آگاه: انجمن روایت پیشرفت، در تلاش برای طرحریزی و اجرای برنامههایی در عرصه روایت پیشرفت و گفتمانسازی پیشرفت در کشور است. اولین برنامه پیشاهنگ انجمن، برگزاری «جایزه کتاب روایت پیشرفت» بود که در شهریور سال۱۴۰۰ برگزار شد. دومین دوره جایزه کتاب روایت پیشرفت نیز در اسفندماه۱۴۰۱ برگزار شده و جوایزی را به برگزیدگان اهدا کرد.
ابزار «جایزه»، ضمن کمک به رصد آثار و فعالان روایت پیشرفت، راهی برای جریانسازی و شبکهسازی هم به شمار میرفت. این جایزه با شناخت درست مسئله روایتگری در مسیر پیشرفت، نظام مسئلهای منطقی را شناسایی و اهداف را بر اساس آن و در سطح اثرگذاری گسترده قرار داده است. جایزه در بخشهای حکمرانی، فرهنگی- اجتماعی، علمی-فناوری و دفاعی-امنیتی به شکل تخصصی برگزار میشود.
برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت
مطابق آنچه در بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به مردم ایران ازسوی رهبر انقلاب بیان شده، آمده است: «... سخن اول درباره گذشته است. [...] دهههای آینده دهههای شما (جوانان) است و شمایید که باید کارآزموده و پرانگیزه از انقلاب خود حراست کنید و آن را هرچه بیشتر به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) است، نزدیک کنید. برای برداشتن گامهای استوار در آینده، باید گذشته را درست شناخت و از تجربهها درس گرفت؛ اگر از این راهبرد غفلت شود، دروغها به جای حقیقت خواهند نشست و آینده مورد تهدیدهای ناشناخته قرار خواهد گرفت. دشمنان انقلاب با انگیزهای قوی، تحریف و دروغپردازی درباره گذشته و حتی زمان حال را دنبال میکنند و از پول و همه ابزارها برای آن بهره میگیرند. رهزنان فکر و عقیده و آگاهی بسیارند؛ حقیقت را از دشمن و پیادهنظامش نمیتوان شنید.»
جایزه روایت پیشرفت برمبنای روایتهای دقیق
آیین اختتامیه سومین دوره جایزه کتاب «روایت پیشرفت» با حضور حجتالاسلام محمد قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حجازی، رییس منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، نمازی، رییس شورای سیاستگذاری جایزه و میری، دبیر این جایزه شامگاه ۱۴ آبان در کوشک باغ هنر تهران برگزار شد.
در این برنامه، نمازی، رییس شورای سیاستگذاری جایزه کتاب روایت پیشرفت درباره این جایزه گفت: در بیانیه گام دوم رهبری دو نکته بهعنوان پیشفرض برای حرکت بهسوی پیشرفت بیان شده است. یک اینکه ما برای ۴۰سال دوم باید مسیر گذشته را بررسی کنیم و دوم اینکه، پیشنیاز هر حرکتی امید است. هر دوی اینها هم نیازمند روایت هستند. بازوی روایت میتواند موثر باشد. آن هم در شرایطی که هم از خارج ایران و هم از داخل ایران، سعی میکنند به ما طوری القا کنند که هیچ کاری نشده و نمیتوانیم و نمیشود.
وی ادامه داد: جایزه کتاب روایت پیشرفت سعی کرده روایتهای دقیق و جذابی داشته باشد و حرفهای سطحی نزند. خیلی کشورها و شرکتها و گروهها حتی زمانی که موفقیتی ندارند، طوری برای خودشان داستانسازی میکنند که انگار واقعا موفق شدهاند ولی ما که اینهمه تجربه موفق داریم، نسبت به آن غافل هستیم.
دبیر جایزه کتاب روایت پیشرفت با اشاره به اینکه این جایزه مردمی است و وابسته به هیچ سازمان و نهادی نیست، ادامه داد: امیدواریم که همه به ما کمک کنند تا این جریان بیشتر دیده شود و ما بتوانیم پیشرفتهای کشور را روایت کنیم و امید را در دل جوانان و نوجوانان کشور زنده نگه داریم. نمازی درباره تعداد کتابهای داوریشده در این جایزه گفت: در سه دوره این جایزه، حدود ۱۰۰کتاب در بخش داوری ما حضور داشتهاند. اما در این دوره که سومین دوره برگزاری این جایزه است، ۳۱کتاب را در بخش داوری داشتیم که آثار برگزیده از میان آنها اعلام خواهد شد.
جایگاه روایت پیشرفت در جنگ روایتها
حجتالاسلام والمسلمین قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی با ابراز خوشحالی از برگزاری این جایزه و با بیان اینکه دوست دارد به بهتر برگزار شدن این جایزه کمک کند، گفت: پروردگار عالم سعی، تلاش و چه بسا مجاهدت منتهی به پیشرفت را میپسندد؛ هم خود این تلاش و کوشش به سمت پیشرفت را، هم روایت این پیشرفت را. هر پیشرفتی حتما دارای حرکت است، حتما دارای امید است و حتما دارای انگیزه و ارادهای محکم برای در افتادن با موانع است. وی افزود: هرچقدر آن تلاش و کوشش و پیشرفت بیشتر بتواند به انسان و ظرفیتهای نفهته در وجود او و جامعه خدمت موثرتری کند، این پیشرفت الهیتر و دینیتر و انشاءالله نزد حضرت حق مأجورتر خواهد بود.
حجتالاسلام قمی با بیان اینکه خوشبختانه اکثر داوران این جایزه را به نیکنامی میشناسد، سختگیری در داوری و بررسی آثار این جایزه را اتفاقی نیک دانست و گفت: این سختگیری بجاست. من فکر میکنم در زمانه جنگ روایتها، روایت پیشرفت حتما از مأجور و موثرترین مجاهدتها محسوب میشود. به همین دلیل خیلی شوق داشتم برای اینکه روایت بعضی از دوستان حاضر در این نشست را بشنوم. خوشبختانه بعضی از آثار را پیش از این خوانده بودم و بعضی از آثار نهایی را هم از طریق دوستان میشناسم و درباره آنها اطلاعاتی دارم. من مشتری اینجور تکاپوها و تلاشها هستم و این آثار را دوست دارم. رییس سازمان تبلیغات اسلامی اختتامیه این جایزه را شروع کار برگزارکنندگان آن دانست و گفت: فکر میکنم کار این مجموعه با معرفی برندهها تمام نمیشود، بلکه برای بهتر دیده شدن این روایتها مسئولیتهایی است که باید به آن عمل کرد. هم باید به بهتر دیده شدن این کتابها کمک کرد و هم باید مسئله روایت پیشرفت را به مردم و بهخصوص به مسئولان تسری داد و اهمیت این کار را به آنها شناساند. حجتالاسلامی قمی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم در ادامه به معرفی این کتابها کمک کنیم، گفت: روایت پیشرفت یک مجاهدت ضروری این زمانه است. اگر توانستیم مسئله پیشرفت را عمومی کنیم و از تکتک پیشرفتها تصویر بسازیم، کار مهمی کردیم. بهخصوص کار مهمتر این است که مسئله پیشرفت را بین مردم و مسئولان فراگیر کنیم. ما هم بهعنوان یک خادم کوچک و به قدر بضاعت در کنار شما هستیم.
معرفی برگزیدگان سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت آخرین بخش از این اختتامیه معرفی برگزیدگان این مراسم بود که با حضور حجتالاسلامی قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی، محمد حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد و نمازی دبیر این جایزه از برندگان سومین جایزه کتاب روایت پیشرفت قدردانی شد.
معرفی برگزیدگان سومین جایزه روایت پیشرفت
در بخش علمی و فناوری کتاب «آبی نفتی» نوشته مهدی نورمحمدزاده و مرتضی اسدزاده از نشر «راه یار» اثر برگزیده اعلام شد. همچنین کتاب «آرزو، امیر، بابک؛ بازی مهره بزرگ» اثر سعیدحسین رفیعی از نشر «الگونگار» اثر شایسته تقدیر معرفی شد. در بخش حکمرانی، کتاب «عملیات احیا» اثر محمد حکمآبادی از نشر «راه یار» اثر برگزیده اعلام شد. در بخش فرهنگی و اجتماعی کتاب «ترش شیرین» اثر پژمان عرب و لیلا پارسافر از «انتشارات ایران» برگزیده معرفی شدند. در بخش ادبیات داستانی، رمان «ایذا» مصطفی رضایی از نشر «کتابستان» اثر شایسته تقدیر معرفی شد و در بخش خانواده و نوجوان کتاب «مادر ایران» اثر نورالهدی ماهپری از نشر «راه یار» اثر برگزیده و کتاب «قهرمان به شکل خودم» اثر خانم کلر ژوبرت از نشر «راه یار» اثر شایسته تقدیر معرفی شدند.
نظر شما