ژاله علو، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون و گوینده و بازیگر هنرهای نمایشی رادیو عصر روز گذشته (دوشنبه سوم دی) در ۹۷سالگی درگذشت.

درگذشت خاله لیلای روزی روزگاری

آگاه: این بازیگر سینما و تئاتر سال۱۳۰۶ در محله سنگلج و در خانواده‌ای زاده شد که فرهنگ برایشان اهمیت داشت. پدرش گرچه ارتشی بود ولی ذوق هنری داشت و علاقه‌مند بود دخترش با ادبیات کشور آشنا شود به همین دلیل از هفت‌سالگی با شروع مدرسه کتاب حافظ، سعدی و شاهنامه برایش می‌خوانده و او را تشویق می‌کرد تا با اشعار بزرگان کشور آشنا شود.
او از دانشسرای مقدماتی مستقیما وارد رادیو شد و اعلام برنامه می‌کرد. از سال۱۳۲۷ به‌طور جدی‌تری کار خود را در رادیو ادامه داد. اولین نمایش رادیویی‌اش با پرویز خطیبی بود و بعد از آن با مهدی قاسمی، نصرت‌الله محتشم، عزیزالله حاتمی هم همکاری کرد. در همکاری با محتشم برنامه «داستان شب» را پایه‌ریزی کردند. علو از اولین داستان شب با محتشم کار کرد و پای ثابت نمایش رادیویی شد. با وجود برنامه‌هایی مانند «داستان شب» و نمایش‌های رادیویی، کار رادیو رونق گرفت و او نیز این فضای گرم را خانه خود دید و در کارهای رادیویی پرشماری حضور پیدا کرد.
این بازیگر در حوزه تئاتر و دوبله هم فعالیت‌هایی حرفه‌ای داشت و نقش‌های ماندگاری را گویندگی کرد. او مدیریت دوبلاژ مجموعه‌هایی چون «پت پستچی» و «سال‌های دور از خانه (اوشین)» را بر عهده داشته است. علو در طول سال‌های فعالیت خود در مجموعه‌های تلویزیونی گوناگونی به ایفای نقش پرداخت و بازی در مجموعه «روزی روزگاری» و فیلم سینمایی «مهمان مامان» در ذهن تماشاگران ماندگار است. نقش خاله لیلا در سریال «روزی روزگاری» یکی از به‌یادماندنی‌ترین نقش‌های زن در سینما و تلویزیون ایران است که ژاله علو با بازی درخشان خود آن را جاودانه کرد.

هنرمندان در سوگ بانوی خوش‌صدای سینما
سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار متنی درگذشت ژاله علو، صداپیشه و بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون کشورمان را تسلیت گفت. در متن پیام تسلیت سید عباس صالحی آمده است: «هنر ایران در تمام عرصه‌ها، همواره مدیون فرهیختگانی همچون زنده‌یاد ژاله علو است که سختی مسیر را به جان خریدند و برای ارتقای آن تلاش کردند.
مرحوم ژاله علو به‌عنوان یکی از چهره‌های ماندگار فرهنگ و هنر ایران، هنرمندی خوشنام، توانمند و تلاشگر بود که به حق باید نام ایشان را در ردیف بزرگان این عرصه قرار داد. نزدیک به هشت دهه تلاش هنری ایشان؛ از گویندگی و دوبله‌های ماندگار تا ایفای نقش‌های درخشان در سینما، تئاتر و تلویزیون، کارنامه‌ای روشن و قابل اعتنا از زنده‌یاد علو به جا گذاشته که همواره در یادها خواهد ماند.
درگذشت آن مرحومه را به خانواده، هنرمندان و علاقه‌مندان ایشان تسلیت گفته، از درگاه خداوند متعال برای زنده‌یاد ژاله علو مغفرت و برای بازماندگان صبر مسئلت دارم.»
علی بخشی‌زاده، معاون صدای سازمان صداوسیما هم در پی درگذشت ژاله علو پیامی منتشر کرد. در این پیام آمده است:
«إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ - سرکار خانم ژاله علو، بانوی فرهیخته و هنرمند رادیو دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. شادروان از پیشکسوتان رادیو بود که حق بزرگی در ماندگار شدن برنامه‌های رادیو داشت. او به جوانان در رادیو آموخت. این هنرمند در میان دوستداران رادیو زبانزد بود و به اخلاق و ادب در میان همکاران شهره بود.
ژاله علو، اسطوره‌ای بی‌همتا در عرصه گویندگی، بازیگری و قصه‌گویی بود که با صدای گرم و ماندگارش، فرهنگ و هنر ایران زمین را غنی‌تر کرد. او نه‌تنها از پیشگامان رادیو بود، بلکه با آثار ارزشمندش نقش بسزایی در ترویج ادب، هنر و اخلاق در جامعه ایفا کرد.»
هیات‌مدیره انجمن بازیگران خانه سینما هم پیام تسلیتی منتشر کرد که متن آن بدین شرح است: اوست همیشه زنده. با نهایت تاسف و اندوه، درگذشت همکار پیشکسوت، ارجمند و بزرگوارمان سـرکار خانم ژاله علو را که سالیان بسیار در عرصه سینما، تئاتر، رادیو، تلویزیون و دوبله با ایفای نقش‌های ماندگار، هنرنمایی و خاطره‌سازی کردند به مردم شریف ایران و نیز همکاران گرامی صمیمانه تسلیت عرض کرده، برای بازماندگان صبر و برای ایشان آرامش و رحمت الهی طلب می‌کنیم.
خانم علو عزیز؛ تصویر مادرانه و باشکوه زن ایرانی که شما در نقش‌آفرینی‌های خود خلق کردید، همیشه در خاطر مردم و خاطره هنر این سرزمین زنده و جاوید خواهد ماند. 
اکبر زنجان‌پور گوینده و بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درباره زنده‌یاد ژاله علو گوینده و بازیگر سینما و تلویزیون گفت: ایشان بازیگر بزرگی بودند؛ من از زمانی که خودم را شناختم، ایشان یا روی پرده سینما و صحنه تئاتر بودند یا گوینده اغلب آثار سینمایی و تلویزیونی بودند.
وی افزود: بیماری و کهولت سن باعث دوری ایشان از سینما شده بود. ژاله علو از جوانی گزیده‌کار بود و در سال‌های اخیر نیز پیشنهادهای کاری به گونه‌ای نبود که او را برای ایفای نقش یا گویندگی جلب کند. زنجان پور این ضایعه را به هنرمندان و گویندگان تسلیت گفت و ادامه داد: هرچه سن هنرمندی بیشتر می‌شود، نبودنش بیشتر برای علاقه‌مندان به هنر ایجاد ناراحتی می‌کند.
 من همان مقدار کمی که با ایشان کار کردم، تجارب لذت‌بخشی از همکاری با این هنرمند برجسته دارم.روزنامه آگاه، درگذشت این هنرمند را به خانواده وی و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.