اضطراب و ترس از پرواز پس از وقوع تصادفات مرگبار و سوانح هواییِ پرتلفات در سال میلادی جدید، بیشتر شده است.

ترس از پرواز چیست و چگونه می‌توان آن را مدیریت کرد؟

آگاه: به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعداد هواپیماهای مسافربری در دنیا بسیار بیش از گذشته است و همین سبب شده تا خدمات خطوط هوایی و کنترل ترافیک در مقایسه با قبل با فشار بیشتری روبه‌رو باشد. نتیجه مطالعه‌ای نشان داد که حدود ۴۹ درصد افراد نسل زد، ۳۹ درصد افراد نسل هزاره (متولدین ۱۹۸۱-۱۹۹۶)، ۳۸‌درصد افراد نسل ایکس (متولدین میان نسل هزاره و نسل بومر) و همچنین ۴۰ درصد افراد نسل بومر (متولدین پس از جنگ جهانی دوم، ۱۹۴۶-۱۹۶۴) از پرواز می‌ترسند و با اطمینان می‌توان گفت که این اعداد در ماه‌های اخیر افزایش یافته‌اند.
«جنی متیوس»، درمانگر و صاحب مرکز درمانی «وضعیت ‌ذهن‌درمانی» (State of Mind Therapy) در مینه‌سوتای آمریکا، می‌گوید: اضطراب پرواز از شدید تا خفیف متغیر است. افرادی که علائم اضطرابشان خفیف است در پرواز احساس تنش یا حالت تهوع دارند، اما به هر حال به سفر با هواپیما ادامه می‌دهند. اما افرادی که اضطرابشان شدید است ممکن است با علائم اضطرابی قابل توجهی مانند حملات عصبی، دشواری در تنفس و ترس شدید مواجه شوند که ممکن است مانع پروازشان شود. ایندیپندنت در گزارشی چند نکته مهم در پرواز را برشمرده است که با رعایت آنها می‌توان سفر بهتری را پشت سر گذاشت:

 وارد عمل شوید
«آندریا بونیور»، استاد روان‌شناسی دانشگاه جورج‌تاون، می‌گوید: برای مغز مضطرب این‌که احتمال وقوع چیزی چه اندازه باشد، چندان اهمیتی ندارد. مغز مضطرب سراغ تبعات وحشتناک آن می‌رود. اگر دانستن حقایق شما را آرام نمی‌کند، یکی از راه‌های مدیریت مغز مضطرب این است که آنچه نگرانتان می‌کند را تجسم کنید. این وضعیت خطرناک را در ذهن به تصویر بکشید و درمورد احتمال واکنش به آن در واقعیت فکر کنید.
حقایق را پیدا کنید
کارشناسان و همچنین سازمان شورای ملی ایمنی (National Safety Council) در آمریکا می‌گویند سفر در ارتفاعات هزاران کیلومتری ایمن‌ترین شکل حمل‌ونقل است. 
همچنین خلبانان تجاری باید گواهینامه خلبانی حمل‌ونقل خطوط هوایی را داشته باشند که بالاترین اعتبارنامه هوانوردی است.

 احساساتتان را بپذیرید
طبق مطالعه‌ای که انجام شده است، برچسب‌گذاری روی احساسات، اضطراب افرادی را که از پرواز می‌ترسند، کاهش می‌دهد. با این روش احساسات خود را بپذیرید و آنها را نام‌گذاری کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا با آن احساسات روبه‌رو شوید و از اضطراب عبور کنید. 

 بدنتان را آرام کنید
اگر مدیریت ذهنتان کار آسانی نیست، سعی کنید سراغ بدنتان بروید و آن را آرام کنید. روش تنفس جنگی که افراد نظامی برای آرام‌شدن از آن استفاده می‌کنند، بسیار مناسب است.
یکی از روش‌های موثر تنفسی که امدادگران برای آرام‌کردن اعصاب و حفظ هوشیاری از آن استفاده می‌کنند این است:
* چشمان را ببندید و به آرامی از بینی نفس بکشید.
* حین دم از شماره یک تا ۴ بشمارید و هر عدد را در حین نفس کشیدن تجسم کنید.
* سپس نفس را به اندازه شمارش یک تا چهار نگه دارید و حبس کنید.
* بعد از آن به‌آرامی از راه دهان هوا را به اندازه چهار شماره بیرون بدهید. این چرخه تنفسی را سه بار تکرار کنید.
* حواستان را به چیزی پرت کنید. بعد از اینکه برای آرام و رها شدن روی صندلی تلاش کردید، بکوشید از سفر لذت ببرید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.