به گزارش آگاه: به نقل از اسپیس، شواهدی از رسوبات دریاچه های باستانی در پایه دهانه جیزرو مریخ، امید جدیدی را برای یافتن آثار حیات در نمونه های جمع آوری شده توسط مریخ نورد استقامت زنده کرده است.
مریخ نورد استقامت در ۱۸ فوریه ۲۰۲۱ در داخل دهانه جیزرو مریخ به وسعت ۴۵ کیلومتر فرود آمد که گمان میرود زمانی میزبان دلتای دریاچه و رودخانه بزرگی بوده است. این مریخ نورد در جستجوی نشانههایی از حیات گذشته و جمعآوری و ذخیره نمونه هایی از سطح این سیاره است.
اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و دانشگاه اسلو سرنخهای جدیدی در مورد چگونگی تشکیل لایههای رسوب در کف دهانه کشف کردند.
همانطور که استقامت در سراسر سطح مریخ حرکت می کند، ابزار RIMFAX آن امواج راداری را در فواصل ۱۰ سانتی متری به سمت پایین می فرستد و پالس های منعکس شده از اعماق حدود ۲۰ متر زیر سطح را اندازه گیری می کند تا یک نمایه زیرسطحی از مریخ ایجاد کند.
داده های این ابزار شواهدی از رسوبات ته نشین شده توسط آبی را نشان می دهد که زمانی دهانه را پر کرده بود. این احتمال وجود دارد که در این زمان حیات میکروبی در این دهانه وجود داشته باشد و اگر قبلا چنین حیاتی در مریخ بوده باشد، نمونههای رسوبی از این منطقه حاوی نشانههایی از بقایای آنها خواهد بود.
اندازهگیریهای رادار همچنین یک کف دهانه ناهموار در زیر دلتا را نشان میدهند که احتمالاً به دلیل فرسایش قبل از رسوبگذاری اولیه است. پس از آن، با خشک شدن دریاچه در طول زمان، لایههای رسوب در دهانه فرسایش یافتند و ویژگیهای زمینشناسی را در سطح مریخ امروزی تشکیل دادند.
یافته های دانشمندان در این مورد ۲۶ ژانویه(۶بهمن) در مجله Science Advances منتشر شد.
منبع: فارس
نظر شما