-
-
۲۵ فروردین آخرین مهلت ثبتنام در جشنواره پیشگامان اینوتکس ۲۰۲۵
مدیرکل سرمایهگذاری و بومیسازی پارک فناوری پردیس ۲۵فروردین ۱۴۰۴ را آخرین مهلت ثبتنام در جشنواره پیشگامان اینوتکس ۲۰۲۵ اعلام کرد.
-
تشخیص آلزایمر با بازیهای ویدئویی
محققان دانشگاه راتگرز ـ نیوآرک تستهای ردیابی آلزایمر را در مراحل اولیه با کمک بازیهای ویدئویی ابداع کردهاند که به ردیابی زودهنگام نشانگان این بیماری قبل از آشکار شدن علائم آن کمک میکند.
-
کاغذک
انقلاب تندخوانی با کتابهای Quickie Books
انتشارات پنگوئن رندمهاوس با استفاده از فناوریهای جدید، کتابهایی خلق کرده که خواندن را سریعتر از همیشه کردهاند.
-
-
چگونه از شر افکار منفی خلاص شویم؟
متخصصان معتقدند منفینگر یا مثبتاندیش بودن، ویژگیهایی ثابت و تغییرناپذیر نیستند و با ترفندی ساده میتوان حالوهوای ذهنی را تغییر داد.
-
آیا اثر انگشت انسان واقعا منحصربهفرد است؟
برای بیش از یک قرن، اثر انگشتها بهعنوان «امضای بینظیر» انسان شناخته میشدند و کلیدی مطمئن برای حل پروندههای جنایی بودند. اما حالا، یک مدل هوش مصنوعی نشان داده که حتی اثر انگشتهای مختلف از یک فرد هم ممکن است بهطور گیجکنندهای شبیه هم باشند و این یافته میتواند پایههای علم پزشکی قانونی را بلرزاند.
-
گردشگری
دشت سوسن در ایذه، بهشت سرسبز خوزستان
ایذه یکی از بینظیرترین شهرهای جنوبی ایران است که بهدلیل داشتن جاذبههای طبیعی و تاریخی بیشمار به نگین گردشگری در استان خوزستان تبدیل شده است. آثار و سنگنوشتههای باستانی متعلق به ایلامیها همچون «کول فرح»، «شهسوار»، «اشکفت سلمان»، «خونگ اژدر»، محوطه «شمی» از دوران اشکانی از دیدنیهای تاریخی ایذه است.
-
۶ روش برای فرار از حساسیت
فصل بهار، زمان گردهافشانی انواع گیاهان است که افراد مستعد حساسیت را بهشدت گرفتار میکند اما با چند روش موثر میتوانید از حساسیتهای ناشی از گردهافشانی پیشگیری کنید.
-
عرضه «GPT-۵» به تعویق افتاد
«اوپنایآی» اعلام کرد که عرضه مدل هوش مصنوعی موردانتظار «GPT-۵» را به تعویق انداخته است.
-
کدو حلوایی؛ گیاهی سرشار از فیبر
کدوحلوایی سرشار از فیبر است و مصرف روزانه آن در رژیم غذایی کمک بسیار زیادی به تامین فیبر موردنیاز روزانه میکند.
-
طرح «هدیه باران حافظان قرآن» برگزار میشود
مرحله دوم طرح «هدیه باران حافظان قرآن» در اردیبهشت سال ۱۴۰۴ و همزمان با دهه کرامت برگزار خواهد شد.
-
تمدید زمان شرکت در رویداد «حماسه هیئتها»
زمان شرکت در رویداد حماسه هیئتها با معرفی و شناسایی اتفاقات تاثیرگذار و جریانساز هیئتها و تشکلهای دینی با محوریت موضوع مقاومت و پیشرفت تمدید شد.
-
نایبرییس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد
هشدار درباره تبعات گرانی خدمات سلامت
افزایش هزینههای خدمات سلامت در کشور، نگرانیهای جدی درباره دسترسی عادلانه به مراقبتهای پزشکی و تاثیرات بلندمدت بر سلامت عمومی ایجاد کرده است.
-
مشترکان پرمصرف گاز در انتظار تعرفههای پلکانی باشند
ناترازی انرژی یکی از مهمترین مشکلات و موانع در جهت مدیریت مصرف انرژی است که در همین رابطه بسیاری از کارشناسان اعلام کردهاند که در جهت جلوگیری از افزایش ناترازی انرژی تنها راهکار، پلکانی کردن تعرفههاست.
-
افزایش خودسرانه شهریه مدارس ممنوع
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی آموزشوپرورش گفت: شهریه جدید در سامانه آموزشوپرورش اعلام نشده است و افزایش خودسرانه شهریه مدارس و آموزشگاههای زبان و کنکور تخلف محسوب میشود.
-
«آگاه» تنش آبی استانهای یزد و اصفهان را بررسی کرده است
بیآبی، آتش زیر خاکستر
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: از سال ۱۴۰۰ که اعتراضات آبی اهالی استانهای خوزستان و اصفهان شدت گرفت و صدای آن به اقصینقاط کشور رسید، کمکم مردم باور کردند که تنش آبی میان استانها وارد فاز تازهای شده و هرازچندگاهی شاهد بلندشدن صدای اعتراض نسبتبه بیآبی از گوشهای از کشور خواهیم بود. باوجوداین اعتراضات آبی کشاورزان اصفهانی و آسیبرساندن به خطلوله انتقال آب اصفهان به یزد در میانه تعطیلات نوروز، کشور را غافلگیر کرد. بهطوریکه دیدیم حتی در روزهای ابتدایی مسئولان نیز در واکنش به آن دست دست میکردند.
-
به بهانه سالروز تولد طنزپرداز و شاهنامهپژوه فقید
محمدعلی علومی اگر ۱۶اردیبهشت سال گذشته (۱۴۰۳) رخت از دنیا نمیبست، امروز ۶۳ساله میشد. او که در کارنامه خود رمانهای «سوگ مغان»، «آذرستان»، «ظلمات»، «اندوهگرد»، «پریباد»، «داستانهای غریب مردمان عادی»، «هزار و یک شب نو»، «خانه کوچک» و «عطای پهلوان» را دارد، متولد ۱۶فروردین سال۱۳۴۱ بود. در سال۱۳۵۸ و در ۱۸سالگی وارد تهران شد و در فضای دانشگاه تهران و دانشکده علوم سیاسی حضور یافت.
-
آکادمی فیلم کوتاه ایران برای جایزه ایسفا فراخوان داد
فراخوان پانزدهمین دوره جوایز ایسفا منتشر شد. به گزارش روزنامه آگاه و به نقل از روابطعمومی ایسفا، انجمن فیلم کوتاه ایران بهمنظور معرفی برترین آثار سینمای کوتاه ایران فراخوان ثبتنام پانزدهمین دوره جوایز آکادمی فیلم کوتاه ایران، «جوایز ایسفا»، را منتشر کرد.
-
رییس مرکز سیمافیلم اعلام کرد
ساخت فصل دوم «مهیار عیار» و «طوبی» در دستورکار تلویزیون
رییس مرکز سیمافیلم با بیان اینکه آنتن سیمافیلم تا پایان سال ۱۴۰۴ پر شده است، مطرح کرد: از مرحله دغدغه کمیت سریالها عبور کردهایم و برنامهریزیهای انجامشده سبب شده تولیدات سیمافیلم بیش از گذشته بهسوی افزایش کیفیت حرکت کنند.
-
بررسی سه مدیوم نمایشی نوروز و میزان موفقیت آنها
صعود تلویزیون و عقبگرد سینما
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: روزهای تعطیلات نوروز که از مهمترین بازهها برای پخش محصولات نمایشی است، در سال نو در فضای آثار و تولیدات ایرانی سه مدیوم سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی را در ترکیب داشت. این ترکیب از این جهت قابل بررسی است که شبکه نمایش خانگی ایران در فضای آنلاین حالا اگرچه بیش از ۱۰سال است که بهعنوان یک رسانه رسمی و با مخاطبان ثابت فعالیت میکند اما در سال۰۴ با بیشترین تولیدات (و همچنین حواشی!) در اواخر سال گذشته و نیز تولید یک سریال اختصاصی برای ایام نوروز، به نحوی همراه و همپایی -یا شاید هم رقیبی- برای دیگر مدیومهایی است که سالهاست برای ایام نوروز از پیش آماده میشوند و برنامه دارند. در این گزارش نگاهی به برنامههای پخششده از این سه مدیوم و رویکرد و اقبال مخاطبان به آنها میاندازیم.
-
دیدن پایتخت بیشتر به یک عادت تبدیل شده است
بعضی سریالها اگر شخصیتهایشان جذاب باشد و بازیگران خوبی داشته باشند، دیده میشود. شما از سوراخ یک کلید دوست دارید زندگی یک خانواده دوستداشتنی را دنبال کنید. حتی اگر روال زندگی آنها معمولی و یکنواخت باشد و اوج و فرودی نداشته باشد. در سریال پایتخت هم مخاطب دوست دارد در زندگی آدمهایی که جذاب هستند سرک بکشد.
-
نویسنده مناجات نامه در گفتوگو با «آگاه»:
رسانه دینی نمیتواند صرفاً به شیوههای سنتی اکتفا کند
در دنیای مدرن امروز که سرعت زندگی و فناوری، گاه ارتباط انسان با معنویت را کمرنگ میکند، رسانههای دینی نقشی حیاتی در احیا و تقویت پیوند میان انسان و خالق ایفا میکنند. در گفتوگویی با نویسنده کتاب «مناجات نامه»، نگاهی عمیق به این مسئولیت خطیر انداختهایم که در ادامه بهتفصیل به آن میپردازیم.
-
به بهانه به تاراج بردن خاک اماکن ارزشمند تاریخی - طبیعی
خاک؛ سوغات جدید بیفرهنگان
در تقویم ملی ایران، روز سیزدهم فروردین بهعنوان «روز طبیعت» نامگذاری شده است و به همین بهانه هرساله در این روز مردم به دامان طبیعت پناه میبرند اما به جای اینکه این روز بهانهای برای ارج نهادن به طبیعت باشد، بیشتر به طبیعت و محیطزیست آسیب زده میشود و به نوعی این روز، کارکردی ضد خود پیدا میکند و این رفتار تنها یک دلیل دارد و آن هم عدم فرهنگسازی در حوزه محیطزیست.