امسال ۱۶آذر به «آدینه» خورد و برنامه‌های دانشجویان به مناسبت روز دانشجو در روز گذشته ۱۷آذر برگزار شد. مسعود پزشکیان، رییس دولت در نخستین حضور در روز دانشجو به دانشگاه صنعتی شریف رفت. قاضی‌القضات نیز راهی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی شد و در جمع دانشجویان از التزام به قانون گفت و تاکید کرد که قوه قضاییه باید در همه امور مبنا و فصل الخطاب را قانون قرار دهد. یکی از مواردی که می‌تواند نفاق‌ها و چند قطبی‌سازی‌ها را کم کند این است که باید ملتزم به قانون باشیم؛ قرار است امروز نیز محمدباقر قالیباف، رییس مجلس به دانشگاه تهران برود تا هم سوالات و دغدغه‌های جنبش دانشجویی را بشنود و هم به ایراد سخنرانی بپردازد.

آینده را بسازید

آگاه: بالاخره روز دانشجو فرصت خوبی را فراهم می‌کند که سران قوا به دانشگاه‌ها بروند و بدون روتوش با دانشجویان ارتباط برقرار کنند. از آنجا که دانشجو نیز بی‌پروا سخن می‌گوید، مطالباتشان بدون سانسور به مسئولان ارشد کشور منتقل می‌شود؛ البته امیدواریم این حضور فقط مخصوص یک روز نباشد و هرازگاهی سران در حلقه دانشجویان و آیندگان این مرز و بوم حضور یابند و صریح و شفاف پاسخگوی مطالباتشان باشند و انتظارت خود را هم با آنها در میان بگذارند.
هنوز رییس‌جمهور به خیابان آزادی نرفته بود که علی خضریان، نماینده مردم تهران در مجلس در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، دعایی برای پزشکیان در روز دانشجو کرد و نوشت: دو سال پیش وقتی به مناسبت روز دانشجو با دکتر پزشکیان در دانشگاه صنعتی شریف مناظره کردیم، ایشان با سال‌ها مسئولیت ارشد اجرایی و نمایندگی مجلس ترجیح دادند تا در اوج اغتشاشات سال ۱۴۰۱ نقش منتقد به خود بگیریند. امیدوارم در جایگاه ریاست‌جمهوری پاسخگوی دانشجویان باشند.

نخست دیدار با اساتید
اما مسعود پزشکیان صبح شنبه وارد دانشگاه شریف شد و قبل از شرکت در جشن دانشجویی، اول با اساتید این دانشگاه دیدار کرد و با بیان اینکه حل مسائل خود دانشگاه‌ها نیز امروز یکی از اولویت‌های کاری ماست، گفت: در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اولویت را به حل مسائل مدارس، دانشگاه‌ها و مسائل اجتماعی اختصاص داده‌ایم، چراکه معتقدم اگر مشکلات این بخش‌ها را حل کنیم، به رفع مشکلات سایر بخش‌ها نیز کمک می‌شود و دیگر مشکلات به عرصه‌های اجتماعی و کف خیابان کشیده نخواهند شد.
هنوز مراسم آغاز نشده بود و همهمه فضای تالار «علی نقی مشایخی» را پر کرده بود و دانشجویان که از سراسر کشور آمده بودند با راهنمایی برگزارکنندگان مراسم درحال پیداکردن صندلی مناسب برای خود بود. صدای «سالار عقیلی» در سالن طنین‌انداز شد که می‌خواند... ایران! به خاکِ خسته تو سوگند؛ به بغضِ خفته دماوند؛ که شوقِ زنده ماندنِ من، به شادی تو خورده پیوند... در همین هنگام رییس‌جمهور در جمع شریفی‌ها حضور یافت. کلا چندسال است که دیگر دانشجویان در آیین روز دانشجو همه مرتب در صندلی‌ها می‌نشیند و دیگر خبری از ازدحام شدید در سالن نیست؛ پیش از این در دولت‌های اصلاحات و عدالت‌خواه شاهد چنین ازدحام‌هایی در روز دانشجو به مناسبت حضور رؤسای جمهور وقت بودیم که حاشیه‌های سنگینی به همراه داشت اما بعد از روی‌کارآمدن دولت‌های یازدهم و دوازدهم این روز مدیریت شده و با پروتکل خاص خود برگزار می‌شود.
مراسم روز گذشته هم با همین قالب تشکیل شد. ردیف نخست به مسئولان دولتی اختصاص پیدا کرده بود و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علوم، تحقیقات و فناوری، نماینده ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها، خانم سخنگو و سورنا ستاری کنار یکدیگر نشسته بودند؛ طبق معمول رییس‌دفتر رییس‌جمهور هم در تمامی برنامه‌های رییس قوه مجریه حضور می‌یابد و ردیف اول کنار همکاران دولتی‌اش دیده می‌شد. زهرا پزشکیان نیز پدر را در مراسم روز دانشجو همراهی می‌کرد. او از زمان انتخابات همیار و همراه آقای رییس‌جمهور است.

تمام‌وقت برای دانشجویان
نمایندگان ۱۳تشکل دانشجویی در حضور رییس‌جمهور سخنرانی کردند و حتی «حسین سیمایی‌صراف» وزیر علوم هم  زمان سخنرانی خود را به دانشجویان داد. انجمن‌های علمی دانشجویی، اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان، شورای صنفی دانشجویی، اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، دفتر تحکیم وحدت، نشریات دانشجویی، جنبش عدالتخواه دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، بسیج دانشجویی و مجمع اسلامی دانشجویان، تشکل‌های دانشجویی بودند که امسال بدون لکنت در حضور رییس‌جمهور دغدغه‌ها و مشکلات را به زبان آوردند. بعد از آنکه دانشجویان هرآنچه می‌خواستند را با رییس قوه مجریه مطرح کردند نوبت به پزشکیان رسید تا در جایگاه سخنرانی حاضر شود و از برنامه‌های دولتش برای تقویت دانشگاه بگوید و اشاره‌ای هم به مسائل روز کند. او که در اکثر برنامه‌هایش کوتاه و مجمل سخن می‌گوید در نشست روز دانشجو هم کوتاه به سه محور مهم پرداخت:
 او سخن خود را با نقدی به عملکرد دانشجویان پیرامون تحولات منطقه آغاز کرد و گفت: برای من خیلی مسئله بود که در موضوع فلسطین و جریان‌هایی که در آمریکا و اروپا علیه بی‌عدالتی و کشتاری که آنجا وجود داشت، فریاد دانشجویان در دانشگاه‌ها بلند بود اما در دانشگاه‌های ما آنطور که باید اعتراض کنند، نمی‌کردند درحالی‌که وقتی در یک جایی یک عده آدمکش و کسانی که دم از حقوق بشر و انسانیت و آزادی می‌زنند، زن و بچه و پیر و جوان را بمباران می‌کنند، باید نسبت به آن اعتراض کرد.
 FATF محور دیگر سخنان سکاندار دولت بود. او با اشاره به موضوع FATF که ازسوی یکی از دانشجویان بیان شد، تصریح کرد که بیایید با یکدیگر FATF را در داخل پیاده کنیم. آمریکا آنجا نشسته و می‌فهمد که چه بلایی سر پولمان می‌آوریم، آمریکا می‌فهمد که کدام کشتی و کالا کجا می‌رود اما خود ما به‌خاطر اینکه FATF داخلی نداریم اگر یک کشتی با بارش گم شود، متوجه نمی‌شویم کجا رفته است. اینکه برخی‌ها FATF را قبول ندارند باید توضیح دهند چرا و مشکل آن چیست؟ نباید بدون اینکه فلسفه و اصل موضوع را نمی‌دانیم، بگوییم آن را قبول نداریم.
سکاندار دستگاه اجرا پیش از این و در اولین نشست خبری خود در ۲۶شهریور با بیان اینکه اگر بتوانیم FATF و برجام را حل کنیم و روابط‌مان را با دنیا اصلاح کنیم، می‌توانیم به اهداف چشم‌انداز برسیم، گفت: برای رفع تحریم‌ها و FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام، نامه خواهم زد. تاکید دوباره رییس‌جمهور به این موضوع نشان می‌دهد FATF برای شخص پزشکیان و دولتش مهم است. 
  بند پایانی سخنان رییس دولت وفاق ملی به حضور دانشجویان و جوانان در داخل کشور و عدم مهاجرت آنها اختصاص یافت. او با خطاب قراردادن جوانان ایرانی، گفت که آینده برای شما است، آینده جایی نیست که من می‌گویم، آینده را شما می‌سازید، آن چیزی که دلتان بخواهد می‌توانید بسازید. رفتن، ساده است، می‌توانید بروید و زندگی خودتان را شروع کنید اما می‌توانید بمانید و ایران را ایرانی سربلند با جایگاه اول و الهام‌بخش کنید تا در منطقه بتوان سربلندی و عزت ما ایرانیان را مشاهده کرد.
به‌هرحال در روز دانشجو، دانشجویان حرف‌هایشان را صریح و شفاف با رییس‌جمهور در میان گذاشتند و او نیز خواسته‌های خود را با آنها مطرح کرد. امیدواریم در اتاق شیشه‌ای بین دانشگاه و دولت مسائل مهم بررسی و نتایج قابل قبول و ارزنده‌ای حاصل شود به‌خصوص که رییس‌جمهور همواره بر نظر کارشناسان تاکید می‌کند از این رو دانشجو و دانشگاه می‌تواند کارشناس خوبی برای دولت چهاردهم باشد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.