۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۹
کد خبر: ۹٬۷۷۵

حکمای طب سنتی بر این باورند که هویج در مقایسه با سایر سبزیجات به‌دلیل دارا بودن میزان بیشتر پیش‌ساز ویتامین A به تقویت بینایی کمک می‌کند. این در حالی است که در طب جدید در این زمینه هنوز تحقیقات کاملی صورت نگرفته و متخصصان خوردن آب یا خود هویج را برای چشم نه تایید می‌کنند و نه رد.

آب هویج برای بینایی خوب است؟

آگاه: هویج ارزش تغذیه‌های بالایی دارد و برخلاف تعدادی از سبزیجاتی که خوردن خام آن مغذی‌تر است، بهتر است هویج به شکل بخارپز یا آبپز مصرف شود تا بتوان بیشترین بهره تغذیه‌ای را از آن برد.
هویج همچون گوجه‌فرنگی اگر پخته شود میزان جذب بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامینA) و سایر ریزمغذی‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایش که خواص ضدسرطانی قوی دارند افزایش می‌یابد و اگر این سبزی را به همراه اندکی روغن، بخارپز یا آب‌پز کنید میزان جذب ویتامین‌های محلول در چربی آن، بیشتر هم می‌شود.این سبزی تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیری‌کننده از بروز حساسیت‌های فصلی است و می‌تواند از افزایش کلسترول خون بکاهد. نوشیدن یک لیوان آب هویج به همراه آب پرتقال یا کیوی می‌تواند تا حدود زیادی نیاز بدن به دریافت ویتامین C  را تامین کند و مصرف توامان هویج با ماست، شیر یا بستنی می‌تواند کلسیم و ویتامین A را به بدن برساند. 
هویج قند زیادی دارد و قند آن با سایر سبزی‌ها متفاوت است و در اثر حرارت پخت، سرعت جذب قند آن در بدن، افزایش یافته و درنتیجه افراد مبتلا به دیابت باید به‌خصوص هویج پخته را در حد متعادل مصرف کنند. 
در هر ۱۰۰گرم هویج ۴۰کالری انرژی نهفته و مصرف روزانه آن سبب اضافه وزن خواهد شد.مصرف افراط گونه هویج و آب آن ازسوی زنان باردار به‌دلیل ویتامین A زیادی که دارد ممکن است ناهنجاری‌های جنینی را افزایش داده و باعث مسمومیت کبدی شود. ضمن اینکه این سبزی به جهت پتاسیم زیادی که دارد برای مبتلایان به نارسایی کلیه محدودیت مصرف دارد. 
جالب است بدانید، زردک نوعی هویج است که میزان قند آن زیادتر از هویج معمولی است و به‌دلیل پتاسیم بیشتری که دارد می‌تواند به دفع سدیم مازاد بدن کمک کرده و تنظیم‌کننده فشار خون باشد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.