-
گزارش «آگاه» از تاثیر افزایش قیمت ارز بر کاهش ارزش پول ملی را بخوانید
پول ملی زیر ضربات دلار
اگر کشوری تورم بالایی را تجربه کند، ارزش پول آن ممکن است نسبتبه سایر ارزها کاهش یابد، زیرا مصرفکنندگان ممکن است ترجیح دهند ارزهایی را که از نظر ارزش پایدارتر هستند، خریداری کرده که البته این رفتار در درازمدت میتواند باعث انباشت ارزهای بینالمللی بهعنوان کالای سرمایهای شود و خود یکی از عوامل ایجاد تورم و بالارفتن قیمت و نرخ ارز باشد. همچنین اگر دولت واردات یک کالا را با نرخ بیشتری نسبتبه صادرات آن کالا انجام دهد باعث کاهش ارزش پول ملی شده و متعاقب آن نرخ ارزهای خارجی مانند دلار افزایش مییابد. درحالیکه اگر نسبت قیمت کالاهای صادراتی به وارداتی بالا باشد، دولت درآمدهای بیشتری کسب میکند و متقابلا ارزش پول ملی افزایش مییابد.
-
رئیسی همچنان مظلوم
در چهل و اندی سال گذشته از قامتافزایی انقلاب اسلامی، شخصیت و افرادی در دامن پر برکت این نظام فکری مقدس پرورش یافتهاند که جان خود را فدای آرمانهای والای انقلاب کرده و روحیه انقلابیشان به راه و مسلکی تبدیل شده و مکتب انسانسازی از آن بیرون آمده است.
-
«آگاه» کنش و واکنشهای سیاسیون به رفع فیلترینگ را بررسی کرد
معترضان چگونه و با چه سازوکاری باید اعتراض کنند؟
مسعود پزشکیان در جریان مناظره با سایر نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایران به مردم ایران وعده داد که اینترنت را آزاد میکند؛ وعدهای که نقش پررنگی در جذب بسیاری از آرای خاموش داشت.
-
اختصاصی «آگاه»
محکومیت بابک پایان نیافته است
طی روزهای اخیر، انتشار تصویری از بابک زنجانی سبب ایجاد گمانهزنی مبنی بر آزادی و پایان محکومیت این فرد شده است.
-
دغدغه رهبری حل معیشت مردم
رئیسجمهور در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR به تشریح جلسه دیروز خود با رهبر انقلاب پرداخت و افزود: میتوانیم همه مشکلات و معضلات کشور را حل کنیم.
-
پایان زندگی جیمی کارتر رییسجمهور ایالاتمتحده در زمان پیروزی انقلاب اسلامی
کارتر مُرد
مسنترین رییسجمهور ایالات متحده آمریکا که در میانه دهه ۱۹۷۰ ایران را جزیره ثبات خوانده بود روز گذشته در ۱۰۰سالگی درگذشت.
-
بررسی نقش معارضین مسلح و دولتهای حامی آنها
ایران سوریه نمیشود
در یک نشست تخصصی که به همت اندیشکده جریان برگزار شد، علیرضا مجیدی پژوهشگر مسائل عراق و شامات، منصور براتی پژوهشگر مسائل اسرائیل، علی حیدری پژوهشگر مسائل ترکیه و محمد بیات، پژوهشگر مسائل خاورمیانه، ضمن توصیف تحولات اخیر در سوریه، به تحلیل تفاوتهای ساختاری میان گروههای معارض در ایران و سوریه پرداختند.
-
گذر از نشانهها
هر هفته، با شاگردانی از نسل جدید، درباره اتفاقات روز صحبت میکنم. سرعت تغییرات فضای پیرامون را مشاهده و احساس میکنم نهتنها در فناوری، که در تمام امور از دانش، فرهنگ، هنر، ادبیات و حتی باورها، تفاوتهای بارزی بین ما به وجود آمده است.
-
جلد شماره ۱۶۳ روزنامه آگاه
شماره صدوشصت و سوم روزنامه آگاه منتشر شد.
-
آب و هوا
بارش برف و باران در اکثر مناطق ایران
سازمان هواشناسی از تداوم بارش برف و باران در اکثر مناطق کشور خبر داد و برای استانهای ساحلی دریای خزر و استانهای سواحل جنوبی هشدار صادر کرد.
-
سالمندان کنترل فشار خون را فراموش نکنند
کنترل فشارخون برای چیزی بیش از سلامت قلب مهم است چراکه میتواند با افزایش سن مغز را هم سالم و شاداب نگه دارد. مطالعه جدید نشان میدهد سالمندانی که فشار خون آنها در طول زمان مدام افزایش و کاهش مییابد، احتمالاً از کاهش مهارتهای تفکر و حافظه خود رنج میبرند.
-
آغاز ثبتنام دانشبنیانها برای حضور در نمایشگاه ساختمان لهستان
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، یک هیات تجاری و فناوری از کشورمان متشکل از شرکتهای دانشبنیان از ۲۳ تا ۲۶بهمن سال جاری در نمایشگاه ساختمان لهستان حضور خواهد یافت.
-
گردشگری
بان مسیتی یا غارهای سهگانه تیس، سفری به تاریخ دوهزار ساله
استان سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران یکی از مناطق بکر و عالی برای سفر به میان طبیعت و دل تاریخ است. غارهای سهگانه تیس یا بان مسیتی از جاهای دیدنی چابهار در روستای تیس، از نشانههای بکر و مرموز سکونت زرتشتیان در این منطقه است و بازدید از آنها به علاقهمندان تاریخ پیشنهاد میشود.
-
ساندار پیچای:
«جمینای» مرکز توجه «گوگل» در سال ۲۰۲۵ است
مدیرعامل «گوگل» میگوید مدل هوش مصنوعی «جمینای»، بزرگترین تمرکز این شرکت در سال۲۰۲۵ خواهد بود.
-
چند توصیه به افرادی که دچار تنگینفس میشوند
تنگینفس علل بسیاری میتواند داشته باشد و به همین دلیل مشخص شدن علت آن برای شناساییِ موثرترین روش درمان، اهمیت دارد.تنگینفس ممکن است در اثر بیماریها و مشکلات پزشکی مختلف یا حتی بهدلیل اضطراب و فشارهای روانی نیز ایجاد شده و نفسکشیدن را برای فرد دشوار کند.
-
۸ نکته برای محافظت از گل و گیاه خانگی در زمستان
در ماههای زمستان، این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که نباید گیاه را زیاد آب داد. در فصل سرما که جذب آب کاهش مییابد، آب اضافی میتواند باعث قارچ زدن گیاه شده و همچنین به ریشه آسیب برساند.
-
دانشگاههای علوم پزشکی ۹۵ همت بدهی دارند
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه وضعیت آموزشی کشور این روزها با چالشهایی روبهرو است که موجب بیانگیزگی اساتید و دانشجویان علوم پزشکی شده است، گفت: رییسجمهور و مسئولان این وزارتخانه تلاش دارند تا با رفع مشکلات محیطی شاد و پرانگیزه برای آنها ایجاد کنند.
-
۲۰۲۴ یکی از بدترین سالها برای کودکانِ جهان بوده است
یونیسف میگوید سال جاری میلادی (۲۰۲۴) که رو به پایان است، یکی از بدترین سالها برای کودکان در مناطق درگیر در جنگها و منازعات از پایان جنگ جهانی دوم تاکنون بوده است.
-
ضربالاجل سازمان بازرسی به مدیران ۷ بانک
بازرس کل بانکها و بیمه سازمان بازرسی به هفت بانک در رابطه با عملکرد ضعیف در انجام تکالیف قانونی در پرداخت تسهیلات فرزندآوری هشدار داد.
-
اعتبار گذرنامهها ۱۰ساله میشود
بر اساس لایحه ارسالیِ دولت به مجلس، اعتبار گذرنامه افراد بالای ۱۵سال سن، ۱۰ساله خواهد شد.
-
اضافه شدن ۲۵۰۰ مدرس جدید آموزش خانواده به مدارس
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان با بیان اینکه معتقدیم هر اندازه در حوزه خانواده کار کنیم باز جای کار وجود دارد، گفت: امسال حدود ۲۵۰۰مدرس جدید به جمع مدرسان آموزش خانواده اضافه شدند و کار توانمندسازی این مدرسان در سطح کشور درحال انجام است که به بهترین شکل ممکن در راستای آموزش خانوادهها براساس شیوهنامه نظام جامع آموزش خانواده که در شهریور ابلاغ شده، عمل میشود.
-
پیگیری قضایی چند بیمار نابیناشده در بیمارستان
قوه قضاییه در مورد پیگیری حقوق چند بیمار نابیناشده در یکی از بیمارستانهای تهران اعلام کرد: هرگونه قصور و تلف کردن غیرعمدی یا عمدی دو چشم، در قوانین کیفری ما مجازاتی سنگین دارد.
-
عمده مستاجران بهدلیل درآمد نامکفی دچار فقرند
معادله چندمجهولی مسکن
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: هرچه دادههای مرکز آمار را زیر و رو کنیم درآمد خانوار و هزینههای مسکن به هم نمیرسد که نمیرسد. از یک طرف مرکز آمار اعلام میکند ۲۶میلیون خانوار در کشور سکونت دارند که از این تعداد پنجمیلیون مستاجر هستند. از طرف دیگر، به استناد آخرین سرشماری سراسری در سال۹۵، بین ۲۶ تا ۲۸میلیون خانه مسکونی در کشور وجود دارد. توزیع نامتوازن جمعیت در شهرهای کشور هم در نوع خود وصله گلدرشت دیگری بر تن این معادله چندمجهولی است.
-
بیش از ۵۰ درصد اورژانس کشور فرسوده و بالای ۱۵ سال عمر دارد
اورژانس در بحران
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: براساس گزارشهای اخیر، ناوگان آمبولانسهای اورژانس کشور با مشکلات جدی فرسودگی مواجه است. سازمان اورژانس کشور حدود ۵۵۰۰دستگاه آمبولانس در اختیار دارد که از این تعداد، سههزار دستگاه فرسوده بوده و بیش از ۱۵سال عمر دارند. این در حالی است که آمبولانسها باتوجهبه فعالیت مداوم در سه شیفت کاری، باید پس از ۱۰سال از رده خارج شوند. این فرسودگی نهتنها کارایی و سرعت خدماترسانی اورژانس را تحتتاثیر قرار میدهد، بلکه هزینههای بالایی نیز برای تعمیر و نگهداری به همراه دارد؛ برای مثال، تعمیر موتور هر آمبولانس حدود ۲۰۰میلیون تومان هزینه دربردارد.
-
رسول جعفریان رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران شد
مراسم معارفه حجتالاسلام رسول جعفریان، بهعنوان رییس کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران با حضور منوچهر مرادی معاون پژوهشی دانشگاه تهران برگزار شد.
-
«پاییز آمد» به چاپ نودونهم رسید
کتاب «پاییز آمد» نوشته گلستان جعفریان، بهتازگی ازسوی انتشارات سوره مهر به چاپ نودونهم رسیده است. این کتاب دربرگیرنده قصه زندگی فخرالسادات موسوی و همسرش سردار شهید احمد یوسفی فرمانده واحد مهندسی، رزمی سپاه ناحیه زنجان است.
-
فریدزاده: ملاک ارزیابی فیلمها شرع، قانون و اخلاق است
در اولین جلسه شورای بازبینی فیلمهای سینمایی، رائد فریدزاده با توضیح اینکه خروجی شورای بازبینی فیلمهای سینمایی تاثیر بسزایی در صنعت تصویر ما خواهد داشت، گفت: ایرادی که معمولا به این شورا میگیرند این است که معیارهای این شورا برای ارزیابی فیلمها، شفاف و دقیق نیست و حتی عنوان میشود که نظر این شورا براساس یکسری معیارها و ارزیابیهای فردی و شخصی صورت میگیرد درحالیکه اینگونه نیست.
-
ترجمه «غزه در پیشگاه تاریخ» منتشر میشود
روایت یهودشناس ایتالیایی از نسلکشی غزه
آخرین کتاب تراورسو «غزه در پیشگاه تاریخ» (Gaza devant l'histoire) که اکتبر ۲۰۲۴ به فرانسوی و انگلیسی منتشر شده، با برگردان امین بزرگیان در«بایگانی بازگشوده» در نشر مردمنگار منتشر میشود.