-
آب و هوا
افزایش دما در کشور تا ۵ روز آینده
سازمان هواشناسی از تداوم افزایش آلودگی هوا در شهرهای صنعتی، آسمان صاف برای اکثر مناطق کشور و افزایش نسبی دما طی پنج روز آینده خبر داد.
-
هوش مصنوعی با شنیدن صدا عکس میسازد
سیستم هوش مصنوعی جدید تصاویری با دقت بالا را براساس کلیپهای صوتی از خیابانها میسازد.
-
«پرنده سیاه» به تاکسی آینده تبدیل میشود
تاکسی پرنده موسوم به «پرنده سیاه» به لطف یک سیستم محرکه جدید میتواند بچرخد و در هر جهتی حرکت کند.
-
گردشگری
قُمِش چوقابافان دزفول؛ گنجی تاریخی در اعماق زمین
یکی از جاهای دیدنی در دزفول که برای بازدید از آن باید به درون زمین سفر کنید، قنات تاریخی مومنان است که به آن قُمِش چوقابافان نیز گفته میشود.
-
خانواده
۶ سوال مهم که باید هر روز از بچهها بپرسید
هیجانانگیزترین یا شادترین لحظه امروزت چه بوده؟ برجسته کردن تجربیات مثبت، به کودک شما کمک میکند تا روی چیزهای خوب زندگی تمرکز کند.
-
کتاب «جمال» منتشر شد
کتاب «جمال» با نگاهی به زندگی ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد جبهه مقاومت اسلامی به قلم شهلا پناهی در انتشارات سورهمهر به چاپ رسید.
-
مجالس تعزیه به همت خانه هنرمندان ایران برپا میشود
با فرارسیدن سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)، مجالس تعزیه در غروب روزهای چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ و پنجشنبه ۱۵آذر ۱۴۰۳ ازسوی گروه تعزیهخوان به سرپرستی احمد عزیزی برگزار میشود.
-
پنجمین نمایشگاه پوشاک اسلامی ایرانی هدی برگزار میشود
پنجمین نمایشگاه پوشاک اسلامی ایرانی هدی با عرضه مستقیم پوشاک خانواده و محوریت بانوان و دختران به همراه محصولات فرهنگی و آیینی از ۲۱ تا ۳۰ آذر در مصلای امام خمینی(ره) برگزار میشود.
-
محسن جوادی سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد شد
در پی استعفای عبدالحسین کلانتری از سمت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که شب دوشنبه ۱۲آذر اعلام شد، محسن جوادی بهعنوان سرپرست این معاونت معرفی شد.
-
بازگشت مولفان لغتنامه دهخدا به موسسه
جلسه بازگشت مولفان لغتنامه دهخدا به موسسه دهخدا، حضور اساتید نامدار زبان و ادب فارسی از جمله حسن انوری، محمدرضا شفیعی کدکنی، ژاله آموزگار، علیاشرف صادقی، محمدرضا ترکی و... در این موسسه برگزار شد.
-
«آغاز نصرالله» به ۱۱ زبان زنده دنیا منتشر شد
موسسه فرهنگی بینالمللی الهدی وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اقدام به تنظیم، تولید و انتشار ۱۱ویژهنامه تمام رنگی۳۰ تا ۸۰صفحهای به ۱۱زبان زنده کرده است، این ویژه نامه در نشریات الوحده به زبان عربی، «اکوآو اسلام» به زبانهای انگلیسی و تای، «سخنی از ایران» به زبان آذری، «سخن ایران» به زبان روسی، «ایران نوین» به زبان اردو، «آوای ایران» به زبانهای پرتغالی و اسپانیایی و «آغاز نصرالله» به زبان های فارسی، پشتو و اندونزیایی منتشر شده است.
-
پرداختن صرف به کنکور عدالت آموزشی را زیر سوال میبرد
غلامعلی حدادعادل، عضو شورای عالی آموزشوپرورش درباره لغو مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور گفت: منتفعان از کنکور بر لغو این مصوبه تاکید دارند و برخی با غوغاسالاری سبب میشوند که مصوبات شورای انقلاب فرهنگی بر زمین بماند.
-
سوابق تحصیلی در کنکور آسیبزاست
وزیر آموزشوپرورش با اشاره به آسیبهای روانی و عاطفی مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور گفت: بنا بود در نظام تعلیم و تربیت بر رویکرد کاهش استرس دانشآموزان و خانوادههای آنها تمرکز کنیم، نه آنکه دانشآموزان و اولیا را با مشکلات جدی و استرسزا مواجه کنیم.
-
واکسن خوراکی روتاویروس رایگان تجویز میشود
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس بهصورت رایگان برای کودکان زیر پنج سال در سه مرحله در مراکز بهداشتی و درمانی و خانههای بهداشت تجویز و داده میشود.
-
واردات پنبه کاهش یافت
مجری طرح پنبه از کاهش واردات پنبه در هفتماهه امسال خبر داد و گفت: حدود نیمی از نیاز پنبه کشور در داخل تولید میشود.
-
حذف ارز ترجیحی و تاثیرات آن بر بازار سلامت
بازار ناجور دارو
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت اخیرا اعلام کرده که ارز ترجیحی دارو از سیستم تامین دارو حذف خواهد شد. این خبر بهسرعت نگرانیهایی را در میان مسئولان و کارشناسان بهداشت ایجاد کرده است، چراکه احتمال دارد این تغییر باعث افزایش قیمت داروها و مشکلاتی مشابه طرح دارویار در نظام سلامت شود.
-
چرا سوسیس و کالباس سلامتی را تهدید میکنند؟
ساعتهای خوشمزه، عمر کوتاهتر
ملیحه محمودخواه-خبرنگار گروه جامعه: مصرف سرانه سوسیس و کالباس در ایران تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰گرم است، این در حالی است که براساس آمار عمده این محصولات نامرغوب هستند. با وجود آنکه بیشتر متخصصان تغذیه بر این باورند که مصرف سوسیس و کالباس بسیار مضر بوده و سلامت افراد را بهدلیل مواد تشکیلدهنده نامرغوب به خطر میاندازد. رییس هیاتمدیره اتحادیه فروشندگان محصولات گوشتی میگوید: بهقطعیت میگویم که همه گوشتهایی که برای تولید فراوردههای گوشتی استفاده میشود تحت نظر مستقیم سازمان غذا و دارو، سازمان استاندارد و سازمان دامپزشکی است و این نهادها بر تمام مراحل تولید در تمام کارخانجات تولیدی ما نظارت دارند و گوشتهایی برای تولید فرآوردههای گوشتی استفاده میشود که از نظر سلامت، کیفیت درجهیک را داشته باشند.
-
جهاد یک طلبه دهه هفتادی یکی از روستاهای لاهیجان را متحول کرده است
مسجد، نبض زندگی
«رضا قنبری» طلبه جوان دهه هفتادی که امامجماعت روستای بارکوسرای لاهیجان است با کارهای فرهنگی و جهادی سبب شده تا اهالی محل از قهوهخانهنشینی بهسمت مسجدنشینی تغییر وضعیت دهند. همین تعریف باعث شد راهی ایستگاه لاهیجان شوم، با این فکر که از نزدیک فعالیتهای این روحانی جوان را ببینم. سوار خودروی خطی شده و رشت را به سرزمین و خاستگاه چای کشور ترک کردم و دیری نپایید که دشتهای مخملی شکل باغات چای پیش چشمانم سبز شد.
-
اوج با ۷ مستند و روایتی از صادق خلخالی در راه «سینماحقیقت»
سازمان هنری رسانه ای اوج با هفت مستند در بخشهای مختلف هجدهمین جشنواره مستند «سینماحقیقت» حضور دارد.
-
استقبال ۱۷۰۰ نفری از مسابقات سراسری قرآن بیتالاحزان
با آغاز نامنویسی بیستمین دوره مسابقات سراسری قرآن بیت الاحزان حجتالاسلام شاهسونی، مدیر مسئول موسسه قرآنی فرهنگی بیتالاحزان حضرت زهرا(س) گزارشی از روند نامنویسی اعلام کرد.
-
انیمیشن خاطرات یک حلزون روایتی از آسیب و امید
انیمیشن «خاطرات یک حلزون» ساخته آدام الیوت، فیلمساز استاپموشن استرالیایی، با روایتی ظاهرا ساده، عمقی شگفتانگیز دارد. این انیمیشن، پر از فرازونشیبهای زندگی، تقابلهای آموزندهای همچون افسردگی و امید، عشق و نفرت، جدایی و پیوند، مذهب و شکاکیت و خیر و شر را به تصویر میکشد. ماجراهایی تکاندهنده که گویی از دل خود زندگی برآمدهاند. از آثار برجسته آدام الیوت میتوان به انیمیشن مری و مکس اشاره کرد.
-
در گفتوگو با سیدعینالله موسوی، پدر جوانترین شهید مدافع حرم عنوان شد
شهادت، سرنوشت مصطفی بود
فاطمه برزویی: مصطفی این بار پشت تلفن طولانیتر حرف زد؛ از حال فامیل پرسید و با حوصله صحبت کرد. وقتی تماس تمام شد، حس عجیبی پیدا کردم. دو روز بعد از این تماس بود که خبر شهادت او رسید.
-
نگاهی به شعر و ادبیات فاطمی به مناسبت سالروز شهادت حضرت صدیقه طاهره(س)
اگر میتوانی بمانی، بمان
«ادبیات و شعر فاطمی» اگرچه ممکن است واژه جدیدی به شمار بیاید اما ریشه در تاریخ ادبیات ایرانزمین دارد و گونهای قدیمی و قابل بررسی در ادبیات کهن فارسی است. ادبیات و شعر فاطمی ادبیات متعهدی است که عشق ذاتی ایرانیان به اهلبیت عصمت و طهارت (ع) را به تصویر میکشد و نمادی از علاقه، عاطفه، حقیقتجویی، دفاع از هویت اسلامی و تبلیغ را در خود جای داده و در بعضی از دورههای شعر و ادب فارسی رنگ فریاد به خود گرفته است.
-
عراقچی
اگر دمشق از ایران درخواست اعزام نیرو کند، آن را بررسی میکنیم
وزیر خارجه ایران ضمن اعلام قصد خود برای سفر به روسیه جهت پیگیری تحولات سوریه، تاکید کرد درصورتیکه دمشق درخواست اعزام نیرو کند، تهران این موضوع را بررسی خواهد کرد.
-
«آگاه» دیپلماسی دیپلماتها در مشهد را بررسی کرد
در اجلاس اکو چه گذشت؟
اکو یک سازمان منطقهای دولتی محسوب میشود که سال۱۹۶۴ ازسوی ایران، پاکستان و ترکیه با هدف پیشبرد همکاریهای اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای عضو تاسیس شد و از سال۱۹۹۲ با پذیرش هفت کشور جدید، شامل افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان، شمار اعضای آن به ۱۰کشور افزایش یافت.
-
تجمیع قوای محور مقاومت در جبهه سوریه
تلاش برای حفظ استانهای شمالی
تحرکات و پیشرویهای اخیر تروریستهای تکفیری در سوریه و اشغال چند نقطه از این کشور، سبب شد تا محور مقاومت مجددا در سوریه متمرکز شود؛ یکی از ستونهای اصلی این محور، نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است؛ نیرویی که بار دیگر زمام امور مقاومت در شامات را عهدهدار شده تا دمار از روزگار تروریستهای تکفیریِ تغییرشکل داده دربیاورد.
-
گزارش «آگاه» درباره طرح موضوع محدودیت در واردات بنزین را بخوانید
مذاکرات بنزینی؛ تصمیمات بودجهای
به گزارش خبرنگار گروه سیاست آگاه؛ باز هم بوی بنزین بلند شد! مسعود پزشکیان که دوشنبه شب باری دیگر در مقابل دوربین صداوسیما و خبرنگارانش قرار گرفت، بنزین و ناترازی انرژی را محور تصمیماتش قرار داد و با اطمینانی همیشگی از بیان اظهاراتش گفت که چهارمیلیارد میدهیم، بنزین گران وارد میکنیم و با قیمت سههزار تومان میفروشیم!
-
«آگاه» به مناسبت ۱۶ آذر، رابطه دولتهای پساجنگ با دانشجوها را بررسی کرد
صدای دانشجو در کدام دولتها شنیده شد؟
۱۶آذر بهعنوان یکی از روزهای ضداستکباری در تاریخ ملت ایران ماندگار و بهدلیل حمله به حریم دانشجو و دانشگاه در تقویم کشورمان بهعنوان روز دانشجو ثبت شد. ریشه حوادث این روز به اتفاقات ایران در سال۳۲ برمیگشت. پس از اینکه دولت مصدق با کودتایی آمریکایی و انگلیسی در ۲۸مرداد سال ۱۳۳۲ سقوط کرد، جامعه ایران در بهت و حیرت فرورفت و دانشگاه تهران که بهواسطه حضور دانشجویان و نخبگان کشور نسبتبه بیگانه دیدگاهی ضدامپریالیستی داشت، بیش از پیش رنگ ضد دیکتاتوری و امپریالیستی به خود گرفت.