آگاه: حجتالاسلام رسول منتجبنیا با اشاره به شعار وفاق ملی و با بیان اینکه آقای پزشکیان، شعار وفاق را داد و به آن هم عمل کرد، گفت: در دولت از ۱۹وزیر دو الی سه وزیر اصلاحطلب هستند، بقیه یا از اصولگرایان سنتی یا نواصولگرا یا سهمیهای هستند. مثلا به رییس مجلس یا حتی رقیب رییسجمهور آقای جلیلی یا بعضی از شخصیتهای دیگر سهمیه داده شده است. این نشان میدهد، یکطرفه آنچه را داشت در طبق اخلاص گذاشت اما در طرف مقابل، ما این اخلاص و کوتاه آمدن را مشاهده نمیکنیم؛ خبرهایی به گوش میرسد که آنها درصدد سنگاندازی، کارشکنی و آماده شدن برای ضربه زدن به دولتِ وفاق ملی هستند و این نگاه، یکجانبه میشود، یک طرف خودش را فدا میکند اما دیگران هیچگونه کوتاه نمیآیند و این دور از انصاف است.
پزشکیان باید دولتِ اصلاحطلب تشکیل میداد
دبیرکل حزب جمهوریت در گفتوگو با «آگاه» تاکید کرد: هیچ اشکالی نداشت که رییسجمهور میگفت من اصلاحطلب هستم و دولتِ اصلاحطلب تشکیل میدهم اما براساس سیاستهایی که دنبال میکنم از همه جناحها استفاده خواهم کرد و فراجناحی عمل میکنم. همین نگاهی که آقای خاتمی داشت و آقای روحانی نیز تا حدی آن را انجام داد؛ میگفتند در کادرمان از همفکران خود استفاده میکنیم اما سیاست و عملکردمان فراجناحی است، این کارِ بسیار خوبی بود و هیچکس هم نمیتوانست به آقای پزشکیان بگوید، چرا شما دولت اصلاحطلب تشکیل دادید!؟
وی تصریح کرد: در این صورت، او میتوانست بگوید من اصلاحطلب هستم [جریان اصلاحطلب از من در انتخابات حمایت کرد و پیروز شدم] اصولگرایان بهجز تعداد معدودی، مابقی در مقابل او بودهاند و همه امکانات را بسیج کردند تا در انتخابات شکست بخورد. حتی بعضی از شخصیتهای اصولگرا میگفتند ما نمیگذاریم تو رییسجمهور شوی!
منتجبنیا با بیان اینکه بهتر بود او اعلام میکرد من اصلاحطلب هستم و دست از مرام و دیدگاهم برنمیدارم اما ازآنجاکه الان رییسجمهور همه ملت هستم میخواهم از همه سلایق استفاده کنم، گفت: ازاینرو میتوانست اصلاحطلبان را وزیر کند اما درعینحال به آنان تاکید میکرد که در زیرمجموعهها از همه نیروها استفاده کنند؛ استانداران را از اصلاحطلبان انتخاب میکرد اما به آنها هم میگفت در زیرمجموعههای خود از سلایق مختلف بهرهگیری کنید.
وی اضافه کرد: اگر این کار را میکرد، همه پزشکیان را تشویق میکردند و میگفتند آدم منصفی است و کار درستی کرده است و او با این رویکرد میتوانست سیاست خود را اعمال کند اما الان او کار را به دیگران سپرده است؛ حلقه اول رییسجمهور بدان معنا اصلاحطلب نیستند. ما آقای عارف را میبینیم که معاون اول است اما افرادی که اطراف رییسجمهور هستند، بیشتر کسانی هستند که ازسوی برخی شخصیتها سفارش یا تحمیل شدهاند و اصلاحطلب نیستند.
دبیرکل حزب اصلاحطلب جمهوریت با بیان اینکه یک شخصیت اصلاحطلب مورد محاصره غیر اصلاحطلبان است و دولتی را تشکیل داده که از ۱۹وزیر، دو یا سه وزیر حداکثر اصلاحطلب هستند و مابقی اصلاحطلب نیستند، تصریح کرد: خُب این چه سیاست یا استراتژی است که پیاده کردهاند؟ به اعتقاد من، پزشکیان اشتباه بزرگی مرتکب شد و هر کس این ایده را داده کار اشتباهی کرده، من این سیاست را موفق نمیدانم؛ البته دعا میکنم که موفق شود اما کار درستی نبود و در تاریخ هم سابقه ندارد.
منتجبنیا در ادامه انتقاد خود از نحوه ترکیب کابینه مثالی از رقابتهای انتخاباتی آمریکا زد و گفت: فرض کنید در آمریکا رییسجمهور از حزب جمهوریخواه انتخاب شود، سپس در کابینه از نیروهای حزب دموکرات استفاده کند، اصلا امکان ندارد. مگر میشود؟ آنها رقیب هم بودند اما هرکدامشان رییسجمهور شوند، منافع ملی آمریکا و منافع استکباری را در نظر میگیرند.
صدای اصلاحطلبان از دولت بلند شده است
وی با بیان اینکه الان صدای اصلاحطلبان از آخرین نقطه کشور بلند شده است، گفت: حرف آنها این است که ما مورد بیتوجهی قرار گرفتهایم. فریاد اعضای ستاد انتخابات پرشکیان (چه ستاد اصلی و چه ستاد مردمی و حتی ستاد امید که مربوط به آقای عارف هم است بلنده شده) آنها پیش من آمدهاند و گلایه داشتند، میگفتند ما را کنار زده و به حاشیه راندند. ما جانفشانی و انجام وظیفه کردیم اما دیده نشدهایم.
این فعال سیاسی اظهار کرد: حداقل میتوانستید استانداران را از اصلاحطلب بگذارند اما این کار را هم انجام ندادند. تعداد استاندارانِ اصلاحطلب کم است و مابقی یا اصولگرا یا حتی پایداری هستند. آنها قطعا در استان، نیروهای خود را جذب میکنند.
منتجبنیا از دیدار چندماه پیش با معاوناول رییسجمهور خبر داد و گفت: جلسهای با آقای عارف داشتم و به او گفتم که دولت چهاردهم تشکیل شده اما تعداد افرادی که در دولت حضور دارند همفکر شما و آقای پزشکان نیستند، آنان در پشتصحنه با رقبای شما هستند. گفتم کاری که حداقل میتوانید انجام بدهید این است که وزرا، معاونان خود را به شما معرفی کنند و شما گروه عالی را تعیین کنید. نام هم بردم و گفتم چهار الی پنج نفر را تعیین کنید و آنهایی که میخواهند معاون وزیر شوند از آن فیلتر رد شوند؛ خُب آقای عارف هم در دولت مطرح کردند و آقای پزشکیان هم قبول کردند اما متاسفانه عمل نمیشود.
جولان رقبای پزشکیان در وزارتخانهها
وی گفت: وزارتخانه به میدان جولان جناح مقابل آقای پزشکیان تبدیل شده است. فردی که مردم به او بهدلیل شعارهایی که داد، رأی دادند اما وقتی سر کار آمد، شعارها را فراموش و از رقبا استفاده کرد! من در تاریخ سراغ ندارم و این اتفاق تازهای است و با این رویکرد قطعا نمیتواند به توفیق دست پیدا کند. به عبارت خیلی سادهتر، خرابکاریها را وزرا و استانداران انجام میدهند که با رییسجمهور هماهنگ نیستند و بعدا آقای پزشکیان باید پاسخگو باشد، یعنی توپ را تو میدان آقای پزشکیان میاندازند.
این فعال سیاسی ضمن انتقاد از فرآیندی که برای انتخاب استانداران دولت چهاردهم صورت گرفت، افزود: پزشکیان در انتصاب استانداران تاکید کرد که با نمایندگان مجلس مشورت شود، خُب نمایندگان مجلس که اکثرشان از اصولگرایان و جبهه پایداری هستند. آقای وزیر کشور میخواست استاندار معرفی کند، باید میرفت با نمایندگانی که مخالف دولت هستند مشورت میکرد، طبیعتا نتیجه مثبت و مطلوبی به دست نمیآمد.
حامیِ منتقد دولت هستیم
وی با بیان اینکه ما حامی پزشکیان هستیم اما درعینحال انتقاداتمان را نیز مطرح میکنیم، اگر هم بلهقربانگو باشیم و حمایت مطلق کنیم مردم ما ناامید میشوند، گفت: معتقدیم این روندی که دارد دنبال میشود درست نیست. از این رو آقای پزشکیان که عزیز ماست اما باید تحول ایجاد کند و به شعارهایی که داده بود، برگردد و مردم را امیدوار کند. الان بعضی از اجناس و میوهها گران شده است. گوجه فرنگی که چیز سادهای است کیلویی ۷۰هزار تومان شده و این خیلی بد است و در پرونده رییسجمهور باقی میماند.
نظر شما