-
حزبالله: مقاومت، عامل قدرت لبنان است و گوش بهفرمان کسی نیست
عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت، وابسته به حزبالله لبنان تاکید کرد: برخی در لبنان از خطقرمز، همه معیارهای شهروندی و ادبیات سیاسی و بحث عبور کردهاند. اگر ذرهای احساس داشتند در مقابل بقایای پسران ما که هنوز زیر خاک هستند سکوت میکردند.
-
لاوروف: ناتو بزرگترین دشمن خودش است
وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه ناتو باید پس از فروپاشی شوروی منحل میشد، گفت: ناتو بزرگترین دشمن خودش است.
-
رئیس قوهقضاییه:
وزارت کشور در قبال مسائل امنیتی رویکرد پیشگیرانه داشته باشد
حجتالاسلام محسنی اژهای، طی سخنانی در نشست با وزیر کشور و معاونین این وزارتخانه، با اشاره به ضرورت اولویتبندی موضوعات و رسیدن به اشتراکنظر در میان قوا و کارگزاران نظام، جهت تحقق جامع و کامل شعار سال و همچنین غلبه بر مشکلات مزمن، اظهار کرد: امروز بیش از زمانهای قبل نیازمند تعامل، همفکری و حصول اشتراکنظر میان قوا و کارگزاران نظام هستیم؛ امروز با برخی از مسائل و مشکلاتی مواجهایم که در طول زمان عارض شدهاند و اصطلاحا مزمن هستند؛ باید برای رفع آنها، نسخههایی اثرگذار و نافذ اتخاذ و عملیاتی کنیم؛ اگر دستگاههای مسئولِ مقابله با این مسائل و مشکلات، هر کدام بهصورت جزیرهای عمل کنند و به اشتراکنظر درخصوص راههای مقابله نائل نیایند، آنگاه غلبه و چیرگی بر آن مسائل و مشکلات موصوف، سخت و بعضا غیرممکن خواهد بود.
-
همزمان با مذاکرات غیرمستقیم مسقط، فضاسازی رسانهای علیه ایران شدت گرفت
«مکانیسم ماشه»؛ اسم رمز تهدید ایران
بعدازظهر روز گذشته، گفتوگوهای غیرمستقیم «سیدعباس عراقچی» وزیر امورخارجه کشورمان و «استیو ویتکاف» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور غربآسیا انجام شد.
-
آمریکا مجبور به پذیرش پیششرطهای ایران در مذاکرات غیر مستقیم مسقط شد
کت تن ایران است
صبح روز گذشته وزیر امورخارجه، روز پرکار و حساسی را گذراند. جمعی از دیپلماتهای ارشد کشورمان در معیت سیدعباس عراقچی عازم مسقط شدند تا با آمریکا بهصورت غیرمستقیم مذاکره کنند. پس از آنکه هواپیمای وزیر امورخارجه در فرودگاه عمان بر زمین نشست، بهسرعت دیدارها و رایزنیهای دیپلماتیک آغاز شد.
-
«آگاه» تمایل دولت برای حضور طیبنیا در وزارت اقتصاد را بررسی کرد
مشاورعالی رییسجمهور، طبیب اقتصاد میشود؟
شنبهها برای رسانهایها روز کمخبری است اما دیروز دو خبر مهم در صدر خبرگزاریها و فضای مجازی قرار داشت. یک: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان و دیگری رونمایی گزینه اصلی دولت برای وزارت امور اقتصادودارایی.
-
گزارش« آگاه» درباره رسوب منابع در حسابهای بانکی دستگاههای اجرایی را بخوانید
حبس اعتبارات!
رسوب منابع در حسابهای بانکی دستگاههای اجرایی یکی از چالشهای عمده نظام مالی کشور است. این پدیده که منجر به کاهش کارایی منابع عمومی، اختلال در گردش نقدینگی و ناکارآمدی در اجرای بودجه میشود، سالهاست موردتوجه نهادهای نظارتی و تقنینی قرار گرفته است. یکی از راهکارهای کلیدی برای کاهش رسوب منابع، پرداخت مستقیم منابع به ذینفع نهایی است؛ موضوعی که در قوانین بودجه سالهای اخیر بهویژه مورد تأکید قرار گرفته است.
-
علم بهتر است یا تجربه؟
جمله تاریخی «علم بهتر است یا ثروت» دهههاست که همراه نسلهای متوالی این سرزمین سر کلاسهای درس بوده است اما بیشوپیش از همه، فرزندان دهه ۶۰ کشور با این عبارت انشا نوشته و سر کلاس نمرات ۲۰ را پایین برگههایشان نشاندهاند. این درحالی است که در روزگار فعلی باید طور دیگری به این جمله پرداخت و اینطور پرسید که «علم بهتر است یا تجربه؟»
-
رقص خیالبافان
روز گذشته مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.
-
جلد شماره ۲۳۴ روزنامه آگاه
شماره دویست و سی و چهارم روزنامه آگاه منتشر شد.
-
آب و هوا
بارش باران در اغلب استانها تا اواسط هفته
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریتبحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد تگرگ تا اواسط هفته پیشرو خبر داد.
-
اپل برای فرار از تعرفههای ترامپ ۶۰۰ تن آیفون را از هند جابهجا کرد
اپل پروازهای تجاری برای انتقال ۶۰۰ تن آیفون یا حدود ۱.۵ میلیون دستگاه از هند به آمریکا را چارتر کرده است.
-
کوبا، علاقهمند استفاده از تجربیات دولت هوشمند ایران
معاون وزیر ارتباطات کوبا از علاقمندی این کشوربرای استفاده از تجربیات ایران در زمینه استقرار دولت هوشمند و امنیت سایبری خبر داد و نسبت به حضور دو کشور در رویدادهای بینالمللی اعلام آمادگی کرد.
-
شرایط ممنوعه برای متقاضیان اعزام به حج اعلام شد
رئیس مرکز پزشکی حجوزیارت جمعیت هلالاحمر شرایط ممنوعه برای متقاضیان اعزام به حج را اعلام کرد.
-
قدرت عضلانی بالا با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است
محققان دانشکده بهداشت عمومیِ دانشکده پزشکی دانشگاه هنگکنگ، یک مطالعه اپیدمیولوژیک در مقیاس بزرگ را برای بررسی مزایای سلامتی بالقوه قدرت عضلانی بالا در پیشگیری از دیابت نوع ۲ در سطوح مختلف خطر ژنتیکی انجام دادند.
-
-
گردشگری
چهارطاقی بازههور؛ قدیمیترین سازه گنبدی جهان
چهارطاقی بازههور در نزدیکی مشهد، قدیمیترین سازه گنبدی جهان محسوب میشود که از دوران ساسانیان در ایران باستان بهجا مانده است.
-
کشف دوحلقه مار و یک قلاده شیر در یک منزل مسکونی تهران
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان تهران، از کشف و ضبط یک قلاده شیر وحشی و دو حلقه مار پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی استان تهران خبر داد.
-
میوه درخت هالا Hala یا به قولی پوهالا
میوه هالا (Hala fruit) یکی از میوههای منحصربهفرد و نادر است که در نواحی گرمسیری و نیمهگرمسیری جهان، بهویژه در مناطقی از جنوبشرق آسیا، اقیانوس آرام و برخی نقاط از استرالیا و اقیانوس هند یافت میشود.
-
تشخیص ۱۱۲۷ مورد تب دنگی در ایران
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، سال گذشته در کشور ۱۱۲۷ بیمار مبتلا به تب دنگی تشخیص داده شد که ۹۲۲ مورد آن در داخل کشور رخ داده و انتقال محلی محسوب میشود.
-
آغاز تحرکات پتروشیمی میانکاله
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: با استناد به آخرین تصمیمات مراجع قضایی و موضع رسمی سازمان حفاظت محیطزیست، هیچ پروژه قانونی تحتعنوان «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد.
-
ردپای دلالان در نانواییها
مدیرکل امور تنظیم بازار سازمان تعزیرات حکومتی گفت: اجارهدادن نانواییها، پای دلالان را به این صنف باز کرده که این موضوع تخلف عرضه خارج از شبکه آرد را به دنبال دارد.
-
تأثیر سوابق در کنکور ۱۴۰۴ تعیین تکلیف شد
دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی گفت: برای کنکور سال ۱۴۰۴ تنها دروس نهایی پایه دوازدهم با تأثیر قطعی ۶۰ درصد لحاظ میشود و برای پایه یازدهم صرفا تأثیر مثبت اعمال خواهد شد.
-
بازار ۱۱ هزار میلیارد ریالی نانو در حوزه بهداشتودرمان
استفاده از فناوریهای نوین نانو در حوزه سلامت موجب ایجاد بازاری به ارزش ۱۱ هزار میلیارد ریال در ایران شده، این درحالی است که دارورسانی با ۴۰ درصد سهم، نقش پیشتاز را در این بازار رو به رشد ایفا میکند.
-
استعدادیابی با هوشمصنوعی در مدارس سمپاد
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهایدرخشان گفت: هوشمصنوعی دقت شناسایی نخبگان را تا ۴۰ درصد بالاتر از روشهای سنتی افزایش میدهد.
-
خبر خوش برای مالکان واحدهای روستایی
وام مسکن روستایی کمتر از ۱۰ روز دیگر پرداخت میشود
محمد علی بیگی: نوسازی مسکن روستایی بهعنوان یکی از مهمترین اقدامات و گامها در جهت توسعه روستاها و مهاجرت معکوس بهشمار میرود که در طول سالهای اخیر با افزایش میزان تسهیلات مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی ازسوی روستاییان پررنگتر شده است. در سال گذشته میزان تسهیلات مسکن روستایی به یکباره از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۵۰ میلیون تومان رسید که این اقدام خود زمینهساز یک جهش در حوزه مقاومسازی واحدهای مسکن روستایی شد.
-
افزایش ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیونی قیمت خودرو وارداتی در سال جاری پیشبینی میشود
رکود تورمی در صنعت خودرو
سال جاری، بازار خودرو ایران با شوکقیمتی بیسابقهای روبهرو شده است. افزایش نرخ محاسباتی گمرک به ۷۰ هزار تومان و پیشبینی اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی برای خودروهای وارداتی، موجی از نگرانی را در میان مصرفکنندگان و فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. براساس اعلام اتحادیه فروشندگان خودرو، قیمت خودروهای وارداتی و مونتاژی بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان و خودروهای داخلی ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نسبت به اسفند ۱۴۰۲ افزایشیافته است. این جهش قیمتی در شرایطی رخ داده که بازار هنوز به فعالیت عادی بازنگشته و معاملات واقعی شکل نگرفته است. بازار خودرو در برزخ رکود و تورم گرفتار شده و مصرفکنندگان در میان قیمتهای سرسامآور و کاهش قدرت خرید، توان ورود به این بازار را ازدست دادهاند. از طرفی، سیاستهای اقتصادی و تعرفههای سنگین واردات بر ابهام آینده این صنعت افزوده است. آیا سال جدید رکود تعمیق مییابد یا سیاستهای جدید تغییری در روند بازار خودرو ایجاد کنند؟
-
سرنوشت تلخ جنگلهای حرا در محاصره شور و شیرین آب
الماسی میان خشکی و دریا
طوبی موید-خبرنگار گروه جامعه: تحقیقات جدید محققان پژوهشگاه ملی اقیانوسشناسی نشان میدهد که جنگلهای حرا، یکی از ارزشمندترین اکوسیستمهای ساحلی ایران، در معرض تهدیدات جدی قرار دارند. بهطوری که جنگل حرای دیّر که در سال ۲۰۱۱ حدود ۲.۲ هکتار وسعت داشت، با اجرای پروژههای احیا تا سال ۲۰۱۵ به ۳.۲ هکتار افزایش یافت؛ اما از سال ۲۰۱۸، همزمان با ساخت یک جاده و پل غیراستاندارد در منطقه، روند تخریب آغاز شد و تا ژوئن ۲۰۲۲، مساحت این جنگلها به حدود ۱.۷ هکتار کاهش یافت.
-
چوب الف، از مصر باستان تا جهان مدرن
کتاب و ادبیات همواره بخشی جداییناپذیر از زندگی بشر بودهاند، حتی در زمانهایی که خواندن و نوشتن امری محدود به اقلیتهای جامعه بهشمار میرفت. در میان ابزارهایی که همراهان همیشگی کتابخوانان به حساب میآیند، بوکمارکها (چوب الف) یکی از آن وسایلی هستند که با زیبایی و عملکرد خاص خود، پیوند ویژهای با کتابها و خوانندگان رقم زدهاند. این وسیله کوچک اما مهم، در سفر طولانی تاریخ خود، نهتنها برای علامتگذاری صفحات کتابها، بلکه به عنوان نمادی از هنر، فرهنگ و حسی از ارزشمندی در بین جوامع مورد استفاده قرار گرفته است.
-
به بهانه سالروز درگذشت جبران خلیل جبران
آغازگر رنسانس ادبیات عرب
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: جبران خلیل جبران، شاعر، نویسنده و نقاش لبنانی است که در ادبیات قرن بیستم پس از ویلیام شکسپیر و شاعر چینی، لائوتسه تبدیل به سومین نویسنده پرفروش تاریخ ادبیات شد. او را در ادبیات فارسی بیش از همه با کتابهای «پیامبر» (۱۹۲۳) و «دیوانه» (۱۹۲۰) به یاد میآوریم و بسیاری از جملاتی از این دو اثر را در حافظه داریم و چه بسا که از این دو اثر به عزیزی هدیه داده باشیم یا گرفته باشیم. در این متن نگاهی بر زندگی، آثار و تاثیرات فرهنگی و ادبی کتابهای این نویسنده مطرح جهان عرب انداختهایم.