• سامانه بارشی امروز وارد ایران می‌شود

    آب و هوا

    سامانه بارشی امروز وارد ایران می‌شود

    سازمان هواشناسی با صدور هشدار افزایش آلودگی هوا در هشت شهر به آستانه خطرناک از ورود سامانه بارشی به کشور طی امروز پنجشنبه ۲۲آذر خبر داد.

  • ملاقات ایران با مشتری و قمرهایش در شب‌های پیش رو

    ملاقات ایران با مشتری و قمرهایش در شب‌های پیش رو

     یک مدرس نجوم گفت: این شب‌ها اگر رو به شرق بایستید سیاره مشتری را حوالی ساعت۹ شب به‌شکلی بسیار درخشان‌تر از سایر ستارگان می‌توانید در بین ستاره‌های صورت فلکی ثور با چشم غیرمسلح تشخیص دهید.

  • صنعت نشر کتاب در سوریه

    کاغذک

    صنعت نشر کتاب در سوریه

    مساحت جمهوری عربی سوریه ۱۸۵هزار کیلومترمربع است. این کشور حدود ۲۳میلیون نفر جمعیت دارد.

  • پلیس‌های رباتیک کروی در چین مجرمان را دستگیر می‌کنند

    پلیس‌های رباتیک کروی در چین مجرمان را دستگیر می‌کنند

    بر اساس گزارش‌ها، سازمان‌های مجری قانون در چین، آزمایش یک ربات کروی‌شکل خودکار را آغاز کرده‌اند.

  • پاییز در روستای تاریخی ابیانه
  • شغل جدید هوش مصنوعی، جزوه‌نویسی و انجام تکالیف دانشگاهی!

    شغل جدید هوش مصنوعی، جزوه‌نویسی و انجام تکالیف دانشگاهی!

     اساتید دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس(UCLA) از یک ابزار هوش مصنوعی به نام کودو(Kudu) برای ایجاد کتاب‌های درسی، تکالیف و موارد دیگر استفاده می‌کنند.

  • غار دانیال مازندران؛ دومین غار آبی بلند ایران

    غار دانیال مازندران؛ دومین غار آبی بلند ایران

    غار آبی دانیال یکی از زیباترین غارهای رودخانه‌ای کشور به شمار می‌رود و از جاهای دیدنی استان مازندران محسوب می‌شود. با مسیر دسترسی جنگلی، دمای داخلی ثابت و استلاگمیت و استلاکتیت‌های چندمیلیون ساله، غار آبی دانیال یکی از مقاصد ارزشمند برای طبیعت‌گردان و غارنوردان در شمال کشور است. 

  • وسواس نظافت افراطی چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟

    سبک زندگی

    وسواس نظافت افراطی چه تاثیری بر سلامت روان دارد؟

    ماری کوندو، مشاور سازمان‌دهی اهل ژاپن و نویسنده کتاب «تحول در زندگی با جادوی نظم»، پس از تولد فرزند سوم خود اعلام کرد که رویکرد سخت‌گیرانه‌اش برای نظم‌دهی دیگر برای او اولویت نیست و گفت: «فهمیدم که گذراندن وقت با فرزندانم شادی بیشتری را برای من تضمین می‌کند و اشکالی ندارد آنها تمام اسباب‌بازی‌هایشان را در یک جعبه بگذارند به جای اینکه براساس طبقه‌بندی بسیار دقیق آنها را مرتب کنند.»

  • استراتژی نجات‌بخش؛ هزینه‌های کوچک و دستاوردهای بزرگ ایران در سوریه

    استراتژی نجات‌بخش؛ هزینه‌های کوچک و دستاوردهای بزرگ ایران در سوریه

    در دنیایی که هر اقدام سیاسی و نظامی با ارقام هنگفت و تصمیمات پرریسک گره خورده است، کشورهای منطقه‌ای و قدرت‌های بزرگ در جدالی بی‌پایان برای حفظ منافع خود قرار دارند. در این میان، ایران به‌عنوان یکی از بازیگران کلیدی منطقه، با چالش‌های جدی روبه‌رو بوده است.

  • روایتی از ضرورت جنگیدن با داعش در دوردست‌ها

    نبردی که مرز نمی‌شناخت

    روایتی از ضرورت جنگیدن با داعش در دوردست‌ها

    آذرخش جنگ در خاورمیانه بار دیگر تاریکی را بر این منطقه مستولی کرد اما این‌بار دشمنی تازه‌نفس و بی‌رحم به میدان آمده بود.

  • حرم، امنیت، هویت؛ حقیقت حضور ایران در سوریه

    حرم، امنیت، هویت؛ حقیقت حضور ایران در سوریه

    تصور کنید کشوری که با دشمنی‌های پنهان و آشکار محاصره شده، برای دفاع از امنیت ملی و هویت تاریخی خود گامی فراتر از مرزهای جغرافیایی‌اش برمی‌دارد. ایران با حضور در سوریه، نه‌تنها از شهروندان خود در برابر تهدیدهای تروریستی دفاع کرد، بلکه هویتی مشترک را حفظ کرد که در قلب تمدن اسلامی ریشه دارد.

  • روایتِ آغاز یک فاجعه

    ایران و سوریه؛ دفاعی که از دلِ هم‌پیمانی برخاست

    روایتِ آغاز یک فاجعه

    سال۲۰۱۴ بود که جهان به تماشای پدیده‌ای نشست که فراتر از مرزهای جغرافیایی و فرهنگی وحشت آفرید: ظهور داعش. گروهی که با پرچم سیاه و شعارهای مرگبارش، عملا هیچ مرزی برای خشونت نمی‌شناخت. خبرها از کشتار مردم بی‌دفاع، تخریب آثار تاریخی و نسل‌کشی مذهبی حکایت داشت.

  • مفهوم تبیین و ترسیم ولیّ در منطق رابطه امام و امت

    مفهوم تبیین و ترسیم ولیّ در منطق رابطه امام و امت

    وقتی امام جامعه می‌فرماید تبیین و ترسیم می‌کنم. یعنی اراده‌ای در پس آن قرار دارد. اما این اراده، اراده استعلایی خودمحور نیست، تکیه دارد به پیش‌فرض‌ها و بنیادهای آن؛ یعنی جامعه بودن جامعه و پیوند امت با امام. یعنی این طرح تنها زمانی پیش خواهد رفت که امت نقش خود را در طرح و ترسیم امام بپذیرد و برعهده بگیرد.

  • مقاله‌محوری به ساختار پژوهش آسیب زده است

    آموزش‌وپرورش را دریابید

    مقاله‌محوری به ساختار پژوهش آسیب زده است

    حسین امامی‌راد، نماینده دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی است. او که بیشتر دوران نمایندگی‌اش در کمیسیون آموزش و تحقیقات حضور داشته است، پیش از نمایندگی علاوه‌بر دبیری در آموزش‌وپرورش؛ در این وزارتخانه مسئولیت نیز داشته است. او کلید علاقه‌مند شدن جوانان به پژوهش را ایجاد ابزارهای تشویقی می‌داند. 

  • کالای علمی موردنیاز در دسترس نیست

    جشنواره‌های نمایشی پژوهشی!

    کالای علمی موردنیاز در دسترس نیست

    دکتر سید مجتبی امامی، استاد مدیریت دولتی و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه امام صادق(ع) است. او ازجمله مدیران پژوهشی جوانی است که مراتب ترقی را  به‌سرعت در نظام علمی و پژوهشی کشور طی کرده است. امامی علاوه‌بر تجربه فعالیت‌های پژوهشی متعدد، دارای تجربه مدیریتی و سیاستگذاری در حوزه تحقیق و پژوهش نیز هست.

  • پژوهش با هدف تولید علم بومی

    پژوهش با هدف تولید علم بومی

    پی‌ریزی و ساختن جامعه اسلامی به معنای واقعی کلمه، به‌شکلی که الگوی مناسبی برای دنیای امروز ارائه دهد، یکی از آرمان‌های اساسی انقلاب اسلامی است.

  • برای زندگی بهتر مردم

    روایتی از پژوهشگرانی که پژوهش را در خدمت جامعه درآوردند

    برای زندگی بهتر مردم

    سید مرتضی مفیدنژاد: رهبر انقلاب در دی سال۹۶ با اشاره به اینکه دشمن درصدد است تا ابزارهای اقتدار ملی را از جمهوری اسلامی بگیرد، فرمودند: «یکی از مهم‌ترین ابزارهای اقتدار ملی، جوان مؤمن ماست؛ می‌خواهند این ایمان را از جوان بگیرند. این جوان مؤمن است که در مسئله هسته‌ای، در مسئله پیشرفت‌های علمی، در نانو، در رویان، در بقیه بخش‌های علمی بیدارْخوابی می‌کشد، سختی می‌کشد تا اینکه یک پیشرفت علمی را به نهایت برساند؛... اینها می‌خواهند این ایمان را از این جوان بگیرند.» از نهادهای موفق پیشرفت علمی و پژوهش مسئله‌محور در کشور پژوهشکده رویان بود که به‌دست مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی تاسیس و امروز به یک مجموعه عظیم و معتبر تبدیل شده است. در مسیر این شکوفایی، نقش و نگاه رهبر انقلاب حائزاهمیت و قابل مطالعه است. گزارش زیر معرفی فرآیندی است که نشان می‌دهد یک پژوهش و تحقیق علمی موفق چگونه می‌تواند در خدمت منافع کشور قرار گیرد.

  • ارزش واقعی پژوهش درک نشده است

    لزوم حمایت واقعی از پژوهشگران و محققان

    ارزش واقعی پژوهش درک نشده است

    دکتر سعید سهراب‌پور، استاد دانشکده‌ مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، عضو پیوسته فرهنگستان علوم، رییس اسبق دانشگاه صنعتی شریف (از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۹) و  قائم‌مقام سابق بنیاد ملی نخبگان است. او ازجمله افرادی است که در طول دو دهه اخیر در تقویت امور دانش‌بنیان فعالیت داشته است. با دکتر سهراب‌پور که در سال۱۳۸۳ چهره ماندگار رشته مهندسی شد درباره مشکلات پژوهش در کشور به بحث و گفت‌وگو پرداختیم.

  • کاربردی‌سازی پژوهش: از علم تا عمل

    کاربردی‌سازی پژوهش: از علم تا عمل

    پژوهش علمی به‌عنوان یکی از ارکان پیشرفت بشر، همواره در خدمت تولید علم و دانش جدید بوده است. بااین‌حال، در دنیای امروز، نیاز به کاربردی‌سازی نتایج پژوهش‌ها بیش‌ازپیش احساس می‌شود. پژوهش کاربردی به مطالعه‌ای اطلاق می‌شود که هدف آن حل مسائل عملی و واقعی در جامعه است. برخلاف پژوهش بنیادی که بیشتر روی نظریه‌ها و اصول علمی تمرکز دارد، پژوهش کاربردی به‌دنبال یافتن راه‌حل‌هایی برای چالش‌های موجود در حوزه‌های مختلف مانند اقتصاد، فرهنگ، سیاست، بهداشت، آموزش، محیط زیست و فناوری است. به مناسبت هفته پژوهش به موضوع ضرورت کاربردی‌سازی پژوهش‌ها می‌پردازیم.

  • پژوهش در خدمت نیازهای کشور

    پژوهش در خدمت نیازهای کشور

    عماد خورشید طلب:  مسئله پژوهش و تحقیق از دیرباز مدنظر رهبر انقلاب بوده است و ایشان تلاش‌های بسیاری را در طول سال‌های گذشته نسبت به مقوله پژوهش مبذول داشته‌اند. در دیدارها و جلسات گوناگونی هم که برگزار می‌شود یکی از خطوط اصلی مباحث ایشان توجه به رشد و پیشرفت علمی و سرمایه‌گذاری جدی برای مسئله پژوهش بوده است.

  • مشق‌نویسی از روی الگوهای غربی

    با جشنواره‌های مصنوعی پژوهشی مواجهیم

    مشق‌نویسی از روی الگوهای غربی

    دکتر مهدی گلشنی، استاد ممتاز دانشگاه صنعتی شریف، فیزیک‌دان و نظریه‌پرداز، عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران و پایه‌گذار گروه فلسفه علم در دانشگاه صنعتی شریف، به معنای واقعی کلمه تمام وجودش دغدغه نسبت‌به اصلاح وضعیت پژوهش و علمی کشور است. او سال‌هاست که در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌هایش دغدغه‌های برخاسته از دلسوزی‌اش را بیان می‌کند. این گفت‌وگوی اختصاصی او با روزنامه «آگاه» نیز از همین جنس بیان دغدغه‌ها و دلمشغولی‌های این استاد متواضع و دانشمند است. 

  • سقوط دولت سوریه بخشی از نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است

    بازتاب گسترده بیانات رهبر انقلاب در رسانه‌های انگلیس

    سقوط دولت سوریه بخشی از نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است

    رسانه‌های انگلیس روز چهارشنبه بیانات رهبر انقلاب اسلامی درباره تحولات سوریه و آینده جبهه مقاومت در منطقه را به‌طور گسترده بازتاب دادند. عمده مطبوعات انگلیسی این بخش از فرازهای فرمایشات رهبر انقلاب را بازتاب دادند که در آن به نقشه ایالات‌متحده و رژیم صهیونیستی درباره اتفاقات سوریه اشاره شده است.

  • آیه‌ای که بالای سر رهبر انقلاب نقش بسته بود، چه تفسیری دارد؟

    آیه‌ای که بالای سر رهبر انقلاب نقش بسته بود، چه تفسیری دارد؟

    آیه۳ سوره طلاق در دیدار دیروز هزاران نفر از اقشار مختلف مردم با رهبر انقلاب درخصوص تحولات سوریه نقش بسته بود.

  • درس‌ دمشق

    رهبر انقلاب ابعاد معمای وقایع منطقه را تشریح کردند

    درس‌ دمشق

    رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه گستره مقاومت بیش از گذشته تمام منطقه را فراخواهد گرفت، بیان کردند: مناطق تصرف‌شده سوریه به‌وسیله جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد.

  • انفعال، زهر  است

    بیانات راهبردی رهبری درخصوص وقایع سوریه

    انفعال، زهر است

    رهبر انقلاب روز گذشته بیانات مهم و نغزی را درخصوص حوادث رخ داده در سوریه بیان فرمودند؛ این بیانات راهبردی، خط‌مشی محور مقاومت را در ادامه صراط نورانی خود ترسیم کرد.

  • تصویر ویرانگر و تاریک غزه

    سازمان ملل یکبار دیگر درباره شرایط مردمان غزه ابراز نگرانی کرد

    تصویر ویرانگر و تاریک غزه

    تروریست‌های صهیونی و تحریرالشام این روزها در منطقه غرب آسیا مشغول جنایات و تصرف‌های خود هستند. نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل که همچنان در غزه مشغول انجام جنایت هستند در روزهای جاری و بعد از سقوط دولت قانونی سوریه ازسوی نیروهای تحریرالشام، حالا وارد خاک سوریه شده و خود را به فاصله چند کیلومتری جنوب دمشق رسانده‌اند. این اقدام اسرائیلی‌ها گام‌های جدیدی در مسیر اشغالگری و تصرف سرزمین کشورهای همسایه است که شاید به‌زودی دامن کشورهای دیگری چون اردن و مصر را هم بگیرد. همچنین نیروهای تحریرالشام نیز که در روزهای اخیر با تمرکز خبری بر وضعیت زندان صیدنایا در دمشق مشغول تاثیرگذاری بر افکارعمومی به نفع خود هستند اما برخلاف وعده داده‌شده در حال اقدامات تحریک‌آمیز علیه اماکن مقدسه چون بارگاه حضرت زینب(س) و حرم حضرت رقیه(س) هستند. 

  • از یاد رفته

    از یاد رفته

    به منظور ترویج فرهنگ پژوهش در کشور، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چهارمین هفته آذرماه را با توجه به نامگذاری ۲۵آذرماه به نام روز پژوهش و با کسب مجوز از شورای فرهنگ عمومی، به نام «هفته پژوهش» نام نهاده است و این مقوله چندین سال است که در کشور در هفته آخر آذرماه مورد توجه قرار می‌گیرد. این توجه صرفا در قالب برگزاری چند بزرگداشت، جشنواره و معرفی آثار برتر پژوهشی در مراکز آموزشی برگزار می‌شود و پس از پایان هفته پژوهش به دست فراموشی سپرده می‌شود. 

  • جلد شماره ۱۴۷ روزنامه آگاه

    جلد شماره ۱۴۷ روزنامه آگاه

    شماره صدوچهل و هفتم روزنامه آگاه منتشر شد.