۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸

ثابت شده که سفیده تخم‌مرغ دارای پروتئین باکیفیت است که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای ترمیم و رشد عضلات است.

آگاه: سفیده تخم‌مرغ کالری و کلسترول پایینی دارد و برای کاهش وزن ایده‌آل است، درحالی‌که زرده تخم‌مرغ سرشار از مواد مغذی ضروری، چربی‌های سالم و کولین(ویتامین ب۴) است.
هنگامی که صحبت از یک رژیم غذایی سالم به میان می‌آید، تخم‌مرغ اغلب بسیار مغذی در نظر گرفته می‌شود. این ماده غذایی اغلب به‌عنوان یک نیروگاه تغذیه در نظر گرفته می‌شود که حاوی طیف گسترده‌ای از مواد مغذی ضروری ازجمله پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی‌های سالم و غیره است. وقتی صحبت از تخم‌مرغ می‌شود، از دو قسمت سفیده تخم‌مرغ و زرده تخم‌مرغ تشکیل شده و همیشه این بحث وجود دارد که کدام یک برای کسانی که در سفر کاهش وزن هستند بهتر است.

ارزش غذایی تخم‌مرغ
به گفته متخصصان، یک تخم‌مرغ متوسط حاوی حدود ۷۰ تا ۸۰کالری، ۶گرم پروتئین، پنج گرم چربی کل، ۱.۵گرم چربی اشباع شده، دو گرم چربی تک غیراشباع، ۰.۷گرم چربی غیراشباع چندگانه، ۱۸۶میلی‌گرم کلسترول و حدود یک گرم کربوهیدرات است.

سفیده تخم‌مرغ چیست؟
سفیده تخم‌مرغ که به آن آلبومین نیز می‌گویند، مایع شفاف و چسبناکی است که زرده تخم‌مرغ را احاطه کرده است. بیشتر از آب (حدود ۹۰درصد) و پروتئین (حدود ۱۰درصد) تشکیل شده است.

فواید سفیده تخم‌مرغ برای سلامتی
کم‌کالری: طبق گفته متخصصان، یک سفیده تخم‌مرغ فقط ۱۷کالری دارد.
کم‌چربی: گفته می‌شود که یک تخم‌مرغ ۰.۵گرم چربی دارد که آن را برای کسانی که می‌خواهند مصرف چربی خود را محدود کنند گزینه سالم‌تری است.
پروتئین بالا: ثابت شده که سفیده تخم‌مرغ دارای پروتئین باکیفیت است که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای ترمیم و رشد عضلات است. به گفته کارشناسان، یک سفیده تخم‌مرغ حاوی ۱۱گرم پروتئین است.
بدون کلسترول: سفیده تخم‌مرغ حاوی کلسترول نیست و گفته می‌شود برای افرادی که سطح کلسترول بالا دارند یا بیماری‌های قلبی دارند مفید است.
مواد مغذی کم: درحالی‌که سفیده تخم‌مرغ سرشار از پروتئین است، فاقد مواد معدنی و چربی‌های سالم ازجمله ویتامین‌های A، D، E، K، B۱۲، ریبوفلاوین، فولات و اسیدهای چرب ضروری است.
کنترل فشارخون: گفته می‌شود که سرشار از پتاسیم هستند که می‌تواند به کاهش و حفظ فشارخون کمک کند. ویتامین ریبوفلاوین به پیشگیری از آب مروارید و سردردهای میگرنی کمک می‌کند.

زرده تخم‌مرغ چیست؟
زرده تخم‌مرغ قسمت زرد تخم‌مرغ است که با سفیده تخم‌مرغ (آلبومین) احاطه شده است. به‌عنوان منبع اصلی مواد مغذی برای رشد جنین در تخم‌های بارورشده عمل می‌کند.

فواید سلامتی زرده تخم‌مرغ
کم‌کالری: یک زرده تخم‌مرغ حدود ۵۵کالری دارد.
غنی از مواد مغذی: سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله ویتامین‌ها (ویتامین‌های A، D، E، K، B)، مواد معدنی (آهن، فسفر، روی) و چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا۳ است.
سرشار از کولین (ویتامین‌های گروه ب): زرده تخم‌مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است، یک ماده مغذی مهم برای سلامت مغز، عملکرد کبد و متابولیسم. به گفته کارشناسان، یک زرده تخم‌مرغ ۱۴۷میلی‌گرم کولین فراهم می‌کند.
سرشار از چربی‌های سالم: مملو از چربی‌های غیراشباع از جمله چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع هستند که در صورت مصرف متعادل، برای سلامت قلب مفید هستند. درمجموع ۲۷گرم چربی در هر تکه تخم‌مرغ یافت می‌شود.
غنی از آهن: ۹۰ درصد آهن موجود در تخم‌مرغ در زرده یافت می‌شود.
کلسترول بالا: زرده تخم‌مرغ سرشار از کلسترول است و یک زرده تخم‌مرغ بزرگ حاوی حدود ۱۸۵میلی‌گرم کلسترول است. درحالی‌که کلسترول رژیم غذایی ممکن است تاثیر کمتری بر سطح کلسترول خون برای برخی افراد داشته باشد، افرادی که دارای شرایط سلامت خاصی مانند کلسترول بالا یا بیماری قلبی هستند، ممکن است به محدود کردن مصرف کلسترول در رژیم غذایی خود نیاز داشته باشند.
برای چشم مفید است:کاروتنوئیدهای موجود در زرده به‌عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند و از چشم در برابر رادیکال‌های آزاد که باعث آسیب به شبکیه می‌شود محافظت می‌کند.

کدام یک برای کاهش وزن سالم‌تر است؟
به گفته کارشناسان، سفیده تخم‌مرغ برای کاهش وزن مفید است، زیرا کالری کمی دارد و پروتئین بالایی دارد. با این حال، گنجاندن زرده و سفیده با هم در رژیم غذایی شما، می‌تواند مواد مغذی ضروری و چربی‌های سالم را فراهم کند و می‌تواند از سلامت کلی و سیری حمایت کند. اگر متخصصان باور داشته باشند، پیروی از یک رویکرد متعادل که شامل هر دو در رژیم غذایی باشد همیشه خوب است، اما این مسئله به ترجیحات غذایی و اهداف سلامتی فرد نیز بستگی دارد.