند. دلیل آن نامناسب‌بودن وضعیت ارگونومی مدارس است. وی اظهار کرد: معلمان تربیت‌بدنی، آزمون‌ها و مصاحبه‌های زیادی را طی کرده‌اند. شرایط آموزش‌وپرورش در حوزه نیروی انسانی در چند سال اخیر به‌گونه‌ای بوده که چاره‌ای جز استخدام همه متقاضیان نبوده، البته همه متقاضیان تحت آموزش‌های مختلف قرار گرفته‌اند.
دهقانی با بیان اینکه طی دوسال گذشته حدود سه‌هزار زمین ورزشی در مدارس ایجاد شد، مطرح کرد: در بسیاری از مدارس، دانش‌آموزان طی یک روز کاملا به فعالیت‌های ورزشی و تفریحی می‌پردازند اما این موضوع به‌تنهایی تضمین‌کننده سلامت دانش‌آموزان و کاهش فقر حرمتی آنها نمی‌شود، بلکه ساعت تربیت‌بدنی باید روزانه باشد. کارشناس اصلاح حرکات دانش‌آموزی بیان کرد: دانش‌آموزان ۲۵ تا ۳۵درصد از زمان خود را در مدرسه می‌گذرانند. دانش‌آموزان امروز خواب کافی ندارند و در چنین شرایطی استراحت فعالی نیز نخواهند داشت. آموزش‌وپرورش باید با در همکاری با وزارت بهداشت در بین فعالیت‌های درسی، استراحت‌های فعالی را در دستورکار قرار دهند. به گفته وی، تمام مجتمع‌های ورزشی کشور موظف هستند روزهای پنجشنبه به مدت دو ساعت در اختیار مادر و دختر و روزهای جمعه نیز در اختیار پدر و پسر قرار گیرند. براساس مطالعاتی که در سال۸۲ انجام شد، مشخص شد ۲۱درصد از دانش‌آموزان دچار چاقی هستند. در سال۹۸ نیز با به‌دست‌آوردن BMI دانش‌آموزان مشخص شد بیش از ۲۸درصد از دانش‌آموزان دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند. علوم پزشکی نیز اعلام کرده بیش از ۴۰درصد نونهالان و دانش‌آموزان دچار چاقی هستند که براساس آن دانش‌آموزان طرح شهید خرازی (استفاده رایگان از فضای مجازی) را در دستورکار قرار داد. این روند برای کل دانش‌آموزان در نظر گرفته شده اما ابزار و فضای ورزشی مناسب نیستند. این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: برای رسیدن به سرانه ورزشی استاندارد به بیش از دوهزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.