آگاه: شمسالدین فرزادیپور دیروز در نشست خبری با بیان اینکه برنامهریزیهای حج معمولا حدود ۶ ماه قبل از عملیات انجام میشود، گفت: امسال هم مانند سنوات گذشته برنامهریزیهای لازم انجام شد و اعلام کردیم که شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران توانایی انتقال ۵۰ هزار نفر از زائران را دارد و بدین ترتیب انتقال مابقی ۴۰ هزار نفر به یک شرکت هواپیمایی دیگر واگذار شد. وی افزود: در این راستا اقدامات لازم انجام شد اما یکی دو روز قبل از آغاز عملیات حج، عربستان از پذیرش آن شرکتهای هواپیمایی استنکاف کرد و تنها ایران ایر موظف به جابهجایی ۹۰ هزار زائر شد.
مدیرعامل هما ادامه داد: برای انتقال این تعداد حجاج برنامهها تغییر کرد و عملیات رفت حجاج در مدت زمانی حدود یک ماه از ۲۲ اردیبهشت تا ۲۱ خرداد در بهترین حالت ممکن انجام شد. ۷۵۸ لگ پروازی در مسیر رفت با انتقال ۸۷ هزار و ۶۲۴ نفر انجام شد. همچنین میانگین تاخیر در عملیات رفت ۴۰ دقیقه بود. پروازها از ۲۱ فرودگاه انجام شد و مجموع پروازها به مدینه ۴۴۰ و به جده ۳۱۸ پرواز بود.
وی تصریح کرد: عملیات برگشت از تاریخ اول تیر آغاز شد و بر اساس برنامهها در ۲۳ تیر عملیات برگشت به پایان میرسد. تاکنون نیز ۲۹۲ پرواز انجام شده است و ۳۳ هزار و ۲۲۶ نفر از زائران به کشور بازگشتند. میانگین تاخیر در مسیر برگشت نیز ۷۳ دقیقه است و علت زیاد بودن آن نیز به دلیل محدودیتهای عربستان در نقل و انتقالات بار و شلوغی و ازدحام فرودگاههای مدینه و جده است. فرزادی پور در ادامه گفت: پروازهای بازگشت حجاج از ۶ فرودگاه کرمان، بوشهر، بیرجند، اهواز، تبریز و رشت به اتمام رسیده است و در مابقی شهرها نیز براساس برنامه ریزیها انجام میشود. مدیرعامل هما در پایان گفت: عربستان اجازه پرواز هواپیمایی معراج را نداده است و علت آن را به صورت شفاف به ما اعلام نکردهاند.
۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۸
کد خبر: ۴٬۷۹۷
مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی گفت: عملیات برگشت حجاج از اول تیر آغاز شد و بر اساس برنامهها در ۲۳ تیر عملیات برگشت به پایان میرسد. تاکنون نیز ۳۳ هزار و ۲۲۶ نفر از زائران به کشور بازگشتهاند.
نظر شما