آگاه: رسانههای منطقهای نیز در این خصوص گزارش دادند که گروهک تروریستی کومله توسط دولت عراق خلع سلاح کامل شده و اعضای آن در کمپهای «بالیسان» و «سورداش» در منطقه زرگویز سلیمانیه مستقر شدند. طبق گزارش رسانهها، سران هر سه شاخه گروهک تروریستی کومله مجبور شدند اردوگاههای خود را تخلیه کنند. طبق تصمیم آنها، نیروهای متاهل به همراه خانوادههایشان به کمپ سورداش و نیروهای مجرد نیز به کمپ بالیسان منتقل شدند.
اقدامی که در تاریخ ثبت شد
حسن رحمانپناه، از سرکردگان گروهک تروریستی کومله و قائممقام شاخه کمونیستی کومله با وقاحت اعلام کرد که بهطور رسمی به ما اعلام شد باید اردوگاههایمان را ترک کنیم، ما به مقامات اقلیم کردستان گفتیم میدانیم فشارها از جانب جمهوری اسلامی ایران است، نه حکومت اقلیم اما متاسفانه شما تسلیم شدید و کاش قبول نمیکردید و فشارها را تحمل میکردید. آنها هم گفتند این تصمیم ما نیست، بلکه تصمیم حکومت فدرال عراق است. ما تنها مسئول اجرای دستور هستیم. برای همین به کمپهای تعیینشده میرویم اما پناهنده نخواهیم شد و فعالیت سیاسی خود را ادامه میدهیم، باید شرایط فعالیت سیاسی برای ما مهیا شود، نباید ما دستگیر و استرداد شویم و سازمان ملل باید مراقب امنیت ما باشد!
اما به موازات تخلیه اردوگاههای اقلیم کردستان از تروریستهای کومله، رسانهها از بازداشت و استرداد یک عضو گروهک تروریستی دموکرات کُردستان به ایران نیز خبر دادند؛ در همین راستا، رسانههای کردزبان نوشتند: نیروهای امنیتی اقلیم کردستان یکی از اعضای حزب دموکرات با هویت بهزاد خسروی را در سلیمانیه بازداشت کرد و به اداره اطلاعات سنندج تحویل دادند.
سربهراه شدن مقامات اقلیم
نگاهی به اقدامات و مواضع دیپلماتیک سران اقلیم کردستان طی چند ماه اخیر بهویژه قبل و بعد از عملیات وعده صادق، نشاندهنده آن است که قدرتِ «میدان» برای «دیپلماسی» اقتدار به ارمغان آورده است.
اقدام قاطعانه اخیر اقلیم کردستان عراق در اخراج تروریستهای کومله را میتوان نشانهای از مسئولیتپذیری این اقلیم در تامین و تحکیم امنیت منطقه دانست. پیشتر نشانههای آشکاری دال بر نقشآفرینی مقامات اقلیم در پازل صهیونیستها نمایان بود؛ اما به نظر میرسد مقامات اقلیم متنبه شدهاند. بهطورکلی نگاهی به اعمال و مواضع دیپلماتیک سران اقلیم کردستان، قبل و بعد از عملیات وعده صادق، نشاندهنده آن است که قدرتِ «میدان» نتیجه داده و برای «دیپلماسی» اقتدار به ارمغان آورده است. عملیات «وعده صادق» علیه اسرائیل که معادلات منطقهای و جهانی و توازن قوا را بهطور کامل به نفع ایران اسلامی و محور مقاومت تغییر داد، پیامهای مهمی را برای طرفهای مختلف در منطقه و جهان ارسال کرد؛ یکی از این طرفها، اقلیم کردستان عراق بود. «وعده صادق» به هیات حاکمه اقلیم کردستان عراق فهماند که نمیتوانند در مرزهای غربی ایران، شرایط جولان نیروهای موساد و اشرار تجزیهطلب همچون کومله را فراهم آورند.
«نیچروان ادریس مصطفی بارزانی» رییس اقلیم کردستان عراق چند روز بعد از عملیات وعده صادق در رأس هیاتی عالیرتبه و پس از نزدیک به سه سال به ایران سفر کرد. مقامات اقلیم کردستان در جریان سفر به ایران، کاملا توجیه شدند که دیگر نباید به سمت رژیم صهیونیستی غش کنند و مقدمات تهدید و تحدید امنیت ایران اسلامی را با میدان دادن به تروریستهای تجزیهطلب، فراهم کنند. «نیچروان بارزانی» در اولین کنفرانس خبری بعد از سفر به ایران بهصورت قاطع بر لزوم خلع سلاح و برچیدن مقر گروهکهای تجزیهطلب تاکید کرد. بارزانی هشدار داده گروههایی که از قانون سرپیچی کنند و بخواهند روابط اقلیم و همسایگان را مختل کنند جایی در اقلیم نخواهند داشت و باید خاک عراق را ترک کنند.
مقامات اقلیم نهتنها به سراغ تروریستهای تجزیهطلبی نظیر کومله و دموکرات و پژاک رفتهاند، بلکه در به دام انداختن سایر عناصر ضدامنیتی نظیر عناصر داعشی نیز اهتمام دارند تا به وظایف خود در قبال امنیت مرزهای غربی ایران بهدقت عمل کنند. علاوه بر اینها، مقامات اقلیم در زمینه مقابله با جنگ روانی و رسانهای علیه ایران نیز توجیه شدهاند؛ درست یک روز بعد از سفر بارزانی به کشورمان، ممنوعیت تبلیغ علیه ایران در رسانههای اقلیم کردستان اعلام شد و حکومت اقلیم کردستان با پخش چندین بخشنامه، تبلیغ علیه جمهوری اسلامی ایران را در رسانهها ممنوع اعلام کرد. در یکی از این بخشنامهها به کادرهای اروپایی اعلام شده بود هر کس در تلویزیون یا فضای مجازی علیه ایران موضعی بگیرد، مجازات خواهد شد.
کومله، مزدور صهیونیستها
گروهک تروریستی کومله ازجمله گروهکهای وابسته به رژیم صهیونیستی است که برای تجزیه ایران اسلامی، از سوی این رژیم منحوس ماموریت دریافت کرده است. عبدالله مهتدی، سرکرده گروهک تروریستی کومله چندی پیش در مصاحبه با سردبیر رادیو اسرائیل به خوشرقصی برای صهیونیستها پرداخت و گفت که «ایران باید تجزیه و کردستان کشوری جدا شود؛ من حق مبارزه مسلحانه را به رسمیت میشناسم!» موضعگیریهای بیپرده سرکرده گروهک تروریستی کومله با هماهنگی صهیونیستها، در آستانه انتخابات تیرماه نیز تشدید شده بود.
پیش از انتخابات مجلس دوازدهم در ۱۱اسفند سال گذشته نیز منابع خبری در اقلیم کردستان عراق از انتشار یک فایل صوتی محرمانه متعلق به عبدالله مهتدی، دبیرکل گروهک تروریستی و تجزیهطلب کومله خبر دادند؛ فایلی که نشاندهنده اهداف معاندان برای کاهش مشارکت در انتخابات ۱۱اسفندماه بود. مهتدی در این فایل صوتی تاکید میکند: «مشارکت پایین در انتخابات به ما این امکان را میدهد تیم جذب خود را مجددا فعال و از میان جوانان، تعداد بیشتری را برای اقدامهای مسلحانه در ایران فعال کنیم.»
اما تجزیه کشورمان و جدا کردن کردستان از ایران، رویای دیرین سران رژیم نامشروع صهیونیستی است. یکی از ابزارهای اصلی رژیم صهیونیستی برای تهدید و تحدید امنیت و تمامیت ارضی ایران پس از انقلاب اسلامی، حمایت از گروهکهای تجزیهطلبی نظیر «کومله» و «دموکرات» و «پژاک» و استقرار و تجهیز و تسلیح آنها در منطقه کردستان عراق بود. در همین راستا، طی سالهای اخیر، موساد برخی از طرحهای خرابکارانه و تروریستی خود در ایران را به عناصر کومله و سایر گروهکهای تروریستی و تجزیهطلب مستقر در اقلیم کردستان سپرد.
مردادماه سال۱۴۰۱ وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیهای از بازداشت همه عناصر یک عملیات تروریستی بزرگ خبر داد. در اطلاعیه وزارت اطلاعات درج شده بود که شبکهای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، پیش از هر اقدام خرابکارانهای ازسوی سربازان گمنام امام زمان(عج) شناسایی و همه عناصر عملیاتی بازداشت شدند.
اعضای این شبکه که از طریق یکی از کشورهای همسایه با عوامل سازمان جاسوسی تروریستی موساد در ارتباط بوده و از اقلیم کردستان وارد کشور شده بودند، با بهرهگیری از بهروزترین تجهیزاتِ عملیاتی و ارتباطی و قویترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حساس و اهداف ازپیشتعیینشده را داشتند که با عملیات چندمرحلهای و پیشدستانه مجاهدان گمنام ایران اسلامی جملگی آنها به دام افتاده، تسلیحات، مواد انفجاری، تجهیزات فنی و ارتباطی آنها نیز بهطور کامل کشف و ضبط شد. در همان مقطع زمانی، وزارت اطلاعات با صدور اطلاعیهای دیگر اعلام کرد که عناصر عملیاتی مزبور مستقیما ازسوی عبدالله مهتدی، سرکرده گروهک کومله برای این ماموریت انتخاب و به افسران موساد معرفی شده بودند.
نظر شما