به‌دلیل نقش بی‌بدیل درختان در افزایش کیفیت هوا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال درکشور ما پیگیری می‌شود؛‌ طرحی که البته منتقدانی نیز دارد.

طرح ملی «کاشت یک میلیارد نهال» پاسخی به بحران آلودگی هوا

آگاه: در رابطه با این موضوع، دکتر عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری به تسنیم گفت: یکی از حقوق شهروندی که ما در وزارت دادگستری نسبت‌به آن حساس هستیم، حق بر هوای پاک و زیست سبز است. ما این موضوع را ما جزو حقوق شهروندی و تحقق آن را جز تکالیف دولت و حاکمیت می‌دانیم و تلاش ما این است که آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که در این زمینه وجود دارد، اجرایی شود. وی با اشاره به نقش درخت در شاخص کیفیت هوا ادامه داد: مجمع اقتصاد جهانی در داووس سوئیس نشستی داشت و در آنجا مطرح شد که اقتصاد بین‌الملل دچار بحران شده و این بحران به تبع تغییرات اقلیم اتفاق افتاده است. در این مجمع بیان شد که بهترین راه کُند کردن تغییر اقلیم و سازگار شدن با آن کاشت درخت است و در همین راستا مصوب می‌شود که یک تریلیون درخت در حوزه سرزمینی کشورها کاشته شود و از کشورهای مختلف خواسته شد که در حد وسع خودش در کاشت یک تریلیون درخت سهیم شوند.
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری با بیان اینکه ما جزو کشورهای خشکی هستیم که به‌شدت تحت‌تاثیر تغییر اقلیم هستند، گفت ۲۱استان کشور ما خشک و ۳۰۰شهر ما دچار بحران آبی هستند که این موضوع نیز در حال تشدید است. ما در کشور ۱۴میلیون چشمه تولید گرد و غبار داریم و همه اینها بحران‌هایی هستند که با تغییر اقلیم تشدید می‌شود.
جلالیان افزود: به‌منظور همراهی با طرح جهانی کاشت یک تریلیون درخت و همچنین مقابله با بحران‌های مذکور کشور ما متحد شد که یک میلیارد درخت بکارد. زمانی که ما در وزارت دادگستری در جریان این موضوع قرار گرفتیم، دست‌به‌کار شدیم تا به وزارت جهاد که متولی کاشت یک میلیارد نهال است کمک بدهیم. اگرچه این کار توسط دولت استارت خورده است اما عقیده ما این است که اجرای آن به‌تنهایی از عهده دولت خارج است و نیاز به کمک مردم دارد اما برای فعالیت مردم نیز باید راهکارهای اجرایی اندیشیده شود و نه اینکه تنها در حد توصیه به کاشت نهال کار کنیم. وی با بیان اینکه براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، ما ششمین کشور تولیدکننده کربن در جهان هستیم، توضیح داد: از طرفی در ترسیب کربن نیز کشور چهل‌ودوم جهان هستیم که این فاصله بین تولید کربن و جذب کربن نه به‌خاطر کارخانجات غیر استاندارد متعدد بلکه بیشتر به‌دلیل کمبود درخت در حوزه سرزمینی ماست چراکه یکی از درختان یکی از شریان‌های جدی جذب کربن هستند.
معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری درباره آب‌بری درختان کاشته‌شده نیز گفت: برخی صاحب‌نظران این حوزه می‌گویند که ما آب نداریم و نباید درخت بکاریم اما به نظر من درست نیست. ما همین الان ۱۴میلیون هکتار جنگل در کشور داریم. درخت خودش یکی از سامانه‌های تولید آب است و زمانی که با نگهداری مناسب درخت به عمر مناسب برسد خودش تولیدکننده آب محسوب شده و آب را ذخیره می‌کند.
جلالیان اضافه کرد: اگر تعداد درختان کشور ما استاندارد باشد، این درختان می‌توانند از بسیاری از خشکسالی‌ها جلوگیری کنند. متاسفانه در ایران پنج دهه سیر نزولی بارش‌ها و خشکسالی را داریم و در سال۱۴۰۲ نیز سخت‌ترین تابستان خشک و کم‌آب کشور خود را تجربه کردیم که آمار و اعداد و ارقام نشان می‌دهد در پنج دهه اخیر چنین خشکسالی بی‌سابقه بوده است. وی گفت: درخواست و توصیه بنده به مردم شریف ایران این است که کاشت و نگهداری درخت را جدی بگیرند و نگران حجم آب مصرفی درخت نباشند، چراکه تجارب دنیا نشان داده که اگر تا یک سنی رشد درخت مدیریت شود بعد از آن خود درخت به مرحله نگهداشت آب می‌رسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.