آگاه: بررسی شواهد جدید نشان میدهد که مصرف قهوه و چای با کاهش خطر ابتلاء به سرطانهای دهان، گلو و سر و گردن مرتبط است. «یوان چین امی لی»، محقق ارشد و اپیدمیولوژیست دانشگاه یوتا، گفت: «حتی قهوه بدون کافئین نیز تأثیر مثبتی دارد.»
به گفته محققان، سرطان سر و گردن هفتمین سرطان شایع در سراسر جهان است که تنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۴۵هزار مورد جدید و ۳۶۴ هزار مرگ و میر داشته است.
برای این مطالعه، محققان دادههای ۱۴ مطالعه قبلی را که شامل بیش از ۹۵۰۰ فرد مبتلا به سرطان سر و گردن و نزدیک به ۱۶۰۰۰ فرد سالم بود، جمعآوری کردند. آنها دریافتند افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز مینوشند، در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند:
ـ احتمال ابتلاء به سرطان سر و گردن ۱۷ درصد کمتر است
ـ ۳۰ درصد احتمال ابتلاء به سرطان دهان کمتر است
ـ احتمال سرطان گلو ۲۲ درصد کمتر است
محققان دریافتند مطالعات قبلی نشان داده است که نوشیدن قهوه فعالیت بیولوژیکی را که میتواند موجب بروز سرطان شود، سرکوب میکند. لی گفت: «این یافتهها نیاز به دادههای بیشتر و مطالعات بیشتر در مورد تأثیر قهوه و چای بر کاهش خطر سرطان را تأیید میکند.»
۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۸
کد خبر: ۹٬۹۱۴
به گفته محققان، قهوه صبحگاهی یا چای بعدازظهر ممکن است از شما در برابر سرطان محافظت کند.
نظر شما